Barvanje sten
Oj,
moram kupiti barve za stene, za cca. 100 kvadratnih metrov. Barve so različne, za vsak prostor druga barva. Glede na to, da je treba pobarvati 2x, potrebujem barve za 200 kvadratov :).
Tale nakup barv me bo kar drago koštal, imate morda kak nasvet zame? Kje so barve ugodne in kvalitetne, da ti jih zmešajo po želji?
Vsak nasvet mi bo prav prišel, hvala in lp
pitanje….
kake odtenke želiš? ker recimo jub in helios sta čist okej , samo če išče določen odtenk, potem si vezan na dotičneg aproizvajalca. Ni pa v kavliteti bistvenih razlik
ko se odločiš za oddtenek po karti, si zapiši oznake na listek in si ga shrani, ker če boš v bodoče kupovala dodatno zarad barvanja flekov in podobno (ti ni potrebno met doma zaloge, samo listek si spravš, ker se barve sproti mešajo – mešalec)
latex barve so okej. so dražje,sam so pralne (greš lahk čez z vlažno krpo če kaj posvinjaš, pa j ene boš poškodovala), manj je porabš in bolj trdožive so
za kake vlažne prostore (kopalnica) daj jupol citro, predhodno pa stene zaščiti proti plesni z onim sredstvom od heliosa (neka politrska pakunga, na kisikovi osnovi in lahk nanašaš s čopičem oz špricaš..sm p apozabu kako se kliče)
tko nekako gredo te stvari
Jaz ne kompliciram, preprosto kupim belo barvo poljubne znamke in zraven barve za mešanje, mislim, da so Dipo. In potem doma namešam željeni odtenek. pač, vzamem malo jupola, par kaplic barve in potem delam vzorce po steni. Potem počakam, da se posuši in ocenim, če mi je barva ok. Potem zmešam večjo količino.
Na barvne kode in vzorčke se ne bi zanašala. Je šel sosed z vzorcem fasade v mešalnico in so mu predlagali določen odtenek. Potem pa mu je barve zmanjkalo in je šel po novo barvo (z isto kodo) inni bila enaka in ima sedaj 2 barvi na fasadi. Sicer čisto malo razlike in se ne vidi, ker je na različnih stranicah.
Najlepša hvala in lep pozdrav[/quote]
pa nikar ne dajaj heliosovega latexa v kopalnico
bo dol padel[/quote]
saj sm napisal da za vlažne prostore ala kopalnico jupol citro…predhodno pa uporabiti ono proti plesni od heliosa (tisto ko je v pakungi po 500 ml in je na kiskikovi osnov in se lahk nanaša al s čopičem al s špricanjem)
Saj sprašujem, pa samo pljuvate, ne poveste pa katera je v redu …no, povejte[/quote]
sem napisal..Jub trend je kvalitetna, dobro prekrivna…stane 17 € za 2.5 l….ostalo je sicer po 10 €, ampak je tud vredno tolk…
Mešalnice (Mavrica) so sicer ok, ampk so spet ogromne razlike v cenah..napr. zelenorumena ali kakšna specialna rdeča sta dragi ko žafran…tud do 13 € za liter…
Latex je pa največji jajc od jajca…kdo to sploh daje na stene??? Prostori ne dihajo, vsako naslednje barvanje mora bit latex, pa še zgleda tko umetno.. itd… Polpralne so čist ok…
jupol trend
pa še ni treba 2x barvat
če pa hočeš mešat pa jupol ali jupol gold[/quote]
Recimo da je ena roka zadost pri Jub trendu..ampak je treba kr znat barvat….jst obvezno barvam s tankimi valjčki, širine 15-18 cm..brez teleskopa…[/quote]
pa ni dobr da se redči
valčki pa so najboljši z mikrovlakni
Saj sprašujem, pa samo pljuvate, ne poveste pa katera je v redu …no, povejte[/quote]
sem napisal..Jub trend je kvalitetna, dobro prekrivna…stane 17 € za 2.5 l….ostalo je sicer po 10 €, ampak je tud vredno tolk…
Mešalnice (Mavrica) so sicer ok, ampk so spet ogromne razlike v cenah..napr. zelenorumena ali kakšna specialna rdeča sta dragi ko žafran…tud do 13 € za liter…
Latex je pa največji jajc od jajca…kdo to sploh daje na stene??? Prostori ne dihajo, vsako naslednje barvanje mora bit latex, pa še zgleda tko umetno.. itd… Polpralne so čist ok…[/quote]
polpralne ne obstajajo
so pralne al pa niso
razlika je pri pralnih le kolk brisov zdržijo
če greš z izravnalno maso kot je jubolin ti nič ne pomaga če barva diha, ker jubolin zapre steno
pri latexu je tudi problem, da če kje popravlajaš se bo videlo tko da moraš celo steno na nov poštrihati
pri heliosovem latexu pa se mi je zgodilo, da je bela tolkla čez modro
drugače pa ni res, da latex ne diha
diha, samo manj kot na primer jupol
zato ker thorr misli, da je latex tista oljnata barva, ki so jo pred 50 leti dajali po bolnicah :)[/quote]
latex barvo lahko na roke odlepiš od stene…WTF?? je blo zadost da sem to videl nekje drugje in nisem uporabil latex barve…
Ah dejte no brihte…tiste barve v hobukih, k se zmešajo z barvnimi lističi al so pa že zmešane, so tko agresivne, da ne pomaga drugo kokr praskanje dol s špohtlom…
če se gre zaradi cen le pojdi
če pa se gre, da ti bo kdo znal kaj povedati pa pojdi v Mavrico
v teh treh trgovinah ravno toliko, da vejo kje se mešalnica prižge
ko pa se mal zakomplicira pa stranke pošiljajo v mavrico