Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice barbat – otok rab

barbat – otok rab

Mene pa zanima, če je kdo že počitnikoval v Barbatu na otoku Rabu. Kaj se tam splača videti, pojesti in kje so najlepše plaže? Vsak podatek bo dobrodošel.
LP
Mimika

Mi smo lansko leto bili v apartmaju v Barbatu na Rabu. Razgled moram reči je bil enkraten, ker smo bili v mansardi, vroče pa tako, da ni bilo za zdržat. Kar se pa plaže tiče, ki bi bila primerna za otroke (tudi mi imamo dva majhna), je pa v Barbatu samem ni. Vsepovsod so sami privezi s čolni, temu primerna pa je potem tudi voda tam. (trava ipd.). Navsezadnje smo se vozili na plažo z avtom v bližnji Banjol. Tam je bilo nekaj sence in tudi plaža kolikor toliko… Voda pa spet tako, tako…Dvakrat smo šli v Lopar, kjer so bili znanci. Tam je plaža raj za otroke ampak sence pa nobene. 300 metrov mivka in nizka voda, ki se postopoma dviguje. Voda pa tako čista, da ne moreš verjet.

Toliko o naših izkušnjah.
No lepo se imejte, pa kjerkoli že boste.

Taja

Draga Mimika, mi smo bili z enim otrokom na Rabu v Barbatu pred stirimi leti.Res je, da sence nismo imeli v izobilju, je pa posebej tudi nismo iskali.Saj smo vendar na morju.Ko pa je bilo ob 11h prevroce, smo se umaknili v apartma, zaprli okna , da je bilo notri hladno in prilezli na plan ok 16.30, ko je bilo ze cisto znosno.Na plazo smo hodili dorektno pod apartma, kjer je bila plaza z kamencki in nasi otroci ( se od ene druzine ) so se imenitno zabavali, mi pa tudi.Ce pa isces mivko, pa moras res na rajsko plazo, kjer je mivke kolikor ti srce pozeli.Mene so spravili samo enkrat tja, pa je bila taksna guzva in taksna vrocina ( 38 stop. celzija v senci ) da nas je skoraj vse kap.Tam pa smo res pogresali senco in vsaj malo prostora na plazi.da ne govorim, hrana za cel dan se nam je dobesedno skuhala, kamera pregrela, moz od kolegice je dobil rahlo soncarico, mi in otroci vsi pregreti, voda pa motna in topla, da kaj.Jaz torej nimam lepih spominov na Rab, dosti lepsi mi je Pag.Sicer pa je stvar okusa in cloveka, kaj zeli in kaj mu ugaja..

Lp Mojca

Draga Mimika!
V Barbatu smo bili pred 3 leti z 2, 5 in 6 let starimi otroki. Stanovali smo v apartmaju 20 m od morja. V Barbatu so v glavnem plažice s privezi za čolne, najde pa se tudi kakšna s kamenčki. Prijeten kraj!
Peljali smo se tudi na Lopar – t.i. rajsko plažo, ki je (oprostite, drugače misleči) največja packarija na Rabu. Če se malce sprehodiš po okolici, ugotoviš, da se v sredino plaže izliva kanal iz samega središča naselja. Ker sem se zaradi poklicne defornacije sprehodila ob kanalu do naselja, sem v kanalu videla marsikaj: steklenice, podgane, iztrebke, ostanke hrane, vložke, železo, ….. No, potem pa se vsebina počaaaasi izpira v nizko stoječe morje na mivkasti podlagi. Pretoka praktično ni. Po 200 m hoje ti je voda še vedno do kolen… Skratka, pravi raj za črevesne okužbe.
Pozdrav!
Nina

Res imaš prav. Smo se vrnili z dopusta in je vse, kar si napisala o tako imenovani RAJSKI PLAŽI čisto res. Sama svinjarija. Barbat pa je res kar lep kraj.
Mimika

Poleg Rajske svinjarije je na zgornjem delu Raba v bližini Loparja še nekaj sanjskih plaž, če se ne motim.

New Report

Close