Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek barva vrat-dilema

barva vrat-dilema

No, da še tukaj vidim kakšno je mnenje…Namreč ne morem se odločiti glede barve notranjih vrat. Izbiram med barvo bukve in mahagonija. Obe barvi sta mi enako všeč, ne znam si pa predstavljati katera bi se bolj “vklopila” v prostor. Namreč po tleh in po stropu je les v barvi smreke (kar pomeni svetlo), sedaj pa razmišljam tako: če dam barvo bukve, bo morda vse preveč svetlo, če dam barvo mahagonija pa bo morda preveč kontrastno. Torej ima morda kdo boljšo predstavo kot jaz oz. bolje vidi, kaj bi se bolj ujemalo.

lep dan in hvala

Kakšen pa je mahagonij? Bukev je res proti smreki precej roza. A bela pa ne bi mogla biti?

Predlagam kontrast, dve svetli barvi v različnih odtenkih se bosta tepli med seboj.
Je pa trenutno zelo modna kombinacija beljenega lesa in temnega lesa (npr. oreh),

pozdravček, Nike

Tudi jaz bi bolj predlagala oreh, ker nima toliko rdečega tona. Ta pa zna biti moteč pri kasnejših kombinacijah.

Prisegam na bela vrata – beli jesen!

Stavbno pohištvo naj bi bilo čim manj vpadljivo. Vrata so navadno taka kot okna. Če so okna z vidno strukturo lesa, naj bodo taka tudi vrata, če so že okna pleskana (ali plastična, kovinska), naj bodo barvana tudi vrata. Vrata niso zato, da bi poživila ali okrasila prostor. Za to so slike, rože, knjige itd.

Vprašaj še na forum Feng Šui …

Evo, super na svet od Zgage. Najbrž od arhitektke.

Zgaga,

žal se s tabo ne strinjam, vrata oz. stavbno pohištvo je še kako lahko okras prostora, posebej v minimalističnem stilu, kjer je pomembna kombinacija barv, materialov in oblik. Zavese, preproge, slikce, rože (bog ne daj umetne) dajo le še pikico na i, seveda, če so izbrane z občutkom, v nasprotnem predstavljajo odvečen balast,

Nike

Ja, O.k., ampak tam so vrata najbrž tudi neke barve? To je druga stvar.

hej smrekca,

kaj pa če bi bila vrata v kakšni barvi, ne v lesu? Zelena, rumena, vijola….

Mogoče bi pasalo????

Jaz bi se vsekakor odločila za bukev. Vse je naš natur les. (Ok, pustimo uvoz furnirjev iz xy dežel) Vse je les naše okolice. Zato mi mahagoni nekako ne paše zraven. Razen če bi imela celo hišo v nekem stilu.

LP, Ela S

Nam pravkar polagajo parket in sicer javor. Tudi vrata bojo v javorju, saj mislm, da ne sme biti na kupu preveč različnih barv. Zamislite si okna, vrata, talne obloge, pohištvo…v različnih barvah ?! Prava zmešnjava. Sem za čimbolj enotne barve talne obloge, oken in vrat. Če bi dala kontrast bi ga s pohištvom (mi imamo beljen hrast). Razgibanost in “življenje” je mogoče čudovito ustvariti z detajli ( prti, blazinice, slike, zavese, cvetlični lončki, barva sten…).

New Report

Close