BARVA ZA LASE KI SE PO NEKAJ PRANJIH SPARE
Če iščeš samo šampon, ti barvo le malo osveži, pa se spet spere z naslednjim pranjem. Če misliš, da bo šampon pobarval lase, jih ne bo.
Tudi meni ni jasno ravno, ali sprašuješ za že barvane lase ali nepobarvane ali iščeš šampon, peno ali barvo.
Če iščeš barvo, s katero si boš šele pobarvala lase, jih prodajajo in barve se potem ne sperejo, obšlesajo pa. V vsakem primeru potem pobarvaš spet približno po mesecu dni, da ti ne štrli ven narastek, ki ga je sploh fajn videti v fajn kontrastu naravnih npr. temnih las, ostali lasje so pa blond.
Barve so povsod približno iste cene, ker jih skoraj povsod tudi prodajajo.
Če kupiš barve brez amonika, odmisli, da boš imela takšno barvo kot je na škatli.
Lahko ti povem samo o mojih izkušnjah izpred več let. Uporabila sem barvo, ki naj bi zdržala do 12 pranj. Takrat sem si na svoje, nepobarvane lase rjave barve dala ta šampon, enkrat temno rjavo, skoraj črno, kakšno leto kasneje pa kostanjevo, torej rdečkasto. Tudi zato, da vidim, kako izgledam z drugo barvo.
Meni je barva prijela, ker sem se barvala na temnejšo. Seveda se je tudi izprala, vendar se je vseeno poznalo na laseh, postanejo bolj suhi in bledi. Tako, da sem lepe, zdrave in sijoče lase imela spet šele, ko sem se postrigla.
Kot sem rekla, sem probala 2x in nikoli več, mi je škoda las. Kasneje mi je frizerka pojasnila, da popolnoma vsaka barva lase uniči, saj mora uničiti povrnjico, da barva sploh prodre v lase. Pa potem moraš lase negovat z balzamom, pa šamponom za barvane lase, pa maske itd..
Tako, da je škoda uničevat lase s temi barvami, tudi če so samo začasne. Najlepši so naravni lasje, seveda čisti in urejeni.
Kar poglej na cesti, takoj se vidi, katera si barva lase in katera ima naravne.
Vse je odvisno od tega kakšne barve so lase in kakšne želiš. Če si blond, bodo vsak temnejši ali rdeč preliv ali pena prijeli, se pa bojim, da boš imela med spiranjem (večkratno pranje) zelo čudne odtenke. Vprašanje je tudi, če se bo sploh hotelo sprat. Če si temnolaska, skoraj ne bo videt, vsi vmesni toni pa…
http://www.schwarzkopf.si/sksi/si/home/barva_las/productfinder.html
Obstojnost 6-8 pranj
Nanasa se direktno iz vrecke na lasisce, ne dodaja se noben peroksid ali pa fiksir.
Meni sicer zdrzi vec kot je napisano, vendar se z vsakim pranjem izpira in preden se narastek dobro vidi, barva ze bledi. Ko se dokoncno izpere, se na laseh prav nic ne pozna, da je bilo kdaj kaj na njih.
Sama se obcasno pobarvam iz svetlo rjave naravne na rdeco…, lase imam nekje do sredine hrbta in ce bi poskodovala lase, bi se na taki dolzini definitivno opazilo.
če so tvoji suhi in bledi še ne pomeni da so od vseh !
Tko da ne klati neumnosti no,če ne znaš skrbeti za lase tko kot je treba[/quote]
Preberi, kaj sem napisala!
Moji lasje so lepi in sijoči, ker si jih ne barvam, zato ne potrebujejo nobene posebne nege, samo šampon, vodo in striženje konic.
Zdravi lasje res ne potrebujejo cel kup kemikalij za nego.
Barvani lasje brez nege so pa suhi, skrepani, tem se moraš pa res posvetit in jih negovat, da ne izgledajo kot slama. Saj vem, kaj vse kolegice mečejo na glavo.
Samo poglej na morju, z naravnimi lasmi ni nobenih težav, niso izsušeni, ne rabiš balzamov, imajo sijaj, ni narastka. Greš pod tuš, še šampona ne rabiš vsak dan, pa so lepi. Sedaj pa bodi ti s pobarvanimi lasmi dva ali tri tedne na morju, pa delaj tako kot jaz. Boš kot sprano sračje gnezdo, pa še narstek boš imela.
Tko da ne klati neumnosti no,če ne znaš skrbeti za lase tko kot je treba[/quote]
Moji lasje so lepi in sijoči, ker si jih ne barvam, zato ne potrebujejo nobene posebne nege, samo šampon, vodo in striženje konic.
Barvani lasje brez nege so pa suhi, skrepani, tem se moraš pa res posvetit in jih negovat, da ne izgledajo kot slama. Saj vem, kaj vse kolegice mečejo na glavo.
Samo poglej na morju, z naravnimi lasmi ni nobenih težav, niso izsušeni, ne rabiš balzamov, imajo sijaj, ni narastka. Greš pod tuš, še šampona ne rabiš vsak dan, pa so lepi. Sedaj pa bodi ti s pobarvanimi lasmi dva ali tri tedne na morju, pa delaj tako kot jaz. Boš kot sprano sračje gnezdo, pa še narstek boš imela.[/quote]
Same bedarije si napisala. Sama sem dva meseca na morju, vsak dan v vodi, imam pobarvane lase in so daleč od sračjega gnezda, narastka pa nimam, ker si znam lase pobarvati tudi na morju :p
Samo poglej na morju, z naravnimi lasmi ni nobenih težav, niso izsušeni, ne rabiš balzamov, imajo sijaj, ni narastka. Greš pod tuš, še šampona ne rabiš vsak dan, pa so lepi. Sedaj pa bodi ti s pobarvanimi lasmi dva ali tri tedne na morju, pa delaj tako kot jaz. Boš kot sprano sračje gnezdo, pa še narstek boš imela.[/quote]
Draga moja lase si vsak mesec z peroksidom pobelim,nimam posebne nege pa nimam ne suhih in ubogih las.
pa ne vem še kaj !
meni morje ne dela težav,tko da sploh ne vem o čem govoriš
Jaz se že leta “barvam” z barvo, ki naj bi bila obstojna do max. 6 tednov (Movida, Casting ipd.), pa moram reči, da po nekaj tednih barva ni več vsa sijoča in oh in sploh, vendar se spere pa ne nikoli, razen s sivih, tako da … Obstajajo pa neki prelivi, samo tisto bolj kot ne drži le do naslednjega pranja.