Barva za fasado hiše ;)
Vauu…kakšen odziv….sem fulll vesela….priznam!
Nisem pričakovala…kaj vem…sem bolj malo na netu in sem “no name”…ste me prijetno presenetile ….
Sosednje hiše so: nežno modra, močno oranžna, nežno (oker) rumena, marelična….
Tako malo za prikaz slike našega naselja…še vedno bom vesela kakšnega novega namiga !
:))
Ja če je naselje bolj novo se lahko malo poigrate z barvami. V našemnaselju so samo stare hiše in tisti ki so dajali novo fasado so dali bolj umirjene( marelična, rumena, oker…) potem pa se je našu nekdo in dal hišo močno( temno) rdeče barve.
Hiša sama po sebi je ful lepa ampak ne paše v strnjeno naselje v kateri so stare hiše. Lepo bi zgledalo če bi bila kje na samem, ker je zelo močna barva in kar seka ven.
Glede na to da praviš da imate v okolici že rumene in marelične fasade jaz sigurno ne bi dala take.
A si kaj “pobarvala” hišo?
Katera se ti zdi najboljša?
Naša pa je zelena z belimi robovi okrog vrat in oken…pa še na dvorišču imamo zelene tlakovce.Zelena sicer sploh ni moja IN barva,ampak v okolje pa paše in TO JE TO
naša se ravnokar štriha … je zelo svetlo oranžna (marelična) … terasa(ograja) pa bo temni odtenek te barve …. samo še za špalete (obrobe okol oken) si nismo edini … polovica prebivalcev bajte želi bele … druga polovica pa barvo … ki bo na terasi
kak predlog?
no drugače so tud men všeč svetli odtenki rumene in oranžne … eventuelno še roza in vanilija .. če paše k strehi … zelena mi je barva sicer ok sam za fasado mi ni …
pri nas je ena hiša zelo močno pink barve …. v začetku mi je bila čist mim … zdej mi je pa že skor všeč
B.
Barbara, a si Brežičanka? Tam je ena taka pink barva. Drugače imamo pa mi izolacijo že na svojem mestu, za barvo se pa še zdaj nismo odločili. Belih obrob ne bomo dali, ker imamo polkne, bo pa najbrž spodnji del hiše v temnejši, zgornji pa v svetlejši barvi. Ma, nimam nobenih idej, tako da bo najbrž tudi padla marelična.
Lp, Monstro
Pri nas smo tudi pred tem-še končni sloj fasade nam manjka. Midva z možem se najbolj nagibava k sivo modri fasadi, vendar naju vsi prepričujejo, da to paše bolj v urbana področja, na podeželju pa ne.
Kaj pa ve pravite? A je ta barva, ki je na tem forumu za podlago Ok za fasado? No, jaz bi dodala v tak odtenek še malo bele, da bi bila svetlejša.
he he, se vidi, da sem že čist odvisna, še bajta bo verjetno v stilu MON-a
Kot dugo opcijo pa imava ravno marelično, samo se mi zdi, da jih je že čist preveč.
Tudi meni je nora ena hiša v bližini, ki je živo rdeča, z odtenkom rožnate. Samo možu ni všeč, hoče modro.