barvanje las nujno!
Ja ravno tukaj je fora, da v bistvu naj bi si mogel oz. si je dobro barvati takrat ko imaš umazane lasje, recimo po enem tednu. Barvaš se na suhe lasje(saj ti piše v navodilih). Jaz si barvam lasje na 3 mesece narastek in vedno na umazane torej po 6, 7 dneh na suhe seveda. Sicer sama nimam mastnih nikoli samo umazane, če imaš mastne ni problem bo v bistvu dobro za las da ti peroksid malo znevtralizira mastnočo v laseh.
Sama se barvam že od svojega 13 leta in to SAMA sedaj pri 29-tih delam tako da si pobaram lase vedno na umazane suhe. Počakam 30 min, potem si sperem. Spiram si pa najprej samo z vodo, najprej naredim tako, da si malo vode dam na lase zmasiram potem v celoti sperem-brez šampona. Nato dodam šampon samo enkrat, sperem, potem dodam še balzam ali tistega ki je zraven v pakungi z barvo ali pa svojega počakam nekaj min. sperem. TO JE TO.
Ženska, ti čisto preveč kompliciraš. Saj tudi običajno ko si umivaš lase uporabiš balazam kajne? Sploh če imaš dolge da si jih lahko razčešeš normalno. Naredi tako kot sem ti jaz napisala pa bo vse okay. Balzam uporabi obvezno. V barvah za lasje so običajno priloženi v škatli balzami ja.
Jaz sem to slišala od večih frizerk. Ne zdaj, da se ti glava sveti od masti, ampak da lasje niso čisto sveže oprani.
Ampak, če ti bolje veš od frizerk…[/quote]
Pred barvanjem je dobro počakati najmanj 24 do 48 ur po pranju las – ker so lasje takrat brez maščob, ki so nujne za čim boljšo absorpcijo barve. Nekateri pravijo tudi, da so takoj po barvanju lasje preveč krhki (ampak mislim, da je to samo bolj laična razlaga za to prvo varianto glede maščobe).
Torej ne na sveže oprane lase in tudi ne na mokre – ne vem, kako peroksid kaj reagira na dodatno vodo.
ko ste eni bedni do konca. pa kaj k greš k frizerju si lase prej umiješ???
jaoooo…ta čas ko to bereš tle bi bla že pobarvana.
drugač pa za vse k ste pametne k hudič
naj vam povem da je las lahko čist al pa umazan se barva isto prime gor…….fora tega da eni pravjo da je boljše da imaš mal umazane lase je to da se na lasišču naredi sloj masti kateri deluje kot začitni sloj za lasišče in razlika med mastnimi in umitimi lasmi med barvanjem je samo to….da če imaš čiste rado bolj srbi lasišče kot če je mastno.
za vse vsevede dame.
drugač pa kako frizersko knjigo v roke pa bo.