BARSOS
Joj, saj ne gre za ljudi brez diplom!!!! Gre za delo brez dovoljenja UKC (torej neupoštevanje konkurenčne klavzule oz. privolitve delodajalca). Ne mešajte nekaj brez veze. Kakšna diploma neki! Vsi ti imajo še kako diplomo, pa specializacijo, pa licenco, pa vse ostalo, le dovoljenja direktorja UKC za delo vprivatni ustanovi po koncu rednega delovnega časa ne.
Vendar ta moja razlaga ne izraža strinjanja s takim početjem!!
Ste pa res zanimivi. Iz vsakega stavka, ki ga nekje preberete, naredite tri novice. Nekaj čsa smo barli samo o brisačah, zdaj pa o aferi Baricević. Saj ste ze stokrat vse povedali in napisali, znamo pa itak tudi se sami brat in razmisljat.
Mene zanima, ce ze kje cvetijo zvoncki in torbentice. Pticki pri nas ze pojejo.
Dokler sem kot specializantka iz druge ustanove morala dežurati tudi v UKC, moja pogodba o dodatnem delu, ki se je morala obnavljati vsako leto, nikoli ni bila sestavljena pred marcem tekočega leta, pa sem vseeno morala dežurati in sem bila tudi plačana potem za nazaj (rekordno enkrat celo v maju tekočega leta). Vsa soglasja in pogodbe so se vedno delale in podpisovale šele za nazaj.
Kar dvignite roke tisti honorarci, ki imate pogodbe vedno sestavljene vnaprej, pa da vas vidimo. Tako da tale “novica” lahko preseneti samo koga od zunaj, še bolj verjetno pa nekoga z namenom dodatnega metanja dreka in zamegljevanja situacije celotnega zdravstva, kjer so nepravočasno napisane pogodbe, kar je stvar administracije in ne zdravstvenih delavcev, še najmanjši problem.
Ne gre za ljudi brez diplom, iz teksta gre prebrati in razumeti le to, da v trenutku ko so jih vzeli pod drobnogled, sta samo dva imela veljavno dovoljenje za delo v privat ambulanti, ostali pa ga niso imeli podaljšanega, saj za delo v privat sektorju ti mora to tvoj delodajelec pisno DOVOLITI.
Razumeš?
Joj, res, iz vsake vrstice, delate afero, meni se pa res že meša od teh bedarij.
V tej državi se ukvarjamo z kantami, kužki, slikami, gripo, kregom, telefoniranjem, a ne bi bil skrajnji čas, da se paparacijem paparacastim prepove, vse povprek pisariti, kar se jim naprdne in da v državi končno začnemo z odpravljanjem RESNIH težav, odpravo krize, gospodarskimi težavami in ne obrobnimi bedarijami, ki se tičejo peščice državljanov?
a zdaj bomo pa križali zdravnike? pa dajmo……
zavedajte se, da so tile zdravniki kršili zakon o delovnih razmerjih (poglejte ga na netu)…..kar je omogočilo tej dotični kliniki velik prihodek iz naslova državne malhe…..če tega ne bodo razčistili, potem je imel JJ prav, se vidimo spomladi na ulici…..zakoni naj bi veljali za vse, ne samo za nas navadne davkoplačevale…….
Wildwind, res je tako. Vedno je za naprej in administracija tako kot povsod, dela zelo počasi. Ne gre za spregled, ampak za počasnost dela v sami administraciji, tako da ne primerjaj z ostalo rajo. Kolikor vem na določenih ministrstvih odločbe o odmeri dopusta dobijo šele sredi leta Zakaj iščeš zaroto, kjer je ni in nima nič opraviti z rajo.
Janko 1…..zarota praviš?……kolikor imam sama izkušenj, se v JU tole kar spregleda, verjemi pa mi, da se v gospodarstvu to nikakor ne spregleda……….pridi med nas , navadno rajo (v gospodarstvo), pa bomo videli koliko časa boš lahko kršil konkurenčno klavzulo………
Res, čisto ena brezvezna administrativna stvar – delati brez dovoljenja. Ampak če si dohtar, pač lahko. In ko boš potem nekoga zafural zaradi preutrujenosti, te bojo pa vsi še trepljali po rami in tolažili.
Pa dajte se no zbudit!
Me zanima, kateri delavec v fabriki, ali pa kaka administratorka, sme uradno delat še v drugi fabriki. Jaz, da sem delodajalec, postavim na cesto takoj; pa idi tja, pa delaj tam. Ni za brez veze predpisan delovnik. Ker enostavno ne moreš dveh šihtov dobro in pošteno delat. Na enem ali na drugem se švercaš in počivaš. Pa da si dohtar ali pa klepar ali pa tajnica.
