barva za tekstil
Jaz sem enkrat z barvo za tekstil v pralnem stroju barvala ene mal sprane črne hlače. So bile v redu, ampak tudi ne prav dolgo.
Po barvanju sem prala pisano perilo in je bilo ok, naslednjo rundo pa belo in je vse prišlo iz stroja sivo-modro, zgleda, da je nekje v stroju ostalo še nekaj barve. Skratka, naredila sem precej več škode kot koristi…
Jaz se barvanja črnih oblačil (pa tudi kakšnih drugih, ki so že sprane) poslužujem. Barvo kupim v DM. Barvo, sol in fiksir vržeš v stroj, skupaj z oblačili, ki jih želiš barvati (paziš na količino), in to je to. Priporočeno je sicer, da takoj po tem ne pereš belega perila, ampak jaz sem ga tudi že, pa nikoli ni bilo nič pobarvano. Barva tudi drži kar nekaj časa, tako da ja, jaz imam samo dobre izkušnje s tem.
Delam tako kot redno cca 2x letno. Jaz še kakšne trenirkaste hčerkine roza hlače pobarvam s črno in pridejo čisto lepe temno sive, da jih nosi potem sin vsaj za doma.
Vedno pa po barvanju zavrtim prazen stroj na kratek program na 90 in tedaj dam še razkužilo not. Tako se mi še nikoli ni nič neželeno pobarvalo. Lahko pa neseš tudi v čistilnico, možu so ene boljše hlače čist lepo pobarvali.