barvanje pirhov v vinu
Pozdravljene!
Jaz sem lani barvala jajčka na ta način in moram rečt, da je bila katastrofa. Postala so čudne, rdeče-modrikaste barve, grobe na otip, skratka, nikoli več ne bom tega počela. Delala sem na zgoraj opisan način tako, da ne vem, kaj bi lahko naredila narobe.
Veliko sreče pri barvanju vsem, ki se boste tega lotile. :))
LP
pet , 03.04.2007 ob 11:10
Letos bi poskusila pobarvati pirhe v vinu. Teran je kar drag in se mi ga zdi škoda,bi šlo tudi s kakšnim cenejšim vinom,refšk ali kaj podobnega? Koliko časa naj se kuhajo?
kterokol rdeče vino daj, lahko najcenejše… jaz vedno naredim tako- in pomembno, jaz jih pustim potem še notri čez noč, da se ohladijo notri in lepo “napijejo” barve… ko jih dam ven, pa pazim, da se jih čim manj dotikam, da ne “uničiš ” z dotikanjem kristalčkov, ki nastanejo.
Darcy , 03.04.2007 ob 12:56
Pozdravljene!
Jaz sem lani barvala jajčka na ta način in moram rečt, da je bila katastrofa. Postala so čudne, rdeče-modrikaste barve, grobe na otip, skratka, nikoli več ne bom tega počela. Delala sem na zgoraj opisan način tako, da ne vem, kaj bi lahko naredila narobe.
Veliko sreče pri barvanju vsem, ki se boste tega lotile. :))
LP
seveda so grobe na otip, na njih nastanejo ti kristalčki, ki dajejo pod svetlobo posebno lepoto tem pirhom…
aja avtorica še to: jaz jih dam kar v mrzlo vino in jih kuham kot trdo kuhano jajce potem 10 min vretja … in potem,da se lepo napijejo barve kot rečeno pustim čez noč in potem jih dam v nastavke za mehko kuhana jajčka posušiti, s čimmanj dotikanja.
teran113, 27.03.2024 ob 20:39
Za gospo, ki je rekla, da so bila jajca katastrofa…
Za barvanje v teranu so najboljša jajca z belo lupino.
jaz sem barvala vedno ta z rumeno lupino, res pa da sem jih namerno čez noč pustila stati v najcenejšem rdečem vinu,da so se lepo obarvala in tako se tudi rumena lupina čisto super obarva.