barvna kombinacija stene
Pozdravljeni, upam na vašo pomoč glede barvne kombinacije stene v dnevni sobi.
Je daljši odprt podolgovat prostor – kuhinja (češnja + bela) , ki se nadaljuje v dnevo sobo (češnja vanilija, sedežna garnitura je bež) in naprej v jedilnico.Tla so čisto svetla natur.
Rada bi razbila češnjevo barvo in dodala barve na stenah – nekaj bolj živahnega, sicer je stanovanje zelo svetlo.
Moje kombinacije:
80 cm trak v dnevni sobi travnato zelena,
v jedilnici pa bež trak spet 80 cm (miza ob steni) in ozek pas (5 cm) travnato zelene
ali
80 cm trak v dnevni sobi travnato zelen
v jedilnici širok trak ciklame in 5 cm travnato zelene črte
ali
oranžna dnevna soba, ciklama jedilnica
ali
oranžna – kavna.
Ali vam pašejo te barvne kombinacije ali so skregane med sabo.
Lahko mi predlagate tudi kaj čisto tretjega.
lep dan še naprej
Malo poglej na http://www.prostorama.si/projekt_adaptirano_stanovanje.php, da dobiš občutek kako prostore barvno (ali kako drugače) ločiti.
Je pa oranžna dokaj agresivna barva in je sama ne bi dala kot prevladujočo barvo ampak le kot dodatek oziroma poživitev. Sama bi izbrala (živo) zeleno, saj je češnja dokaj temna.
DRRRRR ti pa maš vedno isti odgovor.Zakaj je že v štartu vse zj…..?Ni res.Jaz imam podobno,kuhinja dnevna in jedilnica v enem.Barva pohištva podobna tvoji(imitacija oreha svetlejše rdečkasto in vanilija,dnevna isto,miza v jedilnici tudi isto,stoli in sedežna pa bež.Tla svetla-ploščice v imitaciji lesa.Eno steno po dolgem imam oranžno bolj živo,ostale pa v barvi kapučina.In zelo dobro paše skupaj,tak da..Ti kar daj.
Rdeč ali temen les in svetle ploskve (krem, vanilja, bela…) si kombinacije, ki vsake toliko “pridejo okrog”. Še zdaj imamo doma par kosov pohištva iz zgodnjih 70. v kombinaciji krem – tik; v spalnici pa imam razmeroma novo omaro vanilja – češnja.
Je pa res, da zna biti to potem zelo trd oreh za nadaljnje kombinacije. Čeprav v trgovini deluje tako nezahtevno… Mogoče v grobem tako, da temnejši in siv les (hrast, wenge) uravnotežiš z oranžno ali rumeno, svetlejšega in rdečega (bukev, češnja) pa z zeleno, medtem ko lahko svetlemu lesu zelo lepo dodaš nekaj temperamenta z rdečimi barvami.
Meni se k opisanemu zdi travnato zelena odlična kombinacija, ciklama pa zaradi rdečega lesa nekoliko nevarna. Je za sprobat. Nikakor je ne bi dajala v velikih količinah (80 cm), ampak samo kot dodatek (5 cm). To pa lahko preizkusiš tako, da na steno nalepiš širok tesakrep trak in ga pobarvaš. Če ti ni všeč, ga snameš. Samo pazi, odstrani ga isti dan. Če se zasuši, gre težko s stene, oziroma vzame s sabo še nekaj spodnje barve.
Oranžno-pink kombinacija je lahko prav vesela, odpuljena, ampak jaz je nikakor ne bi uporabila kot trajno dekoracijo. To bi mi bilo nekako tako kot stric, ki ves čas pravi vice. Je luštno, če pride za 2 uri na obisk, 24/7 pa bi postal naporen. Torej, na steno mogoče raje ne, lahko pa so v taki kombinaciji okrasne blazine, kaki svečnik, rože v vazi…