Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računovodstvo Barca; nadomestilo za malico

Barca; nadomestilo za malico

Barca ali kdo drug:
Sodelavec večkrat (nekje petkrat mesečno) pelje poslovne partnerje na poslovno kosilo, za kar seveda prinese originalni račun s specifikacijo kdo je bil prisoten in se mu enkrat mesečno ta strošek povrne. Premišljujem, če je prav, da kljub poslovnim kosilom dobi tudi nadomestilo za malico oz. ali bi bilo prav, da se mu za te dneve nadomestilo za malico ne prizna? Je to v nasprostju s kakšnim predpisom, lahko to naredimo?
Najlepša hvala!

naša davčna, ki je včasih bolj papeška od papeža bi za tisti dan seveda ne obračunala malice. menda so tudi neka navodila glede tega, kakorkoli že, pri nas v naši firmi se jih ne držimo. če gremo službeno na kosilo s poslovnimi partnerji, se tisti dan malica čisto normalno obračuna.
včasih celo firma časti malico za vse zaposlene, pa imam ravno tako obračunano tudi nadomestilo malice za tisti dan

eh, če bi foušija pri enih gorela… aneda…. kosilo je dobil plačano, pa še nadomestilo malice. te grize malo, kaj??

v reali je pa živa žalost, da se davčna inšpekcija ukvarja z obogatitvijo zaradi zastonj malice, ki jo je delavec imel, hkrati pa ne opazi, kako drugje utajijo milijone….

Poslovno kosilo s poslovnimi partnerji je reprezentanca, ki bi jo lahko plačali tudi direktno po računu restavraciji/hotelu..
Kar zaposlenemu vračate, je povračilo založenih sredstev, ki jih dokazuje z računu, izstavljeni na ime delodajalca.

Zaposleni pa, če za tisti dan nima izplačane dnevnice, ima pravico do nadomestila za prehrano.

Pri nas prakticiramo tako in je tudi ob davčnem inšpiciranju šlo brez težav skozi (pa so vsi računi imeli na hrbtni strani navedeno, kdo je bil in koga je peljal).

Aha, hvala Barca. Se mi je sicer zdelo ampak sem se raje prepričala.
In tebe, “naša davčna” naj nikar ne skrbi moj fovšija, ker je ni. Je pa seveda skrb, da bo vse tako kot je treba, da bo zadoščeno vsem zakonom, predpisom, določilom…. ker tega nisem nikdar delala in sem žal porinjena v to. Odgovarjam pa seveda. Če bi bilo odvisno zgolj in samo od mene, bi dobili še kaj več, verjemi.

komentirala sem to, da se je davčna uprava enih deset let nazaj zelo ukvarjala z dejstvom, da je narobe, če delavec dobi kak obrok zastonj in so bila neka navodila, kako bi se morala obračunat boniteta, če greš na poslovno kosilo in podobne bedarije.

komentirala sem to, da se je davčna uprava enih deset let nazaj zelo ukvarjala z dejstvom, da je narobe, če delavec dobi kak obrok zastonj in so bila neka navodila, kako bi se morala obračunat boniteta, če greš na poslovno kosilo in podobne bedarije.[/quote]

No, si kar lepo mene obtožila foušije, zato sem ti pojasnila:)
Tvoj zapis:
eh, če bi foušija pri enih gorela… aneda…. kosilo je dobil plačano, pa še nadomestilo malice. te grize malo, kaj??

Našemu lastniku ni do tega, da bi 2x plačal isti obrok.

Knjiga “KO nas obišče davčni inšpektor” res navaja, da v primeru, če je zaposleni že imel obrok v sklopu poslovnega kosila, se mu nadomestilo za tisti dan ne obračuna.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close