Barva tekočega pudra in ličnice
Prav lepo pozdravljena!
Res sem vesela vseh vaših prispevkov. Do nedavnega se nisem ličila, zdaj pa res ugotavljam, da nekaj malenkosti prav poživi obraz.
Ker imam mešano kožo zelo težko najdem pravi tekoči puder (sedaj sem uporabljala Flawless finish od E. Arden). Ravnokar ga končujem in bi ga rada zamenjala.
Pri izbiri barve mi povzročajo težave pudri z rožnatimi odtenki (sama imam bolj “rumeno” kožo z večno rdečico na licih), pa me zanima, če so katera imena, ki že sama napeljujejo na rožnatost oz. rumenost (skoraj vsi pudri vsebujejo besede beige, honey, ivory,..) ali ne velja nobeno pravilo?
Kaj pa transparentni puder v prahu-če ga uporabim kot fiksacijo za tekočega, me naredi nekam uvelo, kljub temu da ga dam malo. Je mogoče kriva kvaliteta? Uporabljam Art Deco. Mislite, da imajo dražji bolj fine teksture?
Zdaj pa še ličnice. Zdi se mi da so pika na I. Pri meni pa je problem rahla rdečica. Svetujete, da si jo zakrijem z zelenim korektorjem in nato nanesem rdečilo, ali moja “naravna” rdečica zadošča? Sicer pa se bolj navdušujem nad rdečili v kremi ali gelu, ki jih nanesem s prsti, s čopičem ponavadi naredim pravo revolucijo (všeč mi je prav malo rdečila). Kaj pa vi svetujete?
Prihodnji teden bo v bližnji parfumeriji ličenje z Isa Doro in sem se naročila, bom tudi vizažistko malo povprašala, zanima pa me, če si lahko sama izberem tip ličenja (meni bi najbolj ustrezalo, da mi naredi čisto rahel vsakdanji make up, kakršnega bi tudi sama uporabljala vsak dan in ne preveč večernega)?
Najlepša hvala za odgovore.
Tina
Pozdravljena Tina!
Me veseli, da ste se nam pridružila tako v forumu kot tudi uporabnica ličil. Zelo podobno teksturo in namen kot ga ima puder Elizabeth Arden ima tudi Isa Dorin puder Sheer to Cover. Je brez olja, namenjen predvsem mešanemu in mastnemu tipu kože, dermatološko testiran in neparfumeran. Prednost pudra je v tem, da ga lahko nanašate v plasteh, kar pomeni: če želite lahko, manj prekrivajočo podlago, nanesete eno plast pudra. Če pa želite bolj prekrivajoč puder, večerni pa lahko puder nanesete v večih plasteh.
Glede barvnih odtenkov pa toliko: skoraj vse linije in blagovne znamke imajo podobna imena, kot ste že sama opazila, žal pa se odtenki močno razlikujejo mede seboj. Če ste recimo kupila, Max Factor puder, barvi odtenek ivory, je lahko ta odtenek čisto drugačen kot pa ivory od Loreala. Obstaja le to pravilo, da so ponavadi odtenki ivory, beige, sand pri vseh blagovnih znamkah svetlejši odtenki, nikakor pa ne morete na podlagi enega barvnega odtenka ene blagovne znamke kupiti imensko isti barvni odtenek druge blagovne znamke. Pomembno je, da barve odtenke izbirate pri dnevni svetlobi in na predelu med vratom in obrazom testirate barvi odtenek. Ne izbirajte barvega odtenka na roki ali celo na zapestju.
Izbira pudra žal ni enostavna je pa pogoj za lep in kvaliteten make-upa. Zato si pri izbiri le-tega vzemite čas.
