Najdi forum

Splash Forum Arhiv Finance in kriptovalute Banka in tujci

Banka in tujci

Ojla,

mene pa zanima, kako je z osebnimi računi pri bankah, ki ga ima tujec s stalnim bivališčem v Sloveniji. Bolj natančno me zanima ali tujec, ki prejema vsak mesec nek dohodek, ki ni iz naslova zaposlitve, mora prav tako odvajati davek oziroma mora oddati vlogo za dohodnino? Ali je postopek enak kot pri državljanu RS in če kdo ve kam se lahko obrnem za kakršnokoli informacijo na to temo?
Najlepša hvala za odgovore.

odvisno iz kakšnega naslova je dohodek, če mu na primer starši nakazujejo denar iz tujine, potem ne. Dohodnina se pač plačuje na zaslužek oziroma dobiček. Sicer je postopek enak kot za državljane RS, vendar so tudi pri državljanih obdavčenih samo obdavčljivi dohodki iz določenih naslovov, ne pa vsa nakazila na TRR. Mislim, da je vse odvisno od tega, od kod izhajajo njegovi prilivi.

dohodek dobiva redno vsak mesec od zaslužka iz dejavnosti, ki jo opravlja kot inštruktor pri različnih podjetjih oziroma ustanovah.Drugače pa najlepša hvala za ostale informacije.
lp

Dela preko avtorske pogodbe ali s.p. ali podjemne? Če dela preko avtorske ali podjemne se določena akontacija dohodnine že tam odvaja, tako da bodite pozorni, saj lahko pri dohodnini morda dobi kaj nazaj.

Pomooooč….
nujno rabim kredit,ampak nobena banka mi ga ne da – ker sem tuja državljanka – čeprav sem zaposlena za nedoločen čas in poročena s Slovenskim državljanom-drug let pa dobim stalno bivanje.
Povsod rabijo porok – a danes je to težko , ker vsak ima kredit.
Prosim za nasvet.
Hvala.

New Report

Close