Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Banka N26, 4 % obrestna mera na vpogledna sredstva

Banka N26, 4 % obrestna mera na vpogledna sredstva

Pozdravljeni,

ker so obresti pri varčevanju na slovenskih bankah tako mizerno nizke, mi je kolega predlagal varčevanje na banki N26. Pri N26 naj bi imeli na vpogledna sredstva, če imaš odprt najdražji račun, 4 % obresti. Pri brezplačnem računu pri N26 so obresti 2,8 %.

Najboljše kar sem našla pri slovenskih bankah je pri Gorenjski banki, ob 13 mesečni vezavi, 2,6 % obresti.

Ali kdo varčuje pri N26. Kakšne so izkušnje?

Lp

Obresti so začeli ponujati šele kakšne 3 dni nazaj. Poanta je, da so 4 procentne obresti samo za najdražji paket, ki te stane 17 eur mesečno. Ampak oni lahko obrestno mero hitro spremenijo, tebi pa draga naročnina ostane.

Samo opozorilo te obresti morate prijaviti fursu

Odgovor na objavo uporabnika
Dorset, 24.03.2024 ob 22:35

Obresti so začeli ponujati šele kakšne 3 dni nazaj. Poanta je, da so 4 procentne obresti samo za najdražji paket, ki te stane 17 eur mesečno. Ampak oni lahko obrestno mero hitro spremenijo, tebi pa draga naročnina ostane.

A misliš da “dosmrtno”?!

Verjamem, da skladno z spremembami njihovih pogojev tudi ti lahko spreminjaš svoj “paket”

N26 uporabljam že 7 let, od korone naprej kot primarno banko.

Zakon, da so uvedli depozite, ki pa jih lahko kadarkoli dvigneš. Sedaj uvedejo še kredite in lahko peljejo scat razne NLBje in NKBMe.

Če imaš na banki 100 jurčkov, ti bo 4 % letna obrestna mera prinesla 4 jurčke. Kje je problem dat potem 204 eure za mesečni paket?

2,8 % brezplačna obrestna mera bi ti prinesla pa 2800 eur…

Eni ste ornk neumni. Ne znate osnovne algebre.

N26 je zakon, 25.03.2024 ob 09:23

Če imaš na banki 100 jurčkov, ti bo 4 % letna obrestna mera prinesla 4 jurčke. Kje je problem dat potem 204 eure za mesečni paket?

2,8 % brezplačna obrestna mera bi ti prinesla pa 2800 eur…

Eni ste ornk neumni. Ne znate osnovne algebre.

kot ti pravim ne pozabi odšteti še davka državi… ker država se je vsedla na to in ničem čist sigurna če v tem primeru velja omejitev 100o e brez dvaka, celo mislim,da ne in da je potrebno vsak prejet znesek prijaviti

A pr slovenskih bankah pa tega davka ni?

Eni ste adijo….

Jaz imam revolut savings in račun na Trade republic. Za večja varčevanja. Za sproti (letna) pa uporabljam revolut vaults.

N26 je zakon, 25.03.2024 ob 09:28

A pr slovenskih bankah pa tega davka ni?

Eni ste adijo….

nimam nič proti  n26 nikjer ne pravim nič proti tej banki… samo kot opozorilo,da ne boste pozabili tega prijaviti… razlika pa mislim,da je, ker banka ni slovenska, mislim da (nisem popolnoma100%) mislim,pa da je tako,da zanjo ne velja omejitev neobdavčenja obresti do 1000 e…

kljub temu ne pravim,da je kaj narobe, ob ugodni obrestni meri po mojem se še vseeno splača, samo dobronamerno sem napisala opozorilo,da je treba to prijaviti,da vsa ne bodo štrafali s kaznijo… samo toliko dobronamerno.

Če je kaj na EU se zakoni obdavčitve nebi smeli razlikovati ali je banka v Sloveniji ali kje drugje v EU. Enako kot je npr. prost vstop v muzeje. Lahko je npr. za vse državljane EU do 18 leta in to ne more veljati zgolj za državljane Slovenije.

Sicer pa očitno tole temo bere nekdo na Finanacah. Današnji članek: https://www.finance.si/v-lovu-na-depozitne-obresti-n26-da-do-stiri-odstotke-kako-jih-obravnava-furs/a/9022204?src=Nx

Evo tule je potrditev od FURSa. Enaka Pravila obdavčitev obresti od depozitov veljajo za vse banke v EU: https://edavki.durs.si/EdavkiPortal/OpenPortal/CommonPages/Opdynp/PageD.aspx?category=odmera_dohodnine_od_obresti_na_denarne_depozite

Nevem, ne sledim,sem pa poslal ne dolgo časa od danes ena banka je imela celo 8%. Bi mogel pogledat, kako je to dan danes. Angleške banke poglej.

anonimno969, 25.03.2024 ob 09:26

kot ti pravim ne pozabi odšteti še davka državi… ker država se je vsedla na to in ničem čist sigurna če v tem primeru velja omejitev 100o e brez dvaka, celo mislim,da ne in da je potrebno vsak prejet znesek prijaviti

N26 je EU banka. Kar pomeni da so obresti do 1000 evrov neobdavčene ( če imaš samo te obresti). Nad 1.000 evrov pa je davek 25%.

