barva avta – najboljša
Tako gre tole.
Kaj drugega kot rdeč Ferrari je nedopusten greh. Ali srebrni Mercedes. Da ne omenjam Subaru Imprezo, ali Honda Civic Type-R ki je “lahko” ali rdeča ali črna. Lancia Delta Integrale-bela in Lotusi ali Land Roverji temno zeleni.
Tako gre to.
Potem se pa najde ubrisan folk in naroči recimo Twingo črne ali bele barve.
Halo ????
Odvisno je od tipa in znamke avta. Univarzalna barva ne obstaja.
Meni osebno je črna najbolj šik, vendar ni praktična kar se umazanije tiče. Zato imam srebrnega, kar je nekakšen kompromis med všečnostjo in praktičnostjo.
C1 je po mojem okusu lahko samo rdeč, Mazda 3 mi je dobra samo modra (škoda, ker modre v novi seriji ne bo več). Stari Volvoti so bili prav carski v zlati. Lancia Y mi pa potegne samo v starinsko krem barvi.
Potem pa imamo še Ferrarije, ki pridejo do izraza samo v rdeči, Impreze, ki so lahko samo modre z zlatimi feltnami, Lamborginiji v rumeni itd.
Pri starejših avtih, ki še niso imeli rdeče metalne barve, se je bilo za izogibat rdečega odtenka, ker je v zelo kratkem času na soncu postal neenakomerno roza.
Statistike pravijo, da najbolj varna rdeča barva – ker je tak avto definitivno najbolj opazen.
Če pa to ni glavni kriterij pri izboru, pa:
– se pridružujem zgornjemu mnenju, da je precej odvisno od avtomobila
– glede vzdrževanja pa definitivno predlagam kovinsko sivo (ki pa je glede varnosti popolno nasprotje rdečemu :(. Samo vozim sinje moder avto, ki je še kar dober kompromis glede neobčutljivosti in seveda izogibanja totalni sivini v življenju.
Sicer pa poznaš slovenski pregovor: vsake oči imajo svojega malarja.
Lahko ti povem, katere barve raje ne: navadne bele, ker je takšen avto zelo težko oprati, pa še vse se takoj pozna. Vsekakor mora biti barva kovinska zaradi lažjega vzdrževanja. Drugače pa dejansko vsakemu avtu paše druga… Meni osebno je izredno grda temno zelena barva, všeč mi je pa modra v vseh odtenkih in temno siva. Nekaj časa mi je bila všeč srebrna, pa je takih avtov zdaj čisto preveč (moj “novi” avto je tudi srebrn, žal).
Aja, poleti se pa najbolj segrevajo avti kovinsko zelene barve…
Imam Corso modre barve in je drek od dreka. Zakaj? Avto je star dve leti in se tako pozna od kamnov na havbi, da bom morala naseldnjo pomlad dat barvat havbo. Modra kovinska barva ima spodaj temeljno belo in potem to ven udari – temeljna bela in je grdo, da bolj grdo ne more biti. Tako, da nikoli več ne kupim modre barve.
Naslednji avto bo zlat, srebrn, ali kovinsko oranžen.
Lp
Urška