Barva za lase – prostislovje v navodilih
Nekaj mi ni povsem jasno, kar zadeva barve za lase, npr. Poly country Colors: v navodilu piše, da je treba najprej narediti test alergičnosti (torej nanesti nekaj že pripravljene zmesi na lasišče za ušesom) in če se po 24 urah ne pojavi alergična reakcija, barvo lahko uporabljamo. Po drugi strani pa piše, da pripravljene zmesi ne smemo hraniti, temveč jo TAKOJ uporabiti celo oziroma ostanek vreči stran! (naredi se pa lahko samo cela zmes hkrati, ker pri tej vrsti barve eno plastenko zliješ v drugo, že pripravljeno, tako da mi ni povsem jasno, kako to poteka??).
Če si torej naredim zmes in malo poskusim (za alerg.), moram počakati 24 ur na rezultat – a to pomeni, da pripravljena zmes lahko stoji 24 ur ali kako?
Draga Maja!
Če misliš, da bi lahko bila občutljiva, je že dobro da narediš test občutljivosti.
Mene je npr. peklo lasišče ravno pri Castingu od L’oreala, pa tudi še pri nekaterih ostalih njihovih izdlekih. Mislim, da alergije različno delujejo na različne ljudi.
Kar pa se tiče priprave zmesi-sicer sem za Country Color že pozabila kako izgleda, vendar imaš ponavadi v škatli tubo z barvo in potem še razvijalec. Predlagam ti, da kanček vsake sestavine zmešaš v eni posodici in s tem narediš test občutljivosti. Vsekakor pa ne mešaj celotne barvne zmesi, ker ne sme stati 24 ur neuporabljena.
Želim ti veliko uspeha!