Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računovodstvo Barca prosim povej

Barca prosim povej

V službi so neki zamutili in decembrske place ne bom dobil pred konec mesca ampak nekje sredi januarja. Ampak vem da je narobe če niso prispevki plačani in ta mesec ne bojo. kolko časa se lahko z tem zamuja? A bo kaj narobe če mi prispevke plačajo za nazaj?

Hvala!

Za izplačilo decembrske plače je rok izplačila do 18.januarja in do takrat ni nič narobe.

Kaj pa pri nas ko zamujajo že več kot toliko? A je treba kam kaj javit? Vem, da bo v najboljšem primeru zadeva plačana z enomesečno zamudo….

Na žalost, če en mesec plača ni izplačana, ni še nobenih posebnih kontrol in kazni 🙁

Imajo pa ob rednem zamujanju ali dvomesečnem neizplačilu delavci pravico do izredne odpovedi delovnega razmerja, prijavi na delovni inšpektorat in tako obdržijo vse pravice na Zavodu za zaposlovanju, čeprav so sami dali odpoved.

A zame potem tudi ni posledic (da se bi mi kaj prekinilo, pa to?) – če je toliko zamude? In kako je potem z dohodnino, ker bo v enem letu samo 11 plač, drugo leto pa očitno ena preveč? Saj je sam minimalc, a vseeno me skrbi.

Dohodnina bo pac odmerjena eno leto za 11 in eno leto za 13 izplacil.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close