Barvanje las – rumen odtenek
Če ima katera kak nasvet, bom zelo hvaležna.
Naravno imam svetlo rjave lase, že leta se barvam na blond, zadnja leta pri frizerju. Ker mi finančno to ne znese več, sem si kupila syoss posvetljevalec, pustila na glavi po navodilih in zdaj imam res grozno rumeno-oranžkasto barvo. Kako lahko to popravim doma?
V salon, da ti to žutico iz las odpravi . Ker doma se sama ne boš mogla pobarvat v enem šusu, da ti ne bo rumeni odtenek ven sekal. Na blod , svetlo nikakor.
V salonu ti bo odtenek “ubila” s pepelnato sivim, ali pa vijola pododtenkom, pa z dodanim slonokošečno blond odtenkom. bo mogla zmešat kar ene štrir odtenke sedaj. Frizerke to znajo. Je pa šit, ker imaš sedaj popolnoma odprto kutikulo zaradi tega posvetljevalca in ne eksperimentiraj sedaj nič doma, ker boš las samo še bolj skurila. K frizerki po pomoč.
Potem pa, če se boš naprej doma barvala – kupuj polprofesionalne ali profesionalne barve za frizerje;
Jaz iskreno ne kupujem tistih “takomercialnih” blond barv, ko vse v eni flaški zmešaš, pa potem po laseh brizgaš. Kupujem že ene 15 let kar lepo Subrino v tubici, pa v posodico, 9% peroksid, pa dva barvna odtenka mešam; slonokoščenega in zelo svetlo blond. Sicer barvam samo “sivce” določenega dela narastka, sem pa natur svetla nerumena blondinka sicer.
Ker ti finančno ne uspe več hoditi k frizerju, si zdaj zapravila za barvo/osvetljevalec, pa še frizerja boš morala plačati, najbrž več kot bi dala sicer:S
Mislim ženske, če se že greste neko barvanje na blond doma, se vsaj pozanimajte prej! Saj pa veš, da ti udari na rumeno oranžno? Se nisi nikoli pogovarjala s frizerjem, kakšno barvo las imaš, kakšen las imaš?
Razumem tvojo stisko, ampak kriva si si pa čisto sama, ker nekaj eksperimentiraš brez kakršnegakoli znanja in vedenja. Blond je najslabše delati doma, ker ti hitro pride ven nekaj drugega od slikice na škatli, sploh pa če delaš s komercialnimi blanži, si še hitreje uničiš lase.
Če nimaš denarja, razmisli o pramenih, le-teh ni treba tako pogosto dodajati, ker narastek ni tako viden. Lahko pa razmisliš tudi o barvanju na drug odtenek, če si se že odločila za spremembe, pa lahko morda narediš še kakšno:)
Srečno pri urejanju te neugodne situacije, ena lekcija za naprej.
Zadostuje 6-procentni peroksid in za blond barvo prime celo lepše kot močnejši. Frizerji uporabljajo še blažjo raztopino, ker imajo boljše barve.
Z barvami Keune so včasih barvali pri frizerju, danes jih lahko kupiš v drogerijah. Mešam dva odtenka, pepelnato siva in naravno blond. Vmes si barvam samo narastek, vsake toliko pa celo dolžino las. Ne vzemi platinasto ali ekstremno blond, ker to pomeni kanarčka.
Prednost barv v tubah je tudi ta, da lahko zmes najprej preizkusiš samo na enem pramenu, kako bo prijela, in jo potem prilagodiš. Poskusi dobiti prodajalko, ki se vsaj malo spozna na barvanje.
kaj pa ti purple šamponi, delujejo v takšnih primerih? Npr. tale https://www.chickadvisor.com/item/ice-cream-purple-shampoo-for-blonde-silver-hair/