Najdi forum

Barcelona

V maju 2009 razmišljamo, da bi šli v Barcelono. Smo 5 članska družina (otroci 8 in 10 let ter dojenček, ki bo imel takrat 7 mesecev).

Kaj si ogledati že nekako vemo, zanima pa me naslednje. Kako se “premikati” po Barceloni in do vseh želenih destinacij (akvarij, ZOO, Marineland, …). Tja bi šli z avionom z kakšnim nizkocenovnikom, torej prevoza v B. nimamo. Ali se voziš z avtobusom ali je vse tako blizu da greš lahko peš?

KAj pa glede prenočišč? Najraje bi bila v kakšnem hotelu, kjer bi imeli vsaj samopostrežni zajtrk, še boljše tudi večerja. Ima kdo kakšno idejo?

Za vse informacije se priporočam. Sploh pa tisti, ki ste bili tam z otroci, kaj ste si še pogledali?

Zivjo!

Letos sem bila v Barceloni, mislim da ti lahko dam nekaj nasvetov, vsaj tisto, kar vem in poznam:)

Jaz sem sicer prenočevala v Lloret de Maru, najbolj znanem letovišču na tistem koncu, ampak če nimate prevoza, vam to odpriporočam, saj je oddaljen prb. 70km in Barcelone.
Prevoz po samem centru Barcelone je odlično organiziran. Obstaja turistični avtobus, ki vozi povsod po znamenitostih. Kupi se karta zanj (za več dni), potem pa se vozite, izstopite na določenem ogledu, si ogledate, nato počakate naslednji avtobus (url do spletne strani: http://www.tmb.net/en_US/turistes/busturistic/busturistic.jsp).
Zares vam priporočam ogled vseh znanih zanimivosti tam, tudi tržnico v samem centru poleg Ramble. Morda bi bil za otroke zanimiv 3d kino z največjim plantom na svetu. Akvarij je zares čudovit, meni je bil zelo všeč obisk. Tudi park tibidado bi bil zelo zanimiv za otroke.
Jaz sem sicer šla z agencijo, ampak naslednjič grem definitivno sama, saj bi si rada ogledala vse še enkrat in bolj natančno, sploh ker je Barcelona meni čudovita.
Določene stvari si lahko ogledate tudi peš. Rambla, gotska četrt, kraljev in kraljevi trg, stolnica – vse to si ogledate peš, saj je vse bolj ali manj na kupu. Sagrada familia, Montjuic, park Guell, casa mila in to so dovolj oddaljene med seboj, zato priporočam turistični avtobus.

Upam, da sem ti kaj pomagala, če imaš še kakšno vprašanje pa vprašaj.
Dam pa še dva linka, ki ti bosta malo pomagala pri načrtovanju potovanja:
http://www.frommers.com/destinations/barcelona/45_indattr.html – vse destinacije v barceloni, Imaš tudi opis in cene vstopnin.

http://en.venere.com/hotels_barcelona/?ref=32982#o=default&r=0&m=0&f=C000100000000000&checkin=2009-05-01&checkout=2009-05-08&pval=2&rval=1&sb=0 – hoteli v Barceloni. Imaš podatke vse od cene pa do tega kaj ponujajo. Sicer upam da ti bo kdo ki je bil v katerem izmed hotelov znal svetovati.

Bili v Barceloni ene 6x….:.-)))))….nazadnje oktobra letos…..če bo mali v vozičku ( kar bo )..in se bo ta velikim dalo hodit…lahko vidite full strvari peš…..
Kot je že zgoraj napisano…se splača vzeti ” double decker ” bus….

samo kot primer….mi smo vzeli iz pristanišča podzemno do Sagrada Familia…potem pa peš počasi nazaj, preko Plaza Catalunya, pa peš obvezno po Rambli, kjer je obvezen gled tržnice…..naša mala pa je bila v vozičku kot kraljična ….

Iz Venezie imaš kar nekaj variant prevoznikov…..hotele pa si mi ponavadi rezerviramo na http://www.booking.com….mi ponavadi prakticiramo malo dražji hotel, samo da je čimbolj v centru mesta….

Sicer pa bomo še kako rekli, ko se vidimo…..:-))))

Kar se prevoza tiče, lahko tudi jaz potrdim, da se splača kupit karto za turistični avtobus, se lahko poljubno voziš in vstopaš/iztopaš na turističnih točkah.

Jaz sem kupil tudi karto za neomejeno vožnjo s podzemno, velja se mi zdi 5 dni in je takrat stala okoli 30 EUR in morm rečt da se to meni sploh ni splačalo, ker je predraga, pa čeprav sem bival na obrobju Barcelone, raje si kupuj karto T10-za deset voženj in zapraviš dosti manj. Veliko se lahko prehodi peš, kar je pa dlje pa s turističnim avtobusom.

