Barvanje tankih skodranih las
Katero barvo za lase mi priporočate za tanke, naravno skodrane lase, ki so že pošteno sivi? Če je možno, da čimmanj peče po lasišču….
Moja naravna barva je temnejše rjava. Kateri odtenek izbrati, da se čimbolj približam moji naravni barvi, da ne bom skoraj črna?
Želim nekaj, kar se čim enostavnejše uporabi glede nanosa na lase (čimamanj čopičev itd., zmešam pa lahko tudi ročno).
Za tanke, naravno kodraste lase s sivimi prameni priporočam izbiro barve brez amoniaka, ki nežno deluje na lase in lasišče. Na primer, poltrajnih ali naravnih barv z dodatkom olj, ki prekrijejo sive lase in zagotavljajo mehak, naraven rezultat.
Za dosego temno rjave barve, ki ne bo videti “skoraj črna,” je najbolje izbrati odtenke z oznako “5” ali “5.1” (naravno temno rjava ali pepelnato temno rjava). Tak odtenek bo deloval naravno in ne pretemno.
Za enostavno nanašanje priporočam barve, ki jih lahko nanesete kar z rokami, na primer pene ali peneče barve, pripravljene za uporabo. Te se enakomerno porazdelijo po laseh brez uporabe čopičev. Če pa raje mešate barvo sami, izberite takšno z mehko teksturo, ki jo je enostavno nanesti na pramene.
Če želite nekaj povsem naravnega, sta kana in basma prav tako možnost, vendar bo potrebnega nekaj časa za izbiro pravih razmerij, da dosežete želeni odtenek.