Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek barvanje pirhov v vinu

barvanje pirhov v vinu

Letos bi poskusila pobarvati pirhe v vinu. Teran je kar drag in se mi ga zdi škoda,bi šlo tudi s kakšnim cenejšim vinom,refšk ali kaj podobnega? Koliko časa naj se kuhajo?

Mhm, jaz jih bom tudi v vinu. Poskusila bom v merlotu, se mi zdi da je bolj črn od refoška. Tudi meni se zdi teran malo predrag.

Kuhajo se isto časa kot v vodi, potem pa se morajo v vinu tudi ohladiti.

LP in lepe jajčke želim:)

jest sem jih lani kuhala v najcenejšem teranu 8 min in jih čez noč pustila, zjutraj vzela ven (poanta je da jih pustiš tolko časa stati v vinu, da se naredijo kristalčki)!

lahko uporabiš tudi kakšno cenejše rdeče vino

jaz jih bom poskusila skuhati tudi v belem vinu,me zamima kakšna jajčka bodo

Pa dajte povedat tiste, ki ste jih že tako barvale, a se jajčka pol kaj napijejo tega vinčka, al kako?

_______________________________ "Umazanija z rok se lahko umije, z duše pa nikdar." - N. S. Hruščov

Zanimiva ideja, jaz jih še nikoli nisem v vinu. Bi pa letos probala nekaj, kar ne pušča “umazanih” rok. Barve so mi grozne, ker so potem otroci vsi umazani in še stran ne gre. Ima še katera kako idejo, poleg čebulnih olupkov, sedaj vino, še kaj naravnega s čimer pobarvate jajčka?

Jaz sem jih predlanskem kuhala v vinu in so prišla izredno lepa. Če lupina ne poči, so jajčka čisto običajna in nimajo prav nič okus po vinu. Za pogledat so pa res lepa, sploh če se kristalčki zaradi loma svetlobe svetijo.

Barvala sem jih v teranu, res da je malo dražje vino, ampak jajčka se zelo lepo obarvajo. Pustila sem jih v vinu toliko časa dokler se niso ohladila, po vrhu so nastali neverjetno lepi kristalčki, jajčka pa niso imela nobenega okusa po vinu.
Lp

travniške vijolice,orehove lupine(sveže zelene,teh sigurno nimaš)

Pozdravljene!

Jaz sem lani barvala jajčka na ta način in moram rečt, da je bila katastrofa. Postala so čudne, rdeče-modrikaste barve, grobe na otip, skratka, nikoli več ne bom tega počela. Delala sem na zgoraj opisan način tako, da ne vem, kaj bi lahko naredila narobe.

Veliko sreče pri barvanju vsem, ki se boste tega lotile. :))

LP

Glih to je smisel teh jajc, da niso vsa enaka in prelivajočih barv.

a potem na jajček date še kaj, kaj narišete ali nalepko?

Nalepko,
lp

js jih kuham v merlotu zmeri

Ni nujno, da je teran. Lahko je tudi kakšno rdeče vino, ki nima več dobrega okusa.

Meni je lani ratal

Odgovor na objavo uporabnika
pet , 03.04.2007 ob 11:10

Letos bi poskusila pobarvati pirhe v vinu. Teran je kar drag in se mi ga zdi škoda,bi šlo tudi s kakšnim cenejšim vinom,refšk ali kaj podobnega? Koliko časa naj se kuhajo?

kterokol rdeče vino daj, lahko najcenejše… jaz vedno naredim tako- in pomembno, jaz jih pustim potem še notri čez noč, da se ohladijo notri in lepo “napijejo” barve… ko jih dam ven, pa pazim, da se jih čim manj dotikam, da ne “uničiš ” z dotikanjem kristalčkov, ki nastanejo.

Darcy , 03.04.2007 ob 12:56

Pozdravljene!

Jaz sem lani barvala jajčka na ta način in moram rečt, da je bila katastrofa. Postala so čudne, rdeče-modrikaste barve, grobe na otip, skratka, nikoli več ne bom tega počela. Delala sem na zgoraj opisan način tako, da ne vem, kaj bi lahko naredila narobe.

Veliko sreče pri barvanju vsem, ki se boste tega lotile. :))

LP

seveda so grobe na otip, na njih nastanejo ti kristalčki, ki dajejo pod svetlobo posebno lepoto tem pirhom…

aja avtorica še to:  jaz jih dam kar v mrzlo vino  in jih kuham kot trdo kuhano jajce potem 10 min vretja … in potem,da se lepo napijejo barve kot rečeno pustim čez noč in potem jih dam v nastavke za mehko kuhana jajčka posušiti, s čimmanj dotikanja.

Za gospo, ki je rekla, da so bila jajca katastrofa…

Za barvanje v teranu so najboljša jajca z belo lupino.

teran113, 27.03.2024 ob 20:39

Za gospo, ki je rekla, da so bila jajca katastrofa…

Za barvanje v teranu so najboljša jajca z belo lupino.

jaz sem barvala vedno ta z rumeno lupino, res pa da sem jih namerno čez noč pustila stati v najcenejšem rdečem vinu,da so se lepo obarvala in tako se tudi rumena lupina čisto super obarva.

super lepa so, če kuhaš v rdečem zelju in malo sode bik. zraven

New Report

Close