bančni račun v avstriji
Verjetno so vse, ampak ne pozabi, da moraš ta bančni račun prijaviti tudi v Sloveniji.
Pred leti so bili računi v Avstriji aktualni, zdaj je pa kar precej potihnilo, če se ne motim. Kolegica je imela pri Bankaustria, drugi pri Volksbank, oba zadovoljna.
Hm, zanimivo … jaz pa ravno v tujino ne. Zakaj? Ker to, da morda večja verjetnost, da v Avstiji banka ne bo šla v maloro, obstaja – ali pa tudi ne, ker v avstiji je katera že šla v maloro, v Slo ne pomnim, ni pa šanse, ka dobiš kaj nazaj, če tam banka propade. V Sloveniji, po drugi strani, BS jamči za vse vloge (do višine 100.000), a le za vloge v slovenskih bankah in hranilnica (ne pa tujih) in torej izgubit teoretično zaenkrat nimaš kaj.
Hm, zanimivo … jaz pa ravno v tujino ne. Zakaj? Ker to, da morda večja verjetnost, da v Avstiji banka ne bo šla v maloro, obstaja – ali pa tudi ne, ker v avstiji je katera že šla v maloro, v Slo ne pomnim, ni pa šanse, ka dobiš kaj nazaj, če tam banka propade. V Sloveniji, po drugi strani, BS jamči za vse vloge (do višine 100.000), a le za vloge v slovenskih bankah in hranilnica (ne pa tujih) in torej izgubit teoretično zaenkrat nimaš kaj.[/quote]
vse banke v evropi jamčijo za vloge fizičnih oseb do določene višine.
tole tukaj je strah, da se bo valuta spremenila in bo zaradi tega na izgubi…
Seveda bom še naprej uporabljala svojo banko. Depozit bi pa dala tja na varno, da bi ostal v avstrijski valuti, ki bo po mojem mnenju trdnejša, če bi se evroobmočje morda razcepilo. Če bi v takem primeru mi ostali v Evropi “neprve” hitrosti, vrednost našega denarja takoj upade. Nisem kakšna bogatašinja, precej varčno in premišljeno delam z denarjem in sem napraskala 25.000 evrov, ki jih imam za hude cajte. Počutila bi se kot največji idiot, če bi izgubili vrednost, jaz sem se pa odrekala, da bi imela varnost. Potem jih raje takoj tale moment zagonim:)
O tem razmišljam.
To sem tudi jaz že razmišljala – no pravzaprav me je samo prešinilo.
Kaj več info še mi ni uspelo poiskat, ker o tem razmišljam šele zadnjih par dni.
Na podlagi katerih zadev si se odločila za to in kako boš to izpeljala?
Hvala že vnaprej![/quote]
Nisem se še nič odločila, tudi mene je šele prešinilo, zdaj pa zbiram informacije. Menda se osebno oglasiš v banki, odpreš račun, potem si pa predstavljam, da nakažeš prek klika. O tem pa še ne vem nič.
Ne fantazirajte in ne počnite stvari, ki jih ne razumete!!
Najprej se poučite o zakonodaji
http://www.durs.gov.si/si/storitve/vpis_v_davcni_register_in_davcna_stevilka/vpis_v_davcni_register_in_davcna_stevilka_pojasnila/javni_poziv_fizicnim_osebam_da_pristojnemu_davcnemu_uradu_posredujejo_podatke_o_racunih_odprtih_pri_bankah_ali_hranilnicah_zunaj_republike_slovenije_pogosto_zastavljena_vprasanja_in_odgovori/
http://www.dnevnik.si/novice/slovenija/1042284413
Davek na obresti v A = 35{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}
Če nakazuješ prek ‘klika’ te DURS vidi in bo hotel svoje od zasluženih obresti
Če neseš denar čez mejo, te mora banka po zakonu prijaviti policiji, ker pereš denar. Torej poskrbi za dokaze o poreklu izvora denarja, če ne boš na ‘črnem spisku’ kot drogeraši, teroristi in ostali švercerji
http://www.durs.gov.si/si/storitve/vpis_v_davcni_register_in_davcna_stevilka/vpis_v_davcni_register_in_davcna_stevilka_pojasnila/javni_poziv_fizicnim_osebam_da_pristojnemu_davcnemu_uradu_posredujejo_podatke_o_racunih_odprtih_pri_bankah_ali_hranilnicah_zunaj_republike_slovenije_pogosto_zastavljena_vprasanja_in_odgovori/
Davek na obresti v A = 35{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}
Če neseš denar čez mejo, te mora banka po zakonu prijaviti policiji, ker pereš denar. Torej poskrbi za dokaze o poreklu izvora denarja, če ne boš na ‘črnem spisku’ kot drogeraši, teroristi in ostali švercerji[/quote]
v čem je problem javit dursu? bo pač namesto 25{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} 35{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} davek za prislužene obresti, itak pa ne bo dala denarja tja zato, da bi kaj zaslužila, ampak da bi preprečila da ga v naših bankah prevrednotijo v ničvredno valuto, ki bo takoj izgubila na vrednosti enih 30{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}.
Če neseš denar čez mejo, te mora banka po zakonu prijaviti policiji, ker pereš denar. Torej poskrbi za dokaze o poreklu izvora denarja, če ne boš na ‘črnem spisku’ kot drogeraši, teroristi in ostali švercerji[/quote]
hvala za linke. niti pod razno ni moj namen karkoli prikrivat, lepo zakonito bom nakazala denar tja, plačevala davke, stroške … in to bo to.
