Barvanje doma na blond
Že leta in leta imam blond pramene. Moja osnovna barva je tista, ko ni ne tič ne miš. Kot otrok sem bila svetla, sedaj pa pusta brez barve.
Moje vprašanje pa je…ali je katera skočila iz pramenov na blond barvo in si barva doma?
Frizerju ne bom hodila, zato iščem eno lepo barvo, ne preveč rumeno,ne preveč belo, nekaj vmes. Mi lahko mogoče svetujete, če je imela katera takšen primer, po kateri barvi naj posežem, ker je izbira res ogromna?
Lep dan!
Kot bivša dolgoletna blondinka ti toplo odsvetujem barvanje doma. Še vsak frizer ne zna narediti lepe blohd barve, kaj šele doma. No, nekatere očitno mislijo, da to ne drži. Zato po cestah vidiš, kar pač vidiš S prameni ne gre pretiravati, ker na koncu jih je dejansko tako veliko, da ti ne preostane drugega kot da se prebarvaš.
Že nekaj let se barvam sama doma, po nasvetu prijateljice- frizerke. Najlepša naravna blond barva, ki prekrije sive lase je Keune Tinta color št. 9 ali 10 (10 = svetlejša, jaz jo imam poleti ). Kupiš jo lahko tudi v Tuš drogerijah, stane okrog 9 €. Zraven potrebuješ še razvijalec barve hidrogen 6 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}, v posodico daš polovico barve in polovico hydrogena, dobro zmešaš in naneseš na lase. Zelo podobna je Subrinina Creme color št.9, samo da je cenejša. Kar pogumno, ti bo lepo uspelo .
Mene pa zanima,…. npr. imam rjave lase (barvam se zaradi sivih), rada bi svetlo rjave, ne pa blond…. ne bi bila pa rada oranžna oziroma rumena….. namreč vse mi potegne na oranžno oziroma rumeno. Ali mogoče kdo ve, kakša barva bi prekrila sive, zraven pa še posvetlila rjave lase in da ne bi bila videti kot strašilo…
Ker če dam blond, bodo beli še vedno beli, a ni tako? Rjavi pa še vedno ne bodo blond.
Mene pa zanima,…. npr. imam rjave lase (barvam se zaradi sivih), rada bi svetlo rjave, ne pa blond…. ne bi bila pa rada oranžna oziroma rumena….. namreč vse mi potegne na oranžno oziroma rumeno. Ali mogoče kdo ve, kakša barva bi prekrila sive, zraven pa še posvetlila rjave lase in da ne bi bila videti kot strašilo…
Ker če dam blond, bodo beli še vedno beli, a ni tako? Rjavi pa še vedno ne bodo blond.[/quote]
V bistvu sprašujem kako barvo si naj dam, da mi ne bo potegnila na rdečkasto, prekrila sive lase (in da bom dobila ven svetlo rjave lase)….
Ker če dam blond, bodo beli še vedno beli, a ni tako? Rjavi pa še vedno ne bodo blond.[/quote]
Potreben je posvetljevalec las,ki ga dobiš v dm-u .Jaz uporabljam os syoss-a . Izberem si barvo in voial sem takšna kakršna si želim
isto jaz, moji lasje tiste mišje grozne brezbarvne barve. kot otrok sem imela svetle lepe lase, po puberteti so začeli temneti.
Zbirala sem pogum dolgo, se ščasoma le odločila za svetle pramene, nato dolgo spet nič, nato pri 30 pa sem se odločila, da hočem biti lepša (haha) in si kupila barvo. Uporabljam od barvo Garnier in sicer “svetloplavo” – ne vem številke, ampak na embalaži piše, da dobiš “svetloplavo” barvo.
Meni ustreza. Prvič sem porabila celo pakungo (za vse lase), imam lase do ramen, zdaj pa barvam na 3 mesece narastek in za to porabim pol pakunge, ostalo pa spravim za naslednje barvanje narastka.
Siva na podlago kostanjevo rjave, barvam se na svetlo rjavo – ali temno blond, nekaj takega. Uporabljam keune št. 9. Ni rdečkasto, vsaj ne v smislu bakrene ali bognedaj bordo barve ali še bolj bognedaj oranžne, ampak kvečjemu morda pridih medenega odtenka?
Jaz imam zgleda še vedno nekaj pigmenta v sicer sivih laseh in mi ne prime niti čisto blond, niti ne potegne na rdeče.
Malo kruto bi bilo zdaj kupiti celo tubo za en pramen, da probaš, kako bi izpadlo na tvojih laseh. Mogoče nabavi barvo od subrine v tubi, odtenek, ki ti ga svetuje predhodnica, in boš videla, kako bo izpadlo. Pogledati moraš na sončni svetlobi in končni odtenek bo viden po enem ali dveh pranjih ….
Za lepo blond barvo je potrebno uporabljati 9 do 12{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} hydrogen. Odvisno od tena obraza izberite barvo, od hladno blond do zlato blond.
Lahko uporabljate tudi pripravke iz škatel, a tam je potrebno lase na 3 mesece posvetliti s prameni.
Osebno imam dobre izkušnje s Keune ali profi barve kupljene on-line. Včasih so bile super blond barve za lase Koleston. Današnje Ilirija kolekcije ne poznam.