No, če si klepar ali tajnica, pa delaš brez dovoljenja (= fušaš), te mimogrede kdo zašije. Dohtarja pač ne, očitno.
a res?…a to je normalna praksa????????…
a enim se to spregleda (zdravnikom), nekaterim pa ne (ostala raja)?????? daj ne budali…..[/quote]
Ne budali tudi ti. Sem pacientka Barsosa že ohoho let in tudi samoplačniško, ker je bilo kulturno in si prišel na vrsto. Na polikliniki sem pa stala (ker ni bilo kje sedet) 9 ur!!!! za en majčken poseg. A to pa je humano? Gre samo za zajebavanje Barsosa, naj raje dajo dohtarjem dovoljenja ali pa naj minister zrihta zdravstvo,da bo človeka vredno.
a res?…a to je normalna praksa????????…
a enim se to spregleda (zdravnikom), nekaterim pa ne (ostala raja)?????? daj ne budali…..[/quote]
Ne budali tudi ti. Sem pacientka Barsosa že ohoho let in tudi samoplačniško, ker je bilo kulturno in si prišel na vrsto. Na polikliniki sem pa stala (ker ni bilo kje sedet) 9 ur!!!! za en majčken poseg. A to pa je humano? Gre samo za zajebavanje Barsosa, naj raje dajo dohtarjem dovoljenja ali pa naj minister zrihta zdravstvo,da bo človeka vredno.[/quote]
in ker si pacientka Barsosa se sedaj čutiš dolžna zagovarjati nelegalno zadevo?????…no ja, vsak po svoje ane…praviš, da tudi samoplačniško….kar……
Ne budali tudi ti. Sem pacientka Barsosa že ohoho let in tudi samoplačniško, ker je bilo kulturno in si prišel na vrsto. Na polikliniki sem pa stala (ker ni bilo kje sedet) 9 ur!!!! za en majčken poseg. A to pa je humano? Gre samo za zajebavanje Barsosa, naj raje dajo dohtarjem dovoljenja ali pa naj minister zrihta zdravstvo,da bo človeka vredno.[/quote]
in ker si pacientka Barsosa se sedaj čutiš dolžna zagovarjati nelegalno zadevo?????…no ja, vsak po svoje ane…praviš, da tudi samoplačniško….kar……[/quote]
Seveda, WildWind, ti, ki si tako pravična in spoštljiva do zakonov, bi gotovo rekla “bomo zaprli urgenco in porodni blok do aprila, naj si ljudje sami flikajo poškodbe, ženske bodo že znale same roditi, kot so že tisočletja znale, glavno, da je vse po zakonu.”
Po drugi strani imate pa toliko za povedati, kadar vas iz sprejemne pisarne naženejo, ker nimate veljavne potrjene zdravstvene kartice ali je potekla napotnica in NE GRE za nujno stanje, da ne govorimo o dogodku s celjske urgence, kjer so se tudi samo držali zakonov, ne.
Ne budali – in ti ne vidiš vzroka, zakaj si v javnem zdravstvu čakala? Ker ni bilo dohtarjev. So delali za denar (in brez dovoljenja delodajalca) v zasebni kliniki. Pa kaj, saj gre samo za en papir.
V gospodarstvu je točno tako, kot pravita WW in EnaNika. Pri meni vsi, z mano vred, čeprav sem že v penzjonu (ampak kot lastnica firme še hodim pomagat), delamo, dokler po svojih najboljših močeh ne “popedenamo” vseh strank. Nobeni ne pride na misel, da bi šla popoldne še nekam drugam, pa konkurenčna klavzula gor ali dol. Bistvo je, da smo preveč utrujene, pa vsaka ima še doma kaj za počet po šihtu. In vse komaj čakamo na tiste proste urice. Ampak to je zato, ker nam delovni čas odrejajo naše obveznosti, ne pa ura na steni.
Ej, pa ne budalite lepo prosim! Tisoč in eno osebo poznam med njimi pa tudi tajnice in kleparje, ki fušajo do amena in nazaj! Da ni možno delati dveh služb? ne sračkaj prosim, na tisoče in tisoče jih je od politikov navzdol, ki delajo eno, dve, tri pa tudi več služb, tko da…
niso vsi isti, ne delajo vsi od 7 do 3 in se potem napokajo na kavč in stokajo čez vse, ki živijo drugače…
V Ameriki je pa sploh običaj, da delajo po 2,3 službe ljudje, da lažje preživijo, kaj vam je, folk? Men se zdi,da ste vsi samo nevoščljivi dohtarjem – naj zaslužijo, saj si tudi zaslužijo! Stavim, da vse tu godrnjate čez čakalne vrste, zdajle ste pa vse same svetnice, vse samo po zakonu, a ne WildWind?
Fušanje = delo na črno. Delo, od katerega se ne plačujejo davki in prispevki. Nič hudega. Jih zato plačujemo toliko več ti in jaz in ostale poštene budale.
Fušarji so v službi utrujeni. Ne gre jim tako hitro, pa malo eskivirajo, delo pa itak opravimo ti in jaz in ostale poštene budale.
Lahko ima nekdo 2 ali 3 službe, ja. a) ker je mizerna plača in ne prideš skozi; delaš tako par let, potem pa stojiš v vrsti za invalidsko b) delaš vsako službo z ne-polnim delovnim časom in se ti skupaj nabere ena približno normalna količina ur.
Nikakor pa ne moreš pošteno delati dveh šihtov, ker gre vedno nekje nekaj na račun drugega. Konkretno v zdravstvu na račun pacientov – napake zaradi utrujenosti pač, aneda; nobene škode.