Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računovodstvo Barca bo sigurno vedela Pogodba za določen čas

Barca bo sigurno vedela Pogodba za določen čas

Zdravo,

v podjeteu sem bila zaposlena za določen čas 12 mesecev. V tem času se nismo več pogovarjali o tem ali bi bilo podaljšanje ali ne. Dejansko jaz nisem nič spraševala nikogar, ker sem čakala kdo bo mene poklical na razgovor. Bližal se je moj dopust po dopustu pa se mi izteče pogodba. Vodjo ki je na firmi 3 mesece, preden grem na dopust vseeno okvirno vprašam kaj sedaj glede na to da se mi izteče pogodba naj pridem po končanem dopustu delat, ker mi ni nihče nič povedal..Ona sploh ni vedela da sem zaposlena za določen čas. Seveda gre poetm stvar naprej in mrtvo gladno dobim po pošti od zastopanega odvetnika pošto da se mi pogodba izteka in da naj se prijavim na zavod. Pred tem pa pogovori o tem kaj se bo delalo v naslednjem mesecu kaj bi naj ja delala itd..Tako da ne vem kako lahko ena firma pozabi kdaj se kateremu delavcu izteče pogodba in ga ne obvesti in potem na totalno hladen način preko odvetnika pošlje izteče se vam pogodba prosim uredite si zavarovanje in nadomestilo..Kaj bi si vi mislili o tem?

Pogodba je bila jasno sklenjena za določen čas, upam da iz zakonskih razlogov in niso dolžni s teboj skleniti pogodbe za nedoločen čas. Odvetnika so izbrali verjetno zato, ker ti tega niso želeli reči v obraz. Sicer pa se meni zdi to nepotreben strošek za odvetnika. Edino, če si z njimi imela že prej sklenjene pogodbe za določen čas za isto delo, potem bi šlo lahko za nezakonito veriženje pogodb za določen čas.

Se strinjam z antilopo, da je bil dopis odvetnika za podjetje nepotreben strosek, ZDR-1 in sama pogodba sta zal jasna, pogodba za dolocen cas velja do zapisanega datuma (ali poteka razloga, ce gre za nadomescanje delavca v bolniski) in ko potece, delodajalec samo se uredi odjavo. Ni potrebno nobeno obvestilo delavcu, ne pred potekom in ne po poteku. Oz.lahko te celo ustavijo in prepovedo vstop v podjetje naslednji dan po poteku pogodbe, ce bi sama pozabila. Zal.

Ne izteklo se je kot po pogodbi. Samo sej pravim preden sem šla na dopust je bilo govora o tem kaj se bo delalo kaj bomo itd.. Dejansko če jaz nebi pred dopustom rekla kaj je sedaj s pogodbo bi prišla po dopustu delat in potem bi kaj bila tam na črno brez pogodbe ker očitno ni bila pripravljena al kaj.Ne vem ne razumem ali je tako težko šefom poklicat zaposlenega ša rečt tako je na stvari ne rabimo vas več nebo več tega delovnega mesta ni več denarja za novo pogodbo..Ne vem nekaj ne da se počutiš butasto ker greš na dopust nikomu od sodelavcev ne rečeš nič in te preprosto več ni nazaj..Ne vem kaki odnos je to…Nikakvi..

Če v službi pred iztekom pogodbe ne bi nič spraševala in bi prišla naslednji dan po izteku pogodbe na delo, bi se štelo, da si zaposlena za nedoločen čas – seveda, če te nihče ne bi ustavil in rekel, da ne smeš več delati oziroma se nahajati v njihovih prostorih…

Preberi si tukaj: http://www.informiran.si/portal.aspx?content=pogodba-o-zaposlitvi-za-dolocen-cas&showMenu=1&showRightFrame=1
Čisto na dnu članka piše primer:
Delavcu se je pogodba o zaposlitvi iztekla 12.3. 13.3. je prišel v službo in normalno opravljal svoje delo. Od tega dne dalje se šteje, da je pri delodajalcu zaposlen za nedoločen čas.
Zato je priporočljivo, da delodajalec še pred potekom pogodbe delavca obvesti, ali mu namerava podaljšati pogodbo ali ne.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close