barvanje?
Pozdrav
pred 6 tedni sem bila pri frizerju, ker sem hotela lepo svetlo rjavo barvo.In seveda po koncanem barvanju sem postala zlato, pšenična, se pravi preveč svetla, kot sem hotela.Zanima me, če se lahko po 6 tednih nanovo pobarvam, ali je to skodljivo, saj imam bolj tanke lase,ze malo unicene.
Rada bi imela svetlo rjave lase, lai bi si lahko dala gor temno blond preliv?
ali je barva preliva odvisna tudi od tega, kako dolgo ga pustimo na glavi.
Hvala za odgovor
Kaja
Brez kemije žal ne gre, Mislim pa, da si lahko že pobarvaš. Samo moraš si biti na jasnem kakšno barvo želiš. Pokaži frizerki kakšno sliko, da te bo lažje razumela, ali pa točno nianso po nianserju. Frizerka bo že menda vedela, kaj ti bo namešala, da bo dobila željeno barvo.
Čas delovanja preliva je opredeljen na 15 ali 20 minut, odvisno od preliva. Po preteku tega časa, ne deluje več.
Samo pazi, če se misliš barvati sama, ti bodo po vsej verjetnosti prodali barvo, ker se žal trgovke še vedno premalo spoznajo na kemijo. Tudi tako imenovani šamponi, če jim primešaš hidrogen, že govorimo o oksidativnem barvanju. Prelivi brez amoniaka in hidrogena so le tisti, ki se nanašajo samostojno, brez kakega mešanja oksidanta.!!
lp alenka