Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Barva za fasado hiše ;)

Barva za fasado hiše ;)

Zanima me, kakšno barvo fasade na hiši priporočate? Zanima me tudi, kakšne barve je vaša?

Mi imamo hišo s črno streho, belimi okni in belimi lučmi, belo ograjo, tlakovci pa bodo verjetno kar sivi (tudi tega še ne vem).

Povejte mi prosim vaše predloge in izkušnje!

LP

marelična barva!

super se poda k beli ograji in črni strehi pa še sivi tlakovci.

enkratna kombinacija. mi imamo zdej belo , bomo pa delali kmalu novo in sigurno bo marelična

Za marelično navija mož 🙂 meni pa je všeč nežno rumena!

Kaj misliš o tej?

ne vem, meni se skoraj bolj dopade marelična. nekam bolj toplo deluje.

samo tudi ni slaba barva rumene.

mislim da je najbolje da žrebate in potem se odločite

Bi bomo imeli nežno rumeno!

mi imamo isto kombinacijo oken in vrat
fasado dobimo jeseni
in bo ziher nežno rumena!

(jaz imam alergijo na marelično barvo…je ne maram)

Absolutno nekaj nežnega. Močne barve so meni tako ogabne ker ne pašejo v okolje in še naveličaš se jih. Veliko je tudi odvisno od tipa oziroma modela hiše. Če je manjša se lažje poigraš z barvo kot če je hiša velika….
Malo poglej po okolici in ideja bo zagotovo prišla.

Rumene sigurno ne bi dala, ker je že vsaka druga hiša rumena, tudi marlična mi ni nevem kaj.
Moja izbira; vijolično siva ali pa zelena( taka nežna kot jih imajo sedaj)
Drugače imaš pa tukaj link pa si jo sama pobarvaj))

meni so všeč rumeni in oranžni odtenki – ampak mora biti točno do pikice “tak.”
Mene pa mika, da bi imeli različne barve, zna bit enkratno – sem gledala eno reklamo.
Lp

ppikap

No, pa kje je še naša fasada, se še papirji “pečejo…”
Lp

ppikap

Kako misliš različne barve…mi poveš prosim 🙂 ?

Vauu…kakšen odziv….sem fulll vesela….priznam!

Nisem pričakovala…kaj vem…sem bolj malo na netu in sem “no name”…ste me prijetno presenetile …. 😉

Sosednje hiše so: nežno modra, močno oranžna, nežno (oker) rumena, marelična….
Tako malo za prikaz slike našega naselja…še vedno bom vesela kakšnega novega namiga !

:))

Vsaka stran hiše drugo barvo – meni zgleda fantastično! Enim pa grozno…
Na eni reklami v “kaslcu” mi je zgledalo res vauuuu. Mora pa biti res z občutkom izbrano.
Lepo mi je tudi, recimo, zgornji del hiše svetlejši, spodnji temnejši odtenek (ali pa obratno) iste barve.
Lp

ppikap

no mi bomo imeli ogabno barvo

oranžno s svetlo sivimi detajli

sosedi pod nami imajo kombinacijo močno rdeče in naravnega lesa, nad nami pa rumeno s sivimi detalji in zelenimi okni (no, ta meni ni všeč, rumena je pa kul)

T.

Ja če je naselje bolj novo se lahko malo poigrate z barvami. V našemnaselju so samo stare hiše in tisti ki so dajali novo fasado so dali bolj umirjene( marelična, rumena, oker…) potem pa se je našu nekdo in dal hišo močno( temno) rdeče barve.
Hiša sama po sebi je ful lepa ampak ne paše v strnjeno naselje v kateri so stare hiše. Lepo bi zgledalo če bi bila kje na samem, ker je zelo močna barva in kar seka ven.
Glede na to da praviš da imate v okolici že rumene in marelične fasade jaz sigurno ne bi dala take.
A si kaj “pobarvala” hišo?
Katera se ti zdi najboljša?

Uf Tinkara, vaša kombinacija je pa zakon. Jaz sem itak mahnjena na oranžno in če bi bo kdaj nova fasada bi jaz tud tako)))
Sam nevem kako mojga prepričat, k prav da mi uranžna že z riti gleda))

Ne vem…ne morem ven iz svojih okvirjev barv :))

Všeč sta mi druga in peta barva (rumena in marelična) 🙂

Kaj naj?

Baje bele obrobe niso več IN. Obrobe naj bi bile enake barve, vendar temnejše.
Ali pa rumena osnovna in sive obrobe.
AnaM

Meni pa na to kombinacijo sede modra. Mi bomo imeli na podobno kombinacijo (razen streha bo rdeča) nežno zeleno.

Naša pa je zelena z belimi robovi okrog vrat in oken…pa še na dvorišču imamo zelene tlakovce.Zelena sicer sploh ni moja IN barva,ampak v okolje pa paše in TO JE TO

******************************************************************************************************** Je juho polil pa jih je slišal : a zdej si pa sit, k boš lačen ...

naša se ravnokar štriha … je zelo svetlo oranžna (marelična) … terasa(ograja) pa bo temni odtenek te barve …. samo še za špalete (obrobe okol oken) si nismo edini … polovica prebivalcev bajte želi bele … druga polovica pa barvo … ki bo na terasi 🙂

kak predlog?

no drugače so tud men všeč svetli odtenki rumene in oranžne … eventuelno še roza in vanilija .. če paše k strehi … zelena mi je barva sicer ok sam za fasado mi ni …

pri nas je ena hiša zelo močno pink barve …. v začetku mi je bila čist mim … zdej mi je pa že skor všeč 🙂

B.

Barbara, a si Brežičanka? Tam je ena taka pink barva. Drugače imamo pa mi izolacijo že na svojem mestu, za barvo se pa še zdaj nismo odločili. Belih obrob ne bomo dali, ker imamo polkne, bo pa najbrž spodnji del hiše v temnejši, zgornji pa v svetlejši barvi. Ma, nimam nobenih idej, tako da bo najbrž tudi padla marelična.

Lp, Monstro

Oranž, pa rumena, pa vanilija, jaja.
:)))))))))))

Pri nas smo tudi pred tem-še končni sloj fasade nam manjka. Midva z možem se najbolj nagibava k sivo modri fasadi, vendar naju vsi prepričujejo, da to paše bolj v urbana področja, na podeželju pa ne.

Kaj pa ve pravite? A je ta barva, ki je na tem forumu za podlago Ok za fasado? No, jaz bi dodala v tak odtenek še malo bele, da bi bila svetlejša.
he he, se vidi, da sem že čist odvisna, še bajta bo verjetno v stilu MON-a 🙂

Kot dugo opcijo pa imava ravno marelično, samo se mi zdi, da jih je že čist preveč.

Tudi meni je nora ena hiša v bližini, ki je živo rdeča, z odtenkom rožnate. Samo možu ni všeč, hoče modro.

samo eno vprašanje – a niste barvo fasade že definirali v gradbeni dokumentaciji? ker mi smo jo morali
T.

New Report

Close