Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Nega, ličenje in style Barva lešnika

Barva lešnika

Pozdravljeni,
sama zelo rada hodim k frizerju,tudi kar drago plačam, vendar mu nikakor ne morem dopovedat kakšne barve las bi hotela imeti. Tako podobno ala Jenifer Lopez. Ker sem imela temnejše lase mi je naredil pramene in prebarval z barvo konjaka, nato sva enako ponovila čez mesec in pol do dva. Ko se je intenzivna konjak barva spirala, so bili kar lepi svetlejši pramenčki, sedaj jih več ni opaziti. Temveč ko sem mu dejala, da bi hotela imeti pramenčke v barvi lešnika, je dejal, da barve lešnika sploh ni, da kje sem to slišala. Pa vem, da sem v neki reviji prebrala. Zadaj na vrhu glave mi je naredil nekaj peroksidnih pramenov, vendar mi niso preveč všeč, nekako rumeno beli so. Pa me zanima ali obstaja lešnikova barva ali ne, in od katerega proizvajalca je. Morda je ni npr. v Lorealovih izdelkih…bi pa katero drugo uporabila na teh nekaj pramenih.
Konc koncev mi povejte kakšno barvo las ima potem Lopezova, ker ne znam razložit, na vsaki sliki zgledajo drugač. Zlato rjavi? lešnikovi….Bodo pasali sedaj k barvi konjaka (povrh tistih svetlih peroksid. pramenčkih)? Hvala za pomoč! LP!

Iz izkušenj naj ti povem, da si stranke predstavljajo različne odtenke lešnika, isto je s konjakom. Oznake barv so različne. Vendar mednarodne oznake za Evropo so v številkah, ameriške barve se označujejo s kraticami imen-črkami-npr. red mahagony v nivoju 5RM…. Včasih je imela Ilirija oznake barv, če se dobro spomnim seveda, v imenih:lešnik, konjak…. No, skratka, da te ne obremenjujem z znanjem, naj ti obrazložim.
Ko stranka razlaga točno o neki barvi, je dobro, da ima s seboj sličico, zato da se dobro razumeta. Na frizerju pa je, da to barvo zna namešati in prisluhniti želji stranke.
Po presvetlih pramenih si lahko daš preliv v željenem tonu, pri naslednjem barvanju pa moraš paziti na čas delovanja blanža. Kajti, ko je enkrat las že pobarvan, ne moreš z barvo na barvo. vendar % hidrogena ne sme biti večji od 4%, če hočeš samo lepe nežne pramene.
Lopezovo, moraš vedeti skoz naštimavajo in jo slikajo pod raznimi lučmi in s tem nam frizerjem otežujejo delo:) (hecam se).
Skratka težko ti kaj več pomagam, razen da se zglasiš enkrat v Brežice v moj salon in problem rešiva osebno.
lep pozdrav alenka
http://www.alenkinstudio.com

New Report

Close