Baravo VLADA!!
Delam tezko delo. S svojimi 63kg dvigujem tudi po 30, 35kg. Vsaki dan. Delam sobote. Imam 27 let delovne dobe. Tezave hude s hrbtenico so se zacele
Moja plača je zadnja je bila točno 947€. Od teh usivih trdo prigaranih evrov moram placati vase kurceve prisilne prispevke.
947€ (plača) – 14€ ( rtv prispevek) – 37€ (nov obvezni zdravstveni prispevel) – 13€ (nov prisilni prispevek dolgotrajne oskrbe). Moja placa za garasko delo je na koncu 885€.
Samska oseba socialno pomoc 494€ + 14€ (ker jim ni potrebno placati rtv prispevka) + 37€ (ker jim ni potrebno placati obveznega zdravstvenega prispevka) + 13€ (ker jim ne bo potrebno placat dolgotrajno oskrbo) znesek 558€
Torej garam za usivih 325€ na mesec vec, kot nekdo ki si drka doma cele dneve. Govorim za zdrave ljudi. In si unicujem zdravje!!!
Bravo vlada. Dejte socialno pomoc najmanj 1000€!!!
dso prispevek, 12.06.2025 ob 13:35
po novem bo plačilo za dso maksimalno 740 evrov. naval na dso bo ogromen, tako da lahko zamenjaš službo.
Mah, leva roka ne ve, kaj dela desna. Sprejemajo neke zakone samo zato, da lahko pobirajo davke (dolgotrajna oskrba), ko po drugi strani NI POGOJEV, da bi ta oskrba stekla. Ni ljudi za delo s starostniki na njihovem domu, ni ljudi po CSDjih, postelje prazne, ker ni osebja. Vlada pa fantazira in zakonodaje spreminja, ko je jasno, da se zakon ne bo mogel izvajat. Ampak saj to vlada ve. Gre jim samo za pobiranje keša.
pametna380, 12.06.2025 ob 13:46
Postani socialec, če misliš, da je boljše.
Seveda da je boljse biti socialc. Saj ko prides ce sploh prides v penzijo. Moras vse to placevati.
Glede na to, da dobim 325€ vec kot nekdo ki lezi. S temi 325€ moram se pristeti uporabo avta za sluzbo ter ga dejansko tudi unicis
Garačica, 12.06.2025 ob 13:55
Seveda da je boljse biti socialc. Saj ko prides ce sploh prides v penzijo. Moras vse to placevati.
Glede na to, da dobim 325€ vec kot nekdo ki lezi. S temi 325€ moram se pristeti uporabo avta za sluzbo ter ga dejansko tudi unicis
daj odpoved in pejt na socialko
Zanimivo kako ste vedno proti ljudem, ki so na dnu. Padete na dno in potem se znašate nad tistimi, ki so na dnu. Povej kje imaš pamet? Kdo ti jo je vzel?
Mar ti človek, ki prejema socialno podporo nabija razne davke in stroške? Boste “pr tristo kosmatih” že enkrat nehal tolčt po tistih, ki vam niso krivi in svojo frustracijo te rnelagodje usmerili tja od koder ste ga dobili?
ZBUD SE
no ja, 12.06.2025 ob 13:52
Mah, leva roka ne ve, kaj dela desna. Sprejemajo neke zakone samo zato, da lahko pobirajo davke (dolgotrajna oskrba), ko po drugi strani NI POGOJEV, da bi ta oskrba stekla. Ni ljudi za delo s starostniki na njihovem domu, ni ljudi po CSDjih, postelje prazne, ker ni osebja. Vlada pa fantazira in zakonodaje spreminja, ko je jasno, da se zakon ne bo mogel izvajat. Ampak saj to vlada ve. Gre jim samo za pobiranje keša.
ker bo država krila vse te stroške, bodo dso rasli kot gobe po dežju, saj bo to 100% zagotovljen denar. Delavce se bo pa uvažalo.
Darko996, 12.06.2025 ob 14:03
Zanimivo kako ste vedno proti ljudem, ki so na dnu. Padete na dno in potem se znašate nad tistimi, ki so na dnu. Povej kje imaš pamet? Kdo ti jo je vzel?
Mar ti človek, ki prejema socialno podporo nabija razne davke in stroške? Boste “pr tristo kosmatih” že enkrat nehal tolčt po tistih, ki vam niso krivi in svojo frustracijo te rnelagodje usmerili tja od koder ste ga dobili?
ZBUD SE
Darko996
Večina je brez jajc ostala…nič ne bo od tega testa.
Anonimno 5644, 12.06.2025 ob 13:54
Bodo dso je začeli zapirati, ker ne bo osebja in boš moral sam pedenati svoje dementne starše kot boš vedel in znal.
