Barve sten v stanovanju. Mnenje prosim!
Pozdravljeni!
V zdajšnjem stanovanju imamo vse stene bele, ker pa se bomo kmalu selili v hišo, si želim stene pobarvane z močnimi barvami. Seveda pri vseh teh poiskusih ne bi rada brcnila v temo, zato sprašujem vas in vas prosim za vaša mnenja.
V dnevni sobi sem si zamislila bordo ali opečno rdečo steno, na tej steni bo stal bel regal za tv in vitrina. Ostale stene bi bile bele. V isti sobi bo tudi modra sedežna.
V otroški sobi bi imeli rumeno-oranžne barve in sicer vodoravno pobarvano do cca.0,7 m višine rumeno barvo, nato enako širok pas oranžne barve in nato do vrha še enkrat rumeno barvo.
Spalnica je zelo velika, pobarvala bi spet samo eno steno, ostale bi pustila bele. Pobarvala bi tisto steno, kjer je zakonska postelja, barve bi bile rumeno-bela kombinacija. In sicer 10 cm rumene pokončne črte, naslednjih 10 cm bele, nato spet rumene in tako do konca stene.
Kaj vi mislite na vse te barvne kombinacije in kako daleč ste si vi upali pri barvanju vašega doma?
Hvala za nasvete in lahko noč!
mitrije,
samo moje skromno mnenje:
– rdeče-bela kombinacija je super, sploh če kombiniraš s kakršnimkoli sivim odtenkom (alu). odvisno kakšna tla imaš, če imaš parket bi jaz dala sedežno svetle krem barve in barvne okrasne blazine. jaz ne bi modre sedežne v rdečo atmosfero. Lahko pa črno-rdečo kombinacijo. skratka rdečo (dominantno) kombiniraj z nevtralnimi barvami (siva, bež, bela, črna).
– sončna otroška je super – jo imamo pri nas. tvoja zamisel se mi zdo OK, jaz bi pazila samo na to da si barvni pasovi od spodaj navzgor sledijo po debelini – spodaj najdebelejši (70cm, potem 50cm, 30cm) – drugače ti bo temnejši vrh “padel” na glavo. Ali pa da samo največjo steno pobarvaš kot si si zamislila, ostalo pa rumeno.
– ena velika dekoracija v spalnici je meni preveč (ali pa premalo pobarvano). črte bi jaz do recimo 1,5m od tal, zgoraj svetleši odtenek rumene ali skladno nežno oranžne. obvezno še eno steno močno rumeno (ali kakšen povdarek če je v prostoru – dimnik, izzidek…)
pa veliko užitka. jaz tudi ravnokar barvam našo hiško pred vselitvijo. imeli bomo pa zelo pisano barvno hišo (od zunaj in znotraj).
Tale ideja z več barvami na isti steni se mi zelo čudno sliši. Ne vem no, bi morala videt.
Drugače so mi pa barvne stene všeč. Sem bila ravno zadnjič pri sodelavki, ki ima na novo prebarvano stanovanje (v pastelnih barvah – roza, oranžna, zelena). Zelo lepo, ampak menim, da to ni za dolgo časa, saj se po mojem človek naveliča.
Ti želim, da bi vam bilo všeč. :)))
Na srečo se da vse popravit…
Edino za otroško sobo ti priporočam čim manj kompliciranja, ker jo je običajno treba pogosteje beliti kot druge prostore. Na hodnikih se ti splača pobarvati s kakšno močnejšo barvo, da stene niso videti tako hitro umazane.
Tisto verjetno itak veš, da temne barve prostor zmanjšajo. Če so prostori dovolj svetli, se mi zdi, da ni omejitev. Osebno ne bi imela belih regalov, ker se prah preveč vidi (razen če seveda niste pridni za brisanje prahu).
Lahko še meni malo pomagate:
ne moreva se uskladiti za barvo hodnika in stopnišča.
Stopnišče je svetlo, enako tudi hodnik, tako da močnejša barva ni problem. Tla so poliran granitogres v bež barvi, sopnice so pa lesene, iz jesena, torej svetle. Vrata iz hodnika v prostore pa so bela.
Katera barva bi na to kombinacijo zgledala OK?
Mi bomo v novi hiši imeli (če ase kar sprehodimo)
– predsoba bo vijolična
– spodnje stranišče bo rdeče in okoli školjke bo nekaj ploščič in narisane bodo rožice – pralne barve
– shramba bo bela
– dnevno sobo rumeno (ne citro, rake koruzno)
– kuhinja je že sama po sebi pisana, zato bodo ploščice v eni od teh barv, ki so na omaricah, verjetno modre
– stopnice in zgornji hodnik – zelen, tak pomladni
– spalnica bo modra, ne preveč sinje, raje bolj zamolklo
– kopalnica – še ne vem, ne morem se odločiti med kopalnico, ki sprošča (turkiz, nežno sivka itd.) in tisto, ki napaja z energijo (oranžna).
– otroški sobi – bosta prepuščeni želji otrok (no, za zdaj enega :)) v tem trenutku si sin želi rumene stene in eno modra (pa je po moje tako zato, ker ima zdaj v svoji sobi take barve)
Aja, po tleh bomo imeli
– predsoba, spodnji wc in shramba – svetlo sive ploščice
– dnevna soba in kuhinja – teracota ploščice (talno gretje)
– stopnice – arm. beton s ploščami iz lesa
– zgoraj – parket
T.
Tudi midva sva najprej v dnevni želela rdečo steno. No, ker pa sva se odločila za nakup usnjenega jabooza in noben rdeč odtenek ni bil lep, sva izbrala oranžnega. In zato je sedaj tudi stena oranžna – kot v steni in na nasprotni strani v dimniku notranja stena. Mi je pa ful lepo, da je zgoraj pod stropom bel rob (imamo mansardo) in da se ne konča naravnost ampak postrani.
Ostale stene so bele. Tamalček ima namreč Malega princa v barvah rdeča-modra-rumena in je dovolj.
Mi imamo nov dnevni prostor v mansardi pobarvan tako: “kolenčni” zid pokončen (tisti nizki) je v eni polovici sobe rumen (limonina) in pol močno oranžen, zato je ena stena (kjer ni poševnin, gre v špico – upam, da si predstavljate) te iste rumene barve in nasprotna te iste oranžne; poševnine so bele. Tudi dimnik v prostoru je oranžen. Barve so super, svetle, tople, v njem se prijetno počutimo! Ne vem pa, kakšne barve sedežna bi sodila k temu-pomagajte???
LP
ja, pa še moje mnenje: nikakor ne bi dala skupaj rdeče stene in modre sedežne. Se mi zdi, da pašejo skupaj tople barve. Jaz bi sedežno izbrala bež, oranžno, rumeno.
Pri nas (oranžne stene, rdeči lončki za rože) bo sedežna bež: ko bo denar
:-)). Jo, imava že ogledano, samo še čakava, da pirleti 450.000 z lufta.
J.
KO SEM BILA MAJHNA, SMO IMELI VSE SOBE POPLESKANE, VSE JE BILO V BARVAH. TAKO SEM SI ŽELELA, DA BI IMELI KJE BELE STENE. IN SEDAJ JIH IMAM, IN NOČEM SPET RUMENE DNEVNE, IN NOČEM SPET MODRE OTROŠKE, IN NOČEM SPET SIVO-MODRE SPALNICE, IN NOČEM SPET MARELIČNE KUHINJE, IN NOČEM SPET TEMNEGA LESA, IN NOČEM SPET ORANŽNIH LUČI!!!!!!!