Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Barva sten v predsobi

Barva sten v predsobi

S kakšno barvo naj prebarvamo predsobo, ki nima dnevne svetlobe? Pohištvo je svetlo – bukev. Rada bi, da bi se predoba malo poživila in da bi barva kljub pomanjkanju dnevne svetlobe prišla do izraza.

Rumeno.

Mi imamo podobno. Belili bomo spomladi. Jaz se nagibam k marelični barvi.

Če je svetla bukev (potegne bolj rumenkasto) , potem gre lepo k oranžni, oranžna kot jesenske buče. Če je bukev bolj rdečkasta, pa bo primernejša barva cimeta ali marelice. Kaj pa dve barvi? Svetla, a umirjena vanilja, ki bo lepo poudarila pohištvo, eno steno, morda tako ob kateri ni pohištva, da bo bolj izstopala pa narediš živo rdečo, lahko tudi v barvi zrele jagode (malce temnejša rdeča) ali bordo, če se ti ne zdi že pretemno. Tako imaš svetlo in definitivno živahno predsobo.

mami

Vsekakor bi jaz dala pastelne barve, saj se močnih živih barv lahko hitro naveličaš.

Pastelna rumena.

kakšen odtenek pastelno oranžne, deluje zelo sodobno in posvetli prostor, pa če še pokombiniraš s kakšnimi trendovskimi okrasnimi predmeti v zemljskih odtenkih – vaze, moderne slike zna bit zelo nice

Jaz imam sončno rumeno.

svetujem ti živo rumeno (limona, sonce…)

v prostoru brez dnevne svetlobe se pastelne rumene ne bo niti opazilo, razen če prižgeš 100 W žarnico. To je preveč bleda barva.

Pastelne barve pašejo v prostor, ki ga ossvetli zunanja svetloba, sonce..

Limonino rumena je mogoče malo prevpijoča – preživa. Po mojih izkušnjah je najboljša sončno rumena.

rumena ali oranžna, ampak če gre za predsobo si lahko bolj pogumna in daš močno oranžno.

Poizkusi še živo svetlo zeleno (pistacija). Ta bo delovala bolj kontrastno na pohištvo.

New Report

Close