Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Barva fasade

Barva fasade

Prosim za pomoč, konec meseca delamo fasado za novogradnjo, in smo totalno brez idej kakšno barvo izbrati. Vozimo se okoli gledamo druge hiše, kombiniramo z barvo strehe, ampak še nismo našli tiste prave. Poznam vse programe na internetu kjer si lahko pomagaš, samo je kar velika razlika med narisanim in dejanskim.

Pozna kdo kakšno internetno stran, kjer lahko vidiš dejanske hiše z lepimi barvnimi fasadami.

Hvala in lp

Jaz bi hišo fotografirala in z njo šla k izvajalcu, ki vam bo delal fasado in na podlagi fotke se lahko pogovorite, primerjate barve…itd.

Mi jo pravkar delamo. Kolebam med zeleno in živo zeleno : )

Hojla,

ma saj smo hodili okrog teh projektantov, pa stanejo okrog 150€ – iskreno povedano mi je to malo drago, gleden na to, da bomo večinoma delali sami oz. kolega, ki je iz tega faha. Saj veš, pač gledamo na vsak euro, glede na to, da še nas čaka ureditev okolice.

Zato pa iščem še ideje tukaj :-))

lp

Razumem. :)))
Sicer pa ima ziher ta kolega kak katalog, pa primerjate barve in izbirate. Moj bivši mož je iz tega foha in vem, da je imel nek tak katalog, na podlagi katerega so si stranke izbrale barvo fasade.
No, fajn uredite!

nisi napisala dveh koristnih podatkov: kakšne barve je streha in kakšne barve so okvirji oken.

V Jubu ti naredijo študijo na podlagi fotke za 50 evrov, če se registriraš na njihovi strani pa si v njihov design studio vneseš fotko hiše in izbereš barvo fasade. Ampak je zadeva plačljiva-48 evrov. Jaz bi se na tvojem mestu odločila za osebni stik, saj je lažje delat z osebnim stikom, s tvojimi idejami, njihovimi izkušnjami… Nekje imam št. možakarja, ki se v Jubu s tem ukvarja, če želiš, jo poiščem.
LpS

Meni se 150 eurov nikoli ne bi zdelo preveč, za nekaj kar bom gledala dolgaaa leta in ne vem, kako bi naredila.

firma ki ti bo naredila fasado ima ponavadi barvno študijo…kar pomeni da: pošlješ sliko hiše po mailu in ti pošljejo barvne kombinacije. Če pa ti bo fasado delal nekdo od poznanih in tega nima…pa se s tem ukvarja ga pa prosi naj mal poprosi naokoli če bi kdo to naredu.

Jaz sem čist proti nežnim barvnim odtenkom…ker boš čez par let imela belo hišo in ne bo nič več ostalo od barve ki si si jo želela. Odločitev je pa seveda tvoja.

Naredite si lepo hiško 🙂

zjbirala sva v Jub. bARVE na paleti so čisto druge kot potem na fasadi. Pri nas je izpadlo tako, da je barva precej bolj močna ( dva odtenka) kot pa v katalogu.

Jo pa lahko kupiš 1 kg, doma pobarvaš del fasade in potem, v kolikor ni OK v ponovno izbiro.

obvezno mora biti barva, ki se zlije z okolico, če živite v mestu in naselju ostalih hoš, malo poglej njihove barve..če si na vasi, torej narava, naj bo vsi odtenki kake zelena, oker, rjava, rumena…skratka, da se zlije z okolico in še nekaj..barva s časom szbledi, zato mora biti na začetku malo bolj živa, kajti kasneje zbledi.

najbolj mi je mimo, ko vidim hiše žive rdeče barve ali živo roza in slične in to nekje v naravi…me vse mimo in se sprašujem kaki ljudje žive v takih bajtah…

Poglej okolico hiše in verjamem, da boste hitro našli barvo fasade, lahko so kombinacije, okoli oken drugačna barva, kaka štukatura…

Se zelo strinjam z odvisno…

Meni je grozljivka pogledat živo roza, živo rumene, živo zelene, oranžne, črtaste….hiše. Se sprašujem, ko nosiš projekte za gradnjo na potrditev, pa ti jih zavračajo, da se ne sklada z okoljem. A barva pa se vsaka sklada z okoljem??

Ja, res. Eni tko pobarvajo hiše, da te kar oči zabolijo. Enkrat sem slišala en dober izraz za to: arhitekturno onesnaževanje.
Pol si pa dajo na balkon še “plečnikovo” ograjo, pa kak stolp na streho in podobno šaro…

Saj v gradbenem dovoljenju nimajo navedene take žive barve.
Tam jim verjetno piše, da se mora barva skladati z določenimi zahtevami ipd., samo tega pač ne upoštevajo.

New Report

Close