Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Barva iz rjave na svetlejšo rjavo ne prime

Barva iz rjave na svetlejšo rjavo ne prime

Že pred časom sem spraševala s katero barvo rjave lase narediti nekoliko svetlejše, a ne blond. Dobila sem nasvet za barvo od L’oreal 7.1. No, kupila sem jo, uporabila in rezultat je bil res neprijeten. Lasje, ki naj bi bili rjavi, so postali rdečkasti,… Niti približno niso bili taki, kot so na sliki. Sej ne bi bila razočarana, če ne bi poudarila, da nočem rdečkasti las….
Očitno ni barve, ki bi rjave lase naredila v svetlejše (ne blond) in ne v rdečkaste…. Pa barva 7.1 se mi niti ne zdi tako svetla, dejansko sploh ni svetla in zato sploh ne vem od kje je prišla dokaj svetla rdečkasta ven….

Jaz sem dolgo iskala svetlo barvo, a ne blond oziroma res svetlo rjavo. Nekako sem končala na “temno blond” varinati. Nima nič veze z blond, samo svetla je. Proizvajalec niti ni važen.

Ja, sedaj sem kupila ‘naravno temno blond št. 7’ od iste firme, samo že cel teden razmišljam: “barvati se ali ne, to je sedaj vprašanje”. Že cel teden in se ne morem odločiti,… in enostavno ne vem kaj naj…. Moram pa se, ker mam pač eno zadevo, uradno…

Če je tako zelo pomembno kakšne barve lasje so na koncu, potem se gre v frizerski salon, kjer ti morebiten napačen odtenek lahko tudi popravijo. Dokler pa eksperimentirate same, je pa rezultat lahko tak ali drugačen. Odtenek se razlike od lasu do lasu, nekdo ima rdeč pigment, drug ga nima, barva na barvo tudi drugače prime kot na naraven las,… Niso frizerji samo zato, da služijo. Kolikor toliko kvaliteten frizer naj bi znal tudi presoditi kaj mora dat na glavo, da dobi zaželen odtenek.

Lase bi morala posvetlit (blanche).Posledično bo do lasje tudi bolj uničeni ,zato ti ne priporočam. Če pa že vztrajaš pojdi raje k frizereki.

Kupi barvo v tubi in razvijalec, pa pobarvaj samo en pramen.
Tudi jaz si lase svetlim z blond barvo, da pride svetlo rjava.

Res eno pravilo, o katerem sicer čivkajo že vrabci: barva na škatli ali v katalogu NIKOLI ne bo enako izpadla tudi na laseh.
Na svetlejše je zelo težko barvati.
In tudi če se ne zavedaš, imaš v laseh veliko rdečega pigmenta (sploh če si svetle polti) in ta potem meša štrene.

kupiti moraš nek pepelnat odtenek srednje oziroma temno blond…

jaz za barvo, ki jo želiš, uporabljam Keune 9.1.
Imam pa potem takšno barvo:

Pojdi k frizerju.

Lepo, da si posebej poudarila, da nočeš rdečkaste barve, ampak če imaš očitno rdeč pigment v laseh, kaj naj mi naredimo? Ne eksperimentiraj zdaj še naprej, barva na barvo lahko prime še bolj čudno. Pojdi k frizerki, naj te pobarva ona, za naprej pa naj ti svetuje, kakšno barvo bo najbolje, da kupiš.

New Report

Close