Pa misliš, da je to pametno??
Sicer ne vem, kaj hočeš doseči s tem, da svoje prihranke seliš v A, ker to lahko narediš kar tu v SLO. Odpreš bančni račun na eni avstrijski banki in to je to.
Smisel računov v tujih bankah je ponavadi skrivanje denarja pred svojo državo. Pa pustiva sedaj ob strani razne ‘mafijske’ razloge in izhajajva iz tega, da so tvoji prihranki pošteno zasluženi.
Kaj jih ogroža:
– nezaupanje v varnost banke ; torej menjaš banko
– ‘dragi’ davki ; se seliš v davčno oazo (švica, lihenštajn, ciper, ‘eksotični’ otoki, …)
– nezaupanje v valuto (€) ; konvertiraš v šficarske franke, indijske rupije, kitajske juane, …
– želiš ohranjati vrednost ; kupiš Au, Ag, vredne naložbe, ….
-nezaupanje v državo (države sprejme zakon in nacionalizira prihranke) ; ‘skriješ’ denar v štunf ali na tajni račun v banki pod drugo jurisdikcijo
Na hitro o tem.
Premisli in se odloči
Pa misliš, da je to pametno??
Sicer ne vem, kaj hočeš doseči s tem, da svoje prihranke seliš v A, ker to lahko narediš kar tu v SLO. Odpreš bančni račun na eni avstrijski banki in to je to.
Smisel računov v tujih bankah je ponavadi skrivanje denarja pred svojo državo. Pa pustiva sedaj ob strani razne ‘mafijske’ razloge in izhajajva iz tega, da so tvoji prihranki pošteno zasluženi.
Kaj jih ogroža:
– nezaupanje v varnost banke ; torej menjaš banko
– ‘dragi’ davki ; se seliš v davčno oazo (švica, lihenštajn, ciper, ‘eksotični’ otoki, …)
– nezaupanje v valuto (€) ; konvertiraš v šficarske franke, indijske rupije, kitajske juane, …
– želiš ohranjati vrednost ; kupiš Au, Ag, vredne naložbe, ….
-nezaupanje v državo (države sprejme zakon in nacionalizira prihranke) ; ‘skriješ’ denar v štunf ali na tajni račun v banki pod drugo jurisdikcijo
Na hitro o tem.
Premisli in se odloči[/quote]
ne razumeš.
če pride do razpada evra in bo nastal nov evro v državah, kjer imajo stabilne razmere in nek kvazi evro v državah, ki tega niso sposobne, bodo vse bančne vloge v sloveniji avtomatsko skonvertirane v to kvazi valuto, ne glede na to, ali je hypo banka, sparkasse ali nlb. vse vloge v avstriji pa bodo skonvertirane v nov konvertibilni evro.
in kvazi valuta bo v enem tednu izgubila 30-50{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} vrednosti. razumeš, zakaj je v tem primeru bolje imeti denar v avstriji?
Oh, nekoga, ki je se spominja par tisoč procentne inflacije, ‘šok’ devalvacij in kar je še tega, ne boš učila stare trike.
Takrat smo vsi večinoma imeli denar (DM, ATS, ITL, …) kar doma v štumfu ali celo na bančnih računih. Šlo pa je za točki 3, in 4 iz mojih alinej – torej ohranjanje vrednosti oziroma nezaupanje v jugoslovanski dinar.
To pa kar ti namiguješ – nenadna konverzija € v novi € v državah 1. euro zone (D,A;F, Benelux,…) pa devalvacija starega € je pa nekaj drugega. In ne ne bo šlo tako nenadno in čez noč kot si ti misliš.
Kaj misliš, da bodo jodlarji kar tako gledali, da se del kapitala v SLO Hypo ali Sparkasse izgubi v teh konverzijah???
Nesti denar čez mejo je brezveze, če ne veš zakaj?
„čist tolk da veš” in vsi ostali, ki ne veste nic svetovati in nimate nobene prakse s tem ne bluzite in si ne ozmisljujte.
V Avstriji se placa 25 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} KeSt od dobicka torej od obresti in to je to.
V Slo nikoli vec racuna, ker DURS pa res ne rabi stikati po racunih,vsak cas ko se njim zazdi, pa tudi placevanje preko banka neta je drazje v Slo. Cisto enostavno prijavis na DURS da imas tam racun in to je to, ampak oni ne bodo po njem gledali kaj mas, ko bodo hoteli, to mi gre na zivce. pa stroski bank v SLO bank, vsako nakazilo preko banka neta placas, zunaj je to zastonj!!!!!!!!!!!
Kaksno pranje denarja, dajte no, to morajo biti vsote, saj pa ce pokaze listek da je dvignila denar v Slo, je to cisto dovolj, saj valjda nima 100.000 Eur
Vsak posameznik se lahko odloči če bo Dursu prijavil bančni račun v tujini.
Po zakonu ga mora prijavit vsak, ki v tujini dela in je še zmeraj prijavljen v Sloveniji. Prav tako moramo vsi Slovenci prijavit vse varčevalne račune v tujini. Durs sigurno ne poizveduje o odprtih bančnih računih brez utemeljenega razloga. Prav tako banke ne posredujejo zaupnih podatkov svojih komitentov kar tako in kar nekomu. Če imate namen odpreti račun v tujini za zneske manjše od 1500€ jih banka ni dolžna prijaviti nikomur.
Lahko vam pomagam odpreti račun v Avstriji brez težav.
Tel.: 051/768977.
lp