Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Barva za fasado hiše ;)

Barva za fasado hiše ;)

Andreja, sivo modra pase tudi v ruralno obmocje, saj so bile tudi pred 100 leti nekatere hise taksne barve.

Nasa hiska je zdaj ometana s toniranim ometom in je nezno rumena. Imamo kamnite okvire, streho krito s korci, lesene trame, lesene balkone … skratka, kraska idila;) Nacrtujemo pa tako lepo oranzno rumeno barvo (jaz ji pravim zafranova), ki je bila prisotna tukaj tudi na starih hisah. Se ze zelo veselim te barve. Razmisljali smo o sinji, pa imajo sosedje roza hiso in se en sosed prav zalostno belo hiso, tako da bi sinja bila res cudna (pase bolj med tople odtenke, drugace postane vse zalostno). Beli robovi so meni ze zelo dolgo bljak.

Bolj kot sama barva je problem v odtenku. Tudi ko izbiras na barvni karti, moras potem barvo poskusit na recimo pol kvadratnega metra na tvoji bajti. Mi smo imeli ene vzorce, v katerih je imela barva res ogromno pigmenta (v skladu s tem je bila tudi draga) in je zgledalo super, potem smo poskusili vzorec na fasadi, pa je barva takooo slepela, da nisva mogla z mozem verjet. Ta varianta je odpadla. Ceprav je bajtica bolj mala, ne more kar slepeti.

Drugace pa res poskusi nekako uskladit svoje okuse z okolico, da bo zanimiva in ne bo izpadala kot tujek v njej. Ne dajat na hiso nek odtenek, ki je prevec podoben sosedovemu (ker ti potem zelo pade v oci razlika, ne pa ostalo). Sicer pa je tudi odvisno, koliko se hise drzijo.

Mi smo oranžni, pa ne pastelni, ne pa tudi tista ful močna (ki sem si jo sicer želela; ampak je v kvaliteti fasade ni bilo :((( )

TinaC = mi smo definirali le da bo pastelna… ne pa točna barva.

Naša je rumene barve (malo potegne na gorčično). Jaz sem hotela tako bolj ‘cigl’ barvo, pa so nam odsvetovali, ker je hiša velika. Baje na bolj nizke in manjše hiše pašejo bolj močne fasade, na bolj velike, visoke pa bolj nežne barve.

LP. Ivana

New Report

Close