Barvanje las doma – prvič
Nikoli si še nisem barvala las, ker pa je vse več sivih pa bo treba.
Ja barvanje doma zakomplicirano? Kaj, če želim narediti pramene? V bistvu bi naredila pramene oz. pobarvala tisti del las, kjer se več sivih pojavlja, ne vseh las. Prameni bolj v narekovajih, ker bi barvala v barvi, ki bi bila kolikor toliko enaka naravni.
Kaj kana je tudi v svetlo rjavi barvi?
Za barvanje doma moraš imeti motorične spretnosti kar dobro razvite
Glede na to, da želiš v bistvu pramene, je potrebno izbrat barvo, ki je že v osnovi taka, da po nekompliciranem nanosu naredi sama pramene -malo poglej po policah npr. Mullerja pa DM – so kar dobro založeni z barvami za domačo uporabo, barvne odtenke pa preveri z barvnimi kartami-zloženkami, ki jih imajo ponavadi na koncu polic.
Morda boš za prvič res potrebovala pomoč, ker se boš sama zelo težko pobarvala zadaj, od vrtinca navzdol, se zna zgodit, da bodo ostale nepobarvane luknje
Naravni odtenek hene=kane je rdečkasto rjav, vse ostalo so že kemijsko spremenjeni odtenki, oziroma razbarvani odtenek in dodani pigmenti ( črna, rjava)
Še malo branja na temo barvanja in pramenčkanja doma:
http://med.over.net/forum5/read.php?151,7703724
Kaj pa kake druge naravne barve? Nekaj sem gledala po netu.
Kaj pa frizerji, a uporabljajo kje kake naravne barve?
Meni ne gre za spreminjanje celotnih las, ne bi razmišljalala o barvanju, če ne bi bilo sivih las. Pobarvat pa želim tako, da ne bo videt, da so lasje barvani, torej z barvo enako moji naravni.
Žal nimam nikogar, ki bi mi pri tem pomagal.
Mogoče bom morala res za prvič k frizerju, ampak mi finance ne dopuščajo, da bi to redno hodila barvat.
Pa raje bi videla, da so to neke naravne barve, ne vsa ta kemija, ker me že v ustih in pljučih peče samo, ko voham barvanje pri frizerju.
Saj ni tako težko. Kupi zelo svetlo barvo, pa 3{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} hidrogen-tega boš dobila najceneje v trgovini za frizerje. Zmešaj si majhno količino in pobarvaj samo predel, kjer imaš sive lase. Te potem zavij v alu folijo, da se ti ne razmaže. S 3{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} hidrogenom ne boš uničila las toliko, kot s 6 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}.Barve so pa na koncu vedno 2-3 nianse temnejše, kot na vzorčni barvni lestvici.Zato kupi svetlo. Srednje blond bo čisto ok, da boš imela svetlo rjave pramene.
Če pa nisi dovolj spretna, pa pobarvaj vse z zelo svetlim prelivom ( barve z oznako trajnosti št. 2) in bodo sivi lasje postali svetli prameni.
Ti ne svetujem, da se sama packaš, ker boš naredila katastrofo. Tvoje naravne barve ne moreš ujeti z barvami in boš lisasta, da ne boš za na cesto. Pobarvaj si vse lase ali pa nič. Sama si pramenov ne moreš narediti, še večina frizerk to dela zelo slabo, samo redke naredijo super. Ne vem zakaj ne bi mogla na dva meseca k frizerju na barvanje, saj ni treba iti k najdražjemu. So tudi poceni frizerji, tudi v Ljubljani, ki so pa prav tako dobri. Če boš sama packala, boš na koncu itak morala pod nujno k frizerju, ker ne boš za med ljudi. Pa bo dvojni strošek.
Žal, nimam denarja, da bi se hodila na dva meseca barvat k frizerju.
enakaena, ravno te barve sem imela v mislih :(. In prodajajo jih ravno v Sanolaborju, naravne.
Jaz pa, v to sem moram pa poglobit :).
Nisem imela v mislih pramene v smislu, da bo to potem vidno na laseh. Ampak ‘pramene’ kot sem zgoraj napisala v narekovajih. Torej barvanje las na delih, kjer se bolj pojavljajo sivi lasi, ampak v naravni barvi las. Torej tako, da na laseh ne bo vidno, da so bili barvani.
Jaz tudi še nimam izkušenj z barvanjem.
Vidim pa, da so cene pri frizerju res zelo drage. 25-35€, odvisno seveda tudi od dolžine las.
Ni ravno, da bi človek to redno hodil.
Drugače pa me zanima, če grem k frizerju na barvanje, koliko časa to traja? Recimo striženje konic plus barvanje srednje dolgih las.
Za barvanje doma moraš imeti motorične spretnosti kar dobro razvite
Glede na to, da želiš v bistvu pramene, je potrebno izbrat barvo, ki je že v osnovi taka, da po nekompliciranem nanosu naredi sama pramene -malo poglej po policah npr. Mullerja pa DM – so kar dobro založeni z barvami za domačo uporabo, barvne odtenke pa preveri z barvnimi kartami-zloženkami, ki jih imajo ponavadi na koncu polic.
Morda boš za prvič res potrebovala pomoč, ker se boš sama zelo težko pobarvala zadaj, od vrtinca navzdol, se zna zgodit, da bodo ostale nepobarvane luknje
Naravni odtenek hene=kane je rdečkasto rjav, vse ostalo so že kemijsko spremenjeni odtenki, oziroma razbarvani odtenek in dodani pigmenti ( črna, rjava)
Še malo branja na temo barvanja in pramenčkanja doma:
http://med.over.net/forum5/read.php?151,7703724%5B/quote%5D
Za barvanje las pač ne potrebuješ posebnih motoričnih sposobnosti no.
Jaz avtorici svetujem, da si za začetek nabavi tisto barvo, ki se s pranjem spere. V odtenku čimbolj podobnem njeni naravni barvi. V škatli so točna navodila, kako je treba to naredit, ni nobena posebna umetnost. Prve sive lase taka barva menda tudi prekrije. Če se bo v redu obneslo, pač prešaltaš na “tapravo” barvo. Jaz zdaj že leta uporabljam Palette in sem zelo zadovoljna, ja, enkrat moram še mousse preizkusit. Mogoče najdeš kak uporaben nasvet v zvezi z barvanjem in izbiro barve tule.