barvni tiskalnik
Kupujem tiskalnik – zanima me kaksen je barvni tiskalnik LEXMARK Z 13. Kaksna je centa za novi in kaksna za rabljeni tiskalnik. Kaj mi priporocite da si kupim? Sem studentka, nimam zelo velikih potreb po tiskanju, priblizno okrog 200 strani na mesec.Hvala za odgovor
Poceni je. To je tako kot če bi kupila vrtalni stroj v Bauhausu za 4.500 tolarjev. Sicer bo vrtal, a ne bo takšen kot Iskrin ali Black & Deckerjev. Denar ne laže.
Pri Lexmarku mene nekoliko moti transport papirja, ki se zvija, zatika, vleče po več listov ipd. Skratka mal muhat. Zato ti priporočam model tiskalnika, ki ima podajalnik za papir spodaj, npr. HP ali Epson.
Meni osebno se zdijo HP najboljši (od modela 730 navzgor), na voljo imaš celo vrsto modelov v velikem cenovnem razponu. Ampak pozor: barvne kartuše so za HP dokaj drage. Glede teh bo tiskanje cenejše z Epsonom. Mislim, da bi lahko za tiskalnik namenila med 20 in 30 tisočaki.
Izogibaj pa se Canona.
Počakaj še na mnenja drugih uporabnikov, sam imam namreč HP930, zanimivo bo slišati izkušnje o drugih tiskalnikih.
Kot je bilo že povedano so najboljši HP ali Epson.Jaz osebno za študentske stvari uporabljam Epson