Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Barva za štrihanje balkona

Barva za štrihanje balkona

Začela sem barvat balkon. Barva je ena taka temna lisičja oziroma rdečkasto rjava.
V eni od trgovin so mi rekli, da moram kupiti GLAZURO. S tem sem pričela štrihat, pa ni nič bolje! Še vedno se vidi rjav les, čeprav sem ga močno zbrusila. Zdi se mi, da to ni prekrivno, da to NI BARVA, čeprav zgleda kot barva ali pa kot kakšna prozorna barva. Ali mi je prodajalec svetoval prav?

Verjetno si kupila lazuro ( tj. lak obarvan v različne nianse npr. Beltop, Sadolin), ta pa NE PREKRIJE teksture lesa. Kupiti moraš prekrivno BARVO.

Jest sm v parih dneh preštudirala vse barve….

Če piše gor lazura, ki je lahko tankoslojna in debeloslojna, oboje za zunanjo uporabo, to pomeni, da je ni prekrivna, da je prosojna, da se čez vidi. Point tega, da daš gor lazura je v tem, da ja paraprepustna in zato les lažje diha, se ne lušči in ni mehurčkov.

Prekrivna barva ali emajli je pa tista, ki prekrije les. V Merkurju sem vzela od Bondexa en tak letak. Notri vse piše. Prekrivna od Bondexa se reče Bondex Premium, čeprav piše, da je prekrivna lazura za les, je za prekrivanje starih premazov in lazur.

Lazura ni isto kot prekrivna barva. Ti hočeš prekrivno barvo za les. Sej jih je dosti, samo kao boljša je lazura.

Lak pa zato ni dober, ker se lušči.
Če sem prav razumela so najboljše lazure, ampak so prosojne. Potem so pokrivne barve za les na koncu so pa barve z dodanimi laki.

New Report

Close