Glede kvalitete proizvodov pa toliko: vsak proizvod je dober za svojo ceno. V kvalitetenejše, pa tudi dražje pudre so vključene dražje sestavine, bolj bogat razvojni oddelek itd. Pri uporabi vseh pudrov, tako v kamnu kot tudi v prahu je pomembno kako pudre nanšate na obraz. S čopičem ali gobico najprej iz embalaže zajemite puder, potem čopič obrišete na roki ( kot bi nanesla preveč pudra na čopič ali gobico in želit popraviti napako ) in šele tako zabrisan čopič nanesite na obraz. Tako ne bo vaša podlaga delovala preveč umetna, pa tudi drobne dlačice na obrazu ne bodo tako opazne.
Ker imate problem z rdečico, vam svetujem uporabo zelega korektorja, ki nevtralizira rdečo barvo, vendar le-tega uporabite pod tekoči puder. To je obvezno!!!
Glede uporabe rdečil, vam svetujem bolj tople odtenke-rjave odtenke, rahlo rdeče.
Privrženka sem senčil za lica v prahu. Nanos je lepši, brez grobih linij.
Senčila za lica nanašate enako kot pudre v prahu ali v kamnu. Čopič na roki zabrišete, in šele s tako zabrisanim čopičem poudarite ličnice. Pišite mi kakšno obliko obraza imate ( okroglo, trikotno, pravokotno, ovalno…), da vam bom svetovala v kateri smeri nanesete ličilo. Če nanesete preveč senčila za lica na obraz, grobe linije rahlo zabrišete s pudrom v prahu.
Veseli me, da ste se naročila za ličenje. Imamo odlične vizažistke. Sama si lahko izberete tip ličenja, le povejte ji kaj želite, vprašajte jo za mnenje, prosite jo naj vas namaže s pudrom Sheer to cover.
Upam, da ste razumela moje odgovore. Če so odgovori nejasni, mi pišite. Pa obvestite me kako ste bila zadovoljna z ličenjem!!!
Lp Nada
Jaz sem se pa zmeraj nosila pričesko da sem imela prečko na levo ali desno stran.Zdaj sem se pa ravno danes postrigla in imam tako imenovano “fru fru”
ali mi lahko prosim poveste kako si naj delam frizuro no poleg frizure pa še imam vprašanje za make up imam svetlo kožo in pege in me zanima kako naj se namažem??? prosim za odgovor
Pozdravljeni!
No, jaz imam kar velik problem z pudri… Imela sem puder art deco iz stare kolekcije najsvetlejši številke 1 in potem je prišla neka nova kolekcija in je 10 najsvetlejša pa sem si puder kupila in ko sem se namazala sem prišla rdeče rjava… grozno! potem sem si kupila tudi puder v prahu ker sem mislila da bi po nanosu tega tekočega art deco 10 nanesla tega v prahu da bi bil učinek svetlejši pa ni pomagalo… potem sem si vzela se puder maxfactor pa ni pomagalo in potem se essence srednjesvetlega pa je bil pretemen in potem se svetlega pa je bil presvetli in zdaj na koncu revlon 180 sand biege…. in ko se namažem s tem sem videti kot stena… nevem kaj naj…. sem se že vdala…. celo štipendijo sem zapravila za nakup pudrov ki mi niso prav 🙁 moja koza je tudi težavna… ta revlon puder je v razmerju z barvo vrata lep… vendar je presvetel za moj obraz… nekako siv,
oblika mojega obraza je trikotna… pa tudi pri očeh imam problem… nevem kaj naj ker so zelo velike in nekako… bolj naprej…. in ponavadi uporabljam eyeliner ker se nekako najbolje izgleda…. ko se namažem s sencilom pa se mi ne izide lepo… ze veliko vizazistov mi je reklo da imam oci nekako zalostne oblike, kar je tudi res… pa me zanima kako se naj nalicim da bi bila videti bolj veselo…
Najlepsa hvala!
Ana Mojca
Pozdravljeni,
Ana Mojca,koliko ste denarja vrgla ,pridite ,prinesite vse pudre in ličila,ki jih imate na zalogi.Skupaj bova pogledali katere odtenke imate in bova pogledali kako jih mešate med seboj.Škoda je vseh teh pudrov,verjamem,da se jih da porabiti.
Lep pozdrav