Za bivanje pa priporočam Hotel/Hostel AGORA, v kampusu Mundet, je malo bolj na obrobju, a je zelo urejeo, zelo čisto, imaš dvoposteljne luksuzne sobe (klima, tv, terasa,..), manj luksuzne ali pa tudi večposteljne sobe, pa še zajtrk je v ceni, naješ se kolikor hočeš…

Jaz pa priporočam najem apartmaja oziroma stanovanja preko agencije Friendly Rentals.

Stanovnja so v samem centru mesta, so čista, estetska, lepo opremljena in sploh ne pretirano draga.

Po samo Barceloni smo več ali manj hodili, ko pa smo se naveličali hoje, smo pot nadaljevali s taksijem, ki je relativno poceni.

Ija sem pogledala stanovanja in zgledajo res super. A je v resnici tako kot zgleda? V katerem predelu pa ste vi stanovali in v katerem stanovanju?

Živjo.

Res tudi v živo zgledajo tako, kot na sliki.

Mi smo najeli po priporočilu znancev tale apartma:

in bili resnično zelo zadovoljni.

V živo je še lepši, kot na slikah, še posebej pa je na dobri lokaciji.
Pa tudi zelo funkciolen in opremljen z vsemi možnimi gospodinjskimi pripomočki – od pomivalnega in pralnega stroja dalje.

Mi smo potem preko iste agencije najeli še stanovanje v Rimu in bili enako zadovoljnji.

oj, hvala za link. Kaj pa letalski prevoz? Smo gledali preko Rynaira ampak je letališče Girona kar precej oddaljeno in ne najdem neke pametne povezave do Barcelone. V Parizu smo imeli recimo shutlle, ki nas je pripeljal direktno do hotela po zelo ugodni ceni.
Zato sem pogledal na Myair, ki pa naj bi letel na barcelonsko letališče. Ampak kljub temu ne vem kako priti do hotela, ker z dojenčkom in vso prtljago ravno ne bi hodila čez Barcelono, tako da prevoz z avtobusom odpade.

Ciao!

Ryanair ima super povezavo s središčem Barcelone. In sicer vozi njihov avtobus (odhod je usklajen s prihodom letala) približno 1,5h iz Girone do bcn. V središču mesta pa je javni prevoz res brezhibno organiziran, predvsem metro. Tudi sama grem z otrokoma večkrat tja, ker je moj fant od tam in gremo vedno z Ryanairom. Zaenkrat imamo pozitivnr izkušnje.:)

lp

Luta,

letališče v Barceloni je zelo blizu mesta….do Ramble imaš vožnje cca. 20 minut…..
poglej si www od ” letališča Barcelona “…kakšen prevoz do mesta oni predlagajo…..ker je razdalja dokaj kratka, se vam mogoče izplača vzeti taxi – kakšen ” enoprostorec “…..

Ola,

Res je, od letališča do centra je 20 min vožnje, busi šibajo vsakih par minut, cena za karto je cca 7 eur. Po mestu je najbolje z busi in metrojem (splača se vzet karto za 10 voženj). Priporočam hotel Condado (lokacija na Aribao 201), od centra oddaljen 15 min hoje (taxi 6,5 eur). Nočitev v dvoposteljni sobi 80 eur/noč, a si v samem “centru”.

lp

Malo sem prečekirala vaša mnenja. Glede na to, da bomo pristali v pristnišču in imamo na voljo za ogled le dobrih 5 oz, 6 ur, kako se zorganizirati in kaj lahko v tem času pogledamo?

Kje lahko pridemo na ta TURISTIC BUS, ali morda postane kje blizu pristanišča?
Kaj lahko v tem času ki ga imamo na voljo planiramo oz. vidimo? V prsitanišče moramo priti nazaj pravočasno, raje prej kot kasneje, da ne bomo ostali tam..

Obveščam vse na forumu, da je trenutno akcija poceni letalskih kart za obisk Barcelone preko letalske družbe Vueling Airlines. Povratne letalske karte iz Zagreba v Barcelono in nazaj z vsemi vključenimi pristojbinami se začnejo že pri 120 €!

Mogoče pa komu koristi! Več info: http://bit.ly/Yx52nX

----- [b]Potuj poceni z letalom:[/b] [url=http://poceniletalskekarte.si]poceni letalske karte[/url] na [url=http://bit.ly/10HJOpn]Poceniletalskekarte.si[/url]

Če še komu pomaga si lahko prebere zanimive in koristne stvari o Barceloni tukaj[/url]

Lep pozdrav!

Ne pozabute iti na tekmo kluba fc barca nerealno dozivetje

New Report

Close