Denarja je v blagajno! Vprašanje je – kam izgine potem!?
Torej, z lahkoto bi bila plača več kot 3,000€ na mesec.
To ne pravim jaz, ampak osebe ki so delale v JU!
“Denarja je v blagajno! Vprašanje je – kam izgine potem!?”
V knjigi Udbomafija piše, da 30 % dobi vrhu udbomafije iz tujine, ki vlada Jankoviću in Kučanu.
Se pravi 900 vzema udbomafija. Ostane še 2100 evrov.
Islam vzame, kaj pa veš koliko mogoče vzame od 10 % naprej, ampak številka se stalno veča (to so ti, ki dobesedno ne poznajo usmiljenja do nevernikov – edina toleranca je popolna podrejenost in oderuška obdavčenost ob stalnem ZANIČEVANJU), ker jih je stalno več. Pridemo na 1900 evrov. Ene 10 % še mafije. Pridemo na 1700 evrov.
Ostalo pa sami uganite.
Garačica, 12.06.2025 ob 13:29
Delam tezko delo. S svojimi 63kg dvigujem tudi po 30, 35kg. Vsaki dan. Delam sobote. Imam 27 let delovne dobe. Tezave hude s hrbtenico so se zacele
Moja plača je zadnja je bila točno 947€. Od teh usivih trdo prigaranih evrov moram placati vase kurceve prisilne prispevke.
947€ (plača) – 14€ ( rtv prispevek) – 37€ (nov obvezni zdravstveni prispevel) – 13€ (nov prisilni prispevek dolgotrajne oskrbe). Moja placa za garasko delo je na koncu 885€.
Samska oseba socialno pomoc 494€ + 14€ (ker jim ni potrebno placati rtv prispevka) + 37€ (ker jim ni potrebno placati obveznega zdravstvenega prispevka) + 13€ (ker jim ne bo potrebno placat dolgotrajno oskrbo) znesek 558€
Torej garam za usivih 325€ na mesec vec, kot nekdo ki si drka doma cele dneve. Govorim za zdrave ljudi. In si unicujem zdravje!!!
Bravo vlada. Dejte socialno pomoc najmanj 1000€!!!
Pametno ti očitno nisi Ane…
Kot prvo tvoja plavanje bruto bruto, kar pomeni, da imaš plačane pokojninske prispevke, ki jih nekdo na socialni nima…
Kot drugo kdo te sili da delaš, če ti je luksuz bit na socialni, daj odpoved in bodi doma na socialni… Te kdo sili da delaš? Če praviš, da je fino na socialni… Bodi na socialni
Vedno več je socialcev, in tujcev, zato se je potrebno prilagoditi večini, ker so to potencialni, oziroma sigurni volilci. Majhen človek delavec, avtohton prebivalec, ali domačin, postaja popolna egzotika. Vedno je bil zapostavljen, zakaj bi se sekirali za marginalce? Servisiraš tistega, ki je lahko nevaren agresiven, škodljiv, …. Velja za parlament, csd, zavod za zaposlovanje…… Pametnemu popolnoma dovolj!
anonimno125, 12.06.2025 ob 15:52
Pametno ti očitno nisi Ane…
Kot prvo tvoja plavanje bruto bruto, kar pomeni, da imaš plačane pokojninske prispevke, ki jih nekdo na socialni nima…
Kot drugo kdo te sili da delaš, če ti je luksuz bit na socialni, daj odpoved in bodi doma na socialni… Te kdo sili da delaš? Če praviš, da je fino na socialni… Bodi na socialni
IMam placane prispevke. Za pokojnino,.ce jo bom sploh docakala te prispevke trgajo meni od place.
Pa dajmo da jo docakam penzijo. Minimalna pokojnina trenutno znasa za polno delovno dobo okoli 780€. Od tisti, ki so v penziji placajo ponovno vse plprispevke. Torej 37€ za obvezni zdravstveni prispevek, 14€ rtv in skoraj 8€ za dolgotajno oskrbo ker gre na neto torej 60€ na mesec kar socialcu ni potrebno. In pokojnina je 720€ torej delas 40 in vec let za usivih 150€ vec. Tisti ki je na socialni in ki nima dovolj delovne dobe bo socialno vlekel do.smrti.
dso prispevek, 12.06.2025 ob 14:11
ker bo država krila vse te stroške, bodo dso rasli kot gobe po dežju, saj bo to 100% zagotovljen denar. Delavce se bo pa uvažalo.
Tvoje razmišljanje je ravno nasprotno od razmišljanja DSOjev. Ti namreč zmanjšujejo število postelj, nove investicije pa se ustavljajo. Ti ne bodo dobili kaj bistveno več denarja, zato plače ne bodo bistveno boljše, zato bo delavcev čedalje manj. Ta nov takon je namenjen temu da bodo delili denar da se bo starejše oskrbelo doma. Ne pa da bodo DSOji dobili več.
