BARVA STENE
Ce je kavc res sivo bel, potem potrebujes malo pozivitve. Modra, oranzna, oz. marelica kot je ze zgoraj omenjeno, rumena, ampak v zelo svetlem odtenku. Pa vedno sopek roz na mizi. Zelena ne pase k tvoji kuhinji. Kaksne barve so jedilni stoli? ce so tudi sivi, ali beli ali crni, eno od zgornjih barv, ce pa so obleceni z blagom drugacne barve, pa svetlo razlicico stolov.
Pri belih stolih, beli kuhinji, sivobelem kavcu potrebujes eno od zgoraj omenjenih barv. Jaz bi zbrala ali zelo svetlo modro ali pa zelo svetlo marelicno, v vsakem primeru pastelno varianto, in ne zasiceno intenzivno barvo. Vtis bo umirjen, rahlo romanticen.
Ce pa ti je belina res vsec, kar sklepam po pohistvu, pa izberi bele stene, vendar vedi, da bo v tem primeru stanovanje/ hisa delovalo hladno, skoraj sterilno. Ce se odlocis za to varianto, kupi nekaj blazin za na kavc crnih in belih. Na steno daj pa mocno grafiko (crnobelo). Alternativa crnobeli barvni shemi so pa barvni poudarki, ko das na kavc blazine zivih barv, na steno pa veliko abstraktno sliko intenzivnih barv.
Jaz ne bi imela take kombinacije. Verjetno tudi vecini ljudi ni vsec. Vendar, ce ti je vsec in ce imate velike prostore in visoke stropove, poskusi. V nasprotnem primeru bo ta kombinacija vizualno zmanjsala prostor.
Najprej popleskaj s to kombinacijo samo kuhinjo, ker ne protrebujes toliko barve. Potem pocakaj vsaj dva tedna, da vidis, ce ti je se vsec, potem bos pa ze vedela, ce jo bos obdrzala ali ne.
Mogoče nekaj takega? Sveže, pa dovolj umirjeno:
http://www.schoener-wohnen-farbe.com/de/produkte/trendfarben/farn/
Stopi v najbližjo Bau-bau trgovino in si naberi vse zelene “čipse” (vzorčne lističe), ki jih najdeš. Nesi domov, pikni “čips” s koščkom selotejpa na pohištvo in poglej od blizu in od daleč. Ko si izbrala ton, idi v mešalnico in si daj zmešat barvo po tistem listku, ampak za en odtenek svetlejšo. Npr. če ti je bil najbolj všeč listek “bambus” in na njem št. 5, vzami “bambus”, ampak št. 6. Na steni pride namreč barva za 1 odtenek temnejša kot na papirju.
Lahko poskusiš tudi z marelično ali peščeno (listki so tam zato, da jih vzameš ), ampak je les toliko rdeč, da bi bil po mojem prostor preveč nasičen. Ravno zato, da se uravnoteži rdeča, se mi zdi zelena zelo dobra izbira.
jaz bi kar malarju najprej prepustila odločitev, če mi ne bi bilo všeč, bi šla h kakemu umetniku z veliko začetnico, ne kar h komu.ki misli,da je umetnik,ker zna pobarvat steno, to delajo nekateri “umetniki”zelo neokusno in več od navadnega kiča, tako, da se pazi takih, malo pobrskaj po netu…se pa strinjam, barve morajo biti nežne
No, tole je pa res cvetka. :-))) A bo malar živel v tem stanovanju ali avtorica? Ostalega pa niti ne bom komentirala, ker kolikor vem, je pleskarstvo obrt in ne umetnost. Mogoče misliš dekoraterja/dizajnerja/arhitekta za notranjo opremo? Ampak tudi z njimi se dogovarjaš in ne kar prepustiš, da se odločijo namesto tebe.