Kar pomeni če si dobil 4.000 obresti je davka 750 evrov. Kar je še vedno bolje kot pri slovenskih bankah.

Avtor teme, hvala ti za to objavo.

Varčevanje, 24.03.2024 ob 22:27

Pozdravljeni,

ker so obresti pri varčevanju na slovenskih bankah tako mizerno nizke, mi je kolega predlagal varčevanje na banki N26. Pri N26 naj bi imeli na vpogledna sredstva, če imaš odprt najdražji račun, 4 % obresti. Pri brezplačnem računu pri N26 so obresti 2,8 %.

Najboljše kar sem našla pri slovenskih bankah je pri Gorenjski banki, ob 13 mesečni vezavi, 2,6 % obresti.

Ali kdo varčuje pri N26. Kakšne so izkušnje?

Lp

Na njihovi spletni strani piše, da sta med pogoji za to varčevanje nemški naslov in nemška davčna številka. Samo v vednost, da ne boste delali računov brez krčmarja.

Se opravičujem, napačne informacije. Ponudba je na voljo tudi za slovenske uporabnike N26.

Kaže, da je Trade Republic s svojimi 4% obrestmi na varčevalnih računih dobro pretresel bančni trg v EU. Sposobnejši že reagirajo.

Gremo slovenske banke, malo ste zaspale.

anonimno515, 25.03.2024 ob 11:28

nimam nič proti  n26 nikjer ne pravim nič proti tej banki… samo kot opozorilo,da ne boste pozabili tega prijaviti… razlika pa mislim,da je, ker banka ni slovenska, mislim da (nisem popolnoma100%) mislim,pa da je tako,da zanjo ne velja omejitev neobdavčenja obresti do 1000 e…

kljub temu ne pravim,da je kaj narobe, ob ugodni obrestni meri po mojem se še vseeno splača, samo dobronamerno sem napisala opozorilo,da je treba to prijaviti,da vsa ne bodo štrafali s kaznijo… samo toliko dobronamerno.

Uf, kako si dobronamerna. Lobiraš za državo, ki s svojimi državljani ravna kot svinja z mehom.

Vse banke bi morale dajat obresti kot so pred desetletji. Ne da le grabijo in si stalno izmišljajo nova zaračunavanja fiktivnih storitev.

Obresti štejejo v kvoto obresti z EU z 1000 € davčne olajšave.

Lahko pa bi si tudi razlagali, da so obresti davka proste, saj so to obresti na pozitivno stanje in ne depozit, saj denar ni vezan, ampak vsak trenutek prosto dostopen.

82. člen  (ZDoh-2)

Dohodnine se ne plačuje od:

2.    obresti na pozitivno stanje na transakcijskem računu pri izvajalcu plačilnega prometa, in sicer največ v višini, ki jo izvajalec plačilnega prometa plačuje za depozite na vpogled;

Slednje je tudi mnenje kar nekaj davčnih svetovalcev.

Ste zadovoljni?

Vedeževalci na med over, 25.03.2024 ob 11:41

Če je kaj na EU se zakoni obdavčitve nebi smeli razlikovati ali je banka v Sloveniji ali kje drugje v EU. Enako kot je npr. prost vstop v muzeje. Lahko je npr. za vse državljane EU do 18 leta in to ne more veljati zgolj za državljane Slovenije.

Sicer pa očitno tole temo bere nekdo na Finanacah. Današnji članek: https://www.finance.si/v-lovu-na-depozitne-obresti-n26-da-do-stiri-odstotke-kako-jih-obravnava-furs/a/9022204?src=Nx

Ne bo čisto držalo.

Recimo hrčki ti nočejo prodati paketa 80 GB če nimaš njihove osebne.

Pa kaj jim moreš ?

EU ne velja pri njih.

https://www.a1.hr/privatni/internet/mobilni-internet

Neprijavljena, 25.03.2024 ob 15:18

N26 je EU banka. Kar pomeni da so obresti do 1000 evrov neobdavčene ( če imaš samo te obresti). Nad 1.000 evrov pa je davek 25%.

Kar pomeni če si dobil 4.000 obresti je davka 750 evrov. Kar je še vedno bolje kot pri slovenskih bankah.

Avtor teme, hvala ti za to objavo.

Ampak N26 so sredstva na vpogled in ne depozit. Zakaj bi se torej morale obdavčiti?

New Report

Close