Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Banka Intesasanpaolo in obročno plačevanje

Banka Intesasanpaolo in obročno plačevanje

Uredila sem si možnost plačil na obroke z zlato kartico Mastercard.

Mi lahko kdo razloži to logiko: kupila sem izdelek za znesek 1000 evrov (1000 evrov imam tudi limit na njej) na 5 obrokov, odtrgano mi je bilo celih 1000 evrov. Halo??? Kaka logika je to?

Včasih si do plače pomagam z njo. Zdaj nimam več razpoložljivih sredstev. Ne razumem…

Pogodbe res nisem v nulo prebrala, ampak nekako logično mi je, da se mesečno trga znesek obroka. Ne, v pogodbi piše,  citiram:

Pri vsakem plačilu s kartico bo banka zmanjšala razpoložljiva sredstva kartičnega limita za celotni znesek plačilne transakcije.

WTF????

A mi nihče  ne zna odgovorit, kajne? Ker je tole en bulšit. Nelogičen.

Avtorica ali ste pravilno vnesli obroke in jih potrdili? Pokličite v banko, da vam razložijo kaj je bilo narobe.

Mislim da bo kar vse ok in pravilno. Z naslednjim izpiskom vas bodo bremenili za 200 Eur plačila, 1/5 in toliko se vam bo tudi sprostilo sredstev. Če ste porabili celoten razpoložljivi limit ne more biti drugače kajne? Ker bi potem ta limit presegli z naslednjimi nakupi.

Limit ste v celoti izkoristili. Drugi mesec, ko boste plačali prvi obrok bo sproščen limit v višini 200,00 eur in za teh 200,00 eur boste lahko opravljali nakupe.

Čisto logično je vse, tako da se razburjate po nepotrebnem.

Men ni nič logično 🤤😢

Eno je, kaj ti trgajo, drugo pa je, koliko je razpoložljivih sredstev.

Če so res trgali vseh 1000 evrov konec meseca, potem očitno ni bil nakup na obroke. Namreč, ko nekaj kupiš z Mastercardom, dobiš SMS in moraš potrditi, da želiš na obroke (6 ali 9 ali 12 obrokov). Verjetno nisi potrdila?

Če pa gre za razpoložljiva sredstva (“limit”), potem je normalno, da je rezerviranih polnih 1000 evrov. Ko plačaš prvi obrok, se rezervacija zmanjša za ta obrok. In tako naprej do plačila zadnjega obroka, ko ni več rezervacije.

Sem potrdila. Mah, brez veze sem si to urejala, potem bi bilo vseeno, če plačam jurja takoj.

Ni brezveze. Pač neke vrste kredit, samo da je manj birokracije, ker urediš kar prek SMSa. Moraš pa razumeti, da če imaš limit na kartici 1000 evrov, potem pa nekaj kupiš za 1000 evrov na 6 obrokov, ne moreš še naprej imeti prostega limita, saj bi potem lahko spet nekaj kupila za 1000 evrov. In bi bila dolžna 2000 evrov, kar pa ti banka ne dovoli, če si lahko dolžna zgolj 1000 evrov.

Odgovor na objavo uporabnika
Zafrknila sem se, 13.11.2024 ob 13:26

Uredila sem si možnost plačil na obroke z zlato kartico Mastercard.

Mi lahko kdo razloži to logiko: kupila sem izdelek za znesek 1000 evrov (1000 evrov imam tudi limit na njej) na 5 obrokov, odtrgano mi je bilo celih 1000 evrov. Halo??? Kaka logika je to?

Včasih si do plače pomagam z njo. Zdaj nimam več razpoložljivih sredstev. Ne razumem…

Pogodbe res nisem v nulo prebrala, ampak nekako logično mi je, da se mesečno trga znesek obroka. Ne, v pogodbi piše,  citiram:

Pri vsakem plačilu s kartico bo banka zmanjšala razpoložljiva sredstva kartičnega limita za celotni znesek plačilne transakcije.

WTF????

Imate 1.000 EUR razpoložljivega limita (t.i. revolving kredita). Kupili ste izdelek za 1.000 EUR. Porabili ste cel revolving kredit.

Na nek dan v mesecu vam bodo trgali 200 EUR (1/5). Tako boste imeli teh 200 EUR na razpolago. Ali jih boste zapravili, ali ne – to je vaša stvar.

Naslednjič vam bodo trgali 200 EUR + morebitno tekočo porabo… imeli boste 400 EUR razpoložljivega kredita. In tako naprej do poplačila obročnega nakupa.

Lahko prosiš za povečanje razpoložljivega zneska na 2000.

Pa zakaj imate kartice, če je pol takole? Ze zadnjič tudi ena z Diners. Če imaš limit jurja in za jurja kupiš nekaj na obroke, je jurja limita zaseden. Sprosti se ti naslednji mesec toliko, kolikor je obrok. Ce je obrok 200 evrov, bo naslednji mesec frej le 200 evrov. Ko bos placala čez dva meseca naslednjih 200, bo frej 400 evrov, razen, ce jih vmes ne porabiš. Če si vzela za jurja na obroke in ti niso še nič trgali, imaš tega jurja pač še zasedenega. V dobrobit a pidobne, raje ne imejte kartic, če je pol tezava. Ki lahko postane problem.

New Report

Close