Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek barvanje pohištva?

barvanje pohištva?

Situacija je sledeča. Rada bi prebarvala otroško zibelko za nogovorojenčka in previjalno mizo. Zdaj je oboje bele barve, material mislim da je bukev ( čez je tudi prelakirano ), jaz pa bi prebarvala na svetlorjavo. Oboje je staro že več let ( imamo shranjeno še od prvega otroka, ), zdaj pa drugega otroka pa želim zibelko in previjalno mizo malo obnovit, da bo spet izgledalo kot novo. In ker mi bela barva več ni všeč, bi zdaj prebarvala na rjavo.
Kaj menite, se da?

odvisno od materiala
če je naraven lakiran les in pobarvan, se ga zbrusi, pobarva, polakira na novo

če pa so kakršni koli ultrapasi, furnirane prelepljene plošče, pa boš naredila eno veliko sr….

Najlažje boš pobarvala, kar s sprejem.

S sprejem? To pa prvič slišim, da bi se pohištvo barvalo s sprejem? Vem da obstajajo spreji za kovino,…
A potem samo prešpricam z rjavim sprejem za les? Čeprav je pohištvo lakirano, lahko samo prešpricam? En nanos? A je to potem kaj stupeno, če se bo potem slučajno otrok kaj z usti dotikal? Kje pa se kupi te spreje – verjetno imajo v baumaxu, obiju,…?

S sprejem? To pa prvič slišim, da bi se pohištvo barvalo s sprejem? Vem da obstajajo spreji za kovino,…
A potem samo prešpricam z rjavim sprejem za les? Čeprav je pohištvo lakirano, lahko samo prešpricam? En nanos? A je to potem kaj stupeno, če se bo potem slučajno otrok kaj z usti dotikal? Kje pa se kupi te spreje – verjetno imajo v baumaxu, obiju,…?[/quote]
da ne govorim o tem, da curlja in kaplja.
jaz za dojenčka pohištva ravno ne bi na tak način renovirala.

No saj bi to prebarvala v garaži, po tleh pa časopisni papir, tako da culjanja barve se ne bojim.
Brušenja bi se pa rada nekako izognila, ker je na zibelki ogromno okroglih letvic po straneh…

Sama sem pred leti otroško posteljo tako z ograjco s sprejem pobarvala na modro.nobenih problemov.Edino barvaj-sprej-nekje v garaži ali zunaj,ker se razprši vsepovsod in maš potem dosti pucanja.

Moj predlog: eno stranico oz. kakšen drug manjši del nesi do najbližjega mizarstva in jih povprašaj za nasvet. V kolikor je barvanje možno, ti mogoče pobarvajo tam. Drugače imajo pa tudi ličarji take fajn pištole, s katerimi se da naredit čudeže (preverjeno) 🙂

Ena barbara, lepo te prosim, ne komplicirat. Danes se da kupit v vsaki štacuni z barvami in laki vse, kar ti srce poželi. Imajo barvno lestvico, kjer si izbereš nianso barve. Barve so kvalitetne, mešajo se z vodo (po potrebi) in čopiče se opere v vodi.
Letos čez poletje sem prebarvala kredenco, okna in vrata v stanovanju. Kot začetnica ti povem : milina je barvat, prava igra. Odpočiješ si živce, stanovanje je kot novo.

@ belonarjavo, ni ti treba brusit, samo obriši prah oz. očisti les z vlažno krpo.
V trgovini vprašaj za barve na vodni osnovi. 1 pločevinka bo dovolj za 2 x premazat.

New Report

Close