barve brez amonijaka
Pozdravljeni!
V trgovinah sem zasledila barve martins( in color erbe) , ki so narejene iz rastlinskih izvleckov in brez amonijaka. Nisem pristas barvanja doma vendar me zanima ali je taka barva manj skodljiva za poskodovane lase kakor profesionalne barve. Odlocam se namrec med tem, da barvo prinesem k frizerki oz. se prepustim barvam v salonu. Ali mi lahko svetujete katero izmed profesionalnih barv, ki bi bila manj skodljiva za lase in v katerem salonu. Imam namrec precej sivih las, ki sem jih uspesno prekrivala z blans prameni dokler nisem ugotovila, da imam lase popolnoma izsusene. Moji lasje so ze po naravi bolj suhi in skodrani.
Za nasvet se najlepse zahvaljujem.
Bubi
Color herbe barva, je čisto navadna barva. Dodane sestavine, ki pripomoreju k negi las in lesku, pa imajo tudi vse profesionalne barve. Brez kemije ne gre! Pa tudi sivih las ne boste prekrili z barvo brez amoniaka, saj ima amoniak vlogo odpiranja lasne kutikule… Povrhu vsega pa so barve v salonih izključno profesionalne in se ne morejo primerjati po kvaliteti z barvami v prosti prodaji. Vse kar vam pravijo, da je samo na rastlinski barvi, je potegavščina in zavajanje kupcev!
Salon od salona se razlikuje in uporablja različne barve,tako da težko svetujem katera je najboljša. Pri nas uporabljamo L’oreal professionnel barve in Revlon prof..
lp alenka