Banka naknadno zahteva plačilo stroškov poplačila kredita??
Ima kdo idejo kaj narediti v mojem primeru, plačati ali ne plačati? Pri banki A sem zaprl trr in poravnal vse obveznosti do njih, dobil tudi uradno potrdilo da je del kredita ki sem ga še imel pri banki A dokončno poplačan. Skratka jim nisem več nič dolžan, vrnil sem vse kartice itd… No, vse v zvezi z odplačilom starega dolga je za mene uredila nova banka B. Po pretečenih dveh mesecih pa me kliče bančnica da so mi pozabili zaračunat stroške predčasnega poplačila kredita ki znašajo krepko čez 100€, ter seveda če bi lahko to prišel k njim čim prej poravnat?! Je to normalno oz. sploh upravičeno, ko pa so že izdali dokument da je vse urejeno pri njih?? Kaj pa vi menite, se kdo kaj spozna okrog tega? Hvala in lp.
Ne razumem. Uradno potrdilo v glavnem z štempiljko in podpisom pooblaščene osebe banke in z pripisom da je kredit v celoti poplačan in brez obstoječih zapadlih obveznosti. Potrdilo je datirano lansko leto konec novembra, za stroške so se spomnili pred enim tednom.[/quote]
Kredit je resda poplačan, stroški predčasnega plačila pač ne. Verjetno boste morali plačati, saj nimate nikjer potrdila, da do banke nimate nobenih obveznosti več.
Poleg tega je resnica, da ste ta znesek po pogodbi dolžni plačati. O tem bi morali prej razmišljati in se z banko pogoditi.
Takle,
če pravi Pad, da ima potrdilo, da banki ne dolguje ničesar več, potem to pomeni, da ne dolguje niti stroškov predčasnega poplačila, pač ničesar več.
Če so pozabili zaračunat, je to pač napaka banke, katero bodo morali sami plačat, ker enkrat ko ti dajo potrdilo, da banki ne dolguješ več ničesar, ne morejo zahtevat več ničesar.
Tudi če bi prišlo do sodišča, dokaz da ne dolguje banki nič , je potrdilo, ki ga je ta ista banka izdala.
Ob koncu leta so čistili kartice in so videli, da so pozabili zaračunat stroške , pa so mu poslali še to.
Če pali, pali. Marsikdo nasede, dolžen pa ni, ker ima dokument ki mu to potrjuje.
No, no Lory05, ne tako hitro.
In zakaj ne bi mogli stroškov predčasnega plačila zaračunati kasneje? Je kak zakon, ki to prepoveduje? Saj poznamo zastaralne roke, kajne?[/quote]
No v glavnem sem to včeraj plačal pa naj se j****o samo da mi dajo mir. Bil sem deležen seveda opravičil na vse načine in povabil na kavice, češ bila je njihova napaka, jaz pa vseeno max pošten bivši komitent itd… Ma ko jih f**a.