Barbara Pešut – žena Magnifika
No glede tega, kako pozoren moz je Magnifiko. Mislim da je cisto normalno in celo nujno, da se naprej ustvarja in zivi zivljenje, kot ga je navajen. V prvi vrsti seveda zato, da z denarjem lahko druzini-predvsem zeni, omogoca normalno zivljenje in tudi dodatno udobje, ki ga glede na svoje stanje nujno potrebuje, tudi psihicno. Ce bi vse skupaj obesil na klin in prezivljal cas samo z njo, bi bilo za njo se tezje, saj bi 24/7 ob sebi imela navelicanega dedca in nobene druge osebe, saj brez denarja ni muzike. Oziroma tu je obratno: brez muzike ni denarja. Upam, da sem vse povedala. Imam tudi en primer, ko je bila moja prijateljica pred nekaj leti bolna na smrt, vendar na zalost se je izteklo tako, da je umirala na obroke. Sama, lahko bi rekla, da skoraj zapuscena in pozabljena od vseh. Najvecje presenecenje tega pa je, da je bila zenska zelo premozna, denarno in materialno. Tudi vsa njena druzina-mama in njen brat. Njen partner sam pri sebi ni bil premozen ampak je imel na razpolago njena sredstva. Do njene smrti, kot mi je znano.
Na koncu so jo stlacili v nek dom ostatelih, ker je bila nepokretna in je rabila zdravnisko nego, ceprav je v domu ni bila delezna tako, kot v bolnisnici, zato bi bilo verjetno boljse, da bi bila doma in imela pri sebi strokovno pomocnico, ki bi jo vsi komot lahko placevali, tudi iz njenih sredstev. Pa ocitno ni bila toliko vredna, da bi ji to omogocili. K njej je hodila ena mojih prijateljic, ker s strani njenih sorodnikov obiski sploh niso bili zazeljeni. Veckrat jo je nasla zanemarjeno, do vratu presvicano in celo umazano, da ne govorim se kaj vec. Narobe je bilo pa tudi to, da je zenska vse do konca bila pri polni zavesti, ceprav ji je odpovedal center za govor. Umrla je nek zimski dan, stara 45 let.
No tako. Ocitno je, da tudi nadpovprecno bogatstvo ljudi, cloveka ne resuje pred bedo, ce z njim opravljajo ljudje brez duse.
Se zelo strinjam, dobro napisano.
Ker že več kot toliko in v taki obliki osebi stako boleznijo, ne moreš več nuditi, če hočeš še kolikortoliko normalno živeti naprej in biti sočasno tudi spoštljiv in pošten do svojega bolnega partnerja. Kar pa Magnifico v tem primeru zagotovo je. Nekdo pa mora tudi zagotoviti sredstva za vse to, kajne?