Drugače se pa strinjam z avtorico prvega posta, zaposlene cuzajo na veliko. Dodali so še nove prisprvke, tako da poberejo še več. Bolj ko delaš, več ti poberejo. Nagrajujejo pa brezdelje. Ampak kakor jaz vidim ni problem v višini socialne, ampak v sramotni višini minimalnih neto plač. To je med drugim tudi zato, ker delavcu poberejo več kot delodajalcu.
Moj nasvet bi vseeno bil da poskrbi zase in zamenjaj službo. Če že ne bo boljšega plačila, vsaj zdravje ne bo toliko trpelo.
Neprijavljena, 12.06.2025 ob 21:47
Tvoje razmišljanje je ravno nasprotno od razmišljanja DSOjev. Ti namreč zmanjšujejo število postelj, nove investicije pa se ustavljajo. Ti ne bodo dobili kaj bistveno več denarja, zato plače ne bodo bistveno boljše, zato bo delavcev čedalje manj. Ta nov takon je namenjen temu da bodo delili denar da se bo starejše oskrbelo doma. Ne pa da bodo DSOji dobili več.
Drugače se pa strinjam z avtorico prvega posta, zaposlene cuzajo na veliko. Dodali so še nove prisprvke, tako da poberejo še več. Bolj ko delaš, več ti poberejo. Nagrajujejo pa brezdelje. Ampak kakor jaz vidim ni problem v višini socialne, ampak v sramotni višini minimalnih neto plač. To je med drugim tudi zato, ker delavcu poberejo več kot delodajalcu.
Moj nasvet bi vseeno bil da poskrbi zase in zamenjaj službo. Če že ne bo boljšega plačila, vsaj zdravje ne bo toliko trpelo.
Neprijabljena, PODPIS IN ČESTITKE ZA KOMRNTAR!
Končno nekdo v tem postu s kančkom (ali dosti več!) sočutja in treznega razuma!
Avzorica, zelo dobro in popolnoma argumentirano si napisala vse, kar si napisala. Tvoja zmaga, bolje rečeno prednost v primerjavi s ‘socialci’ je zgolj moralna! Vem, da glede na to, da si uničuješ zdravje to ni velika tolažba, prepričana pa sem, da si zelo ponosna oseba in da želiš živeti pošteno v tem materijalističnem kapitalizmu, védi pa, da obstajajo mnogi ljzdje, ki znajo visoko ceniti tvojo pokončno držo. Ki naj ostane pokončna tudi dobesedno. Kljub temu, da nimaš toliko časa, pazi na prehrano, saj ta, slaba hrana (živalske beljakovine in maščobe, predvsem temperaturno obdelane, beli sladkor, bela moka, kava, alkohol in cvrte) uničujejo kosti, čemur pravijo osteoporoza (ki jo fiagnosticirajo zgolj v Rvtopi in Srverni Ameriki, ne pa v Aziji etc.), ki jo ‘zdravijo’ s strupi, zato se temu izogibaj in zdravnikom ne verjami, da karkoli zdravijo, ker zgolj škodijo in celo povzročajo propad kosti. Toliko.
Vse dobro ti želim iz srca.
Kva govorite da nej človek da odpoed in gre na socialo, samo zato ker je izrazil mnenje in vam odprl oči grdi resnici, da se v NAŠI PRELJUBI DRŽAVI DELA NE PLAČUJE. Ne moremo pač vsi it na socialo (tudi če bi hoteli), to pač ni ne moralno niti vzdržno. Ogabno je, da v naši državi delaš in zato čist nič ne dobiš! ZDravstveno zavarovanje za kaj točno, za eno ušivo urgenco, kjer me pomanjkljivo obravnavajo, čakam ko debil in na koncu odidem z diagnozo, ja gospod eno resno infekcijo mate, pejte po antibiotike pa nazaj na kontrolo jutri, pa mi zajebani pozabjo napisat ta glupi antibiotik! Pa prispevek za oskrbo za kaj točno, svojih staršev itak ne morem spravit v dom kljub demenci, tako da životarijo doma in čakajo na mesto v domu že 5 let, ker pač jaz in žena morva hodit v službo. Sistem v tej državi je glup, ker človek trdo edla, zato pa pravzaprav čisto nič ne odnese, ušiveih 900Eur na mesec. Uni migranti pedofilski pa kradejo po Hoferjih pa naše otroke v grmovja vabijo pa se režijo pa mlade punce snemajo in jim sledijo po ulicah, pa pokajo po 1000Eur na mesec za brezdelje + zastonj prebivališča + zastonj obroki. Pa ena scalnica orožja in drog je v teh azilnih domovih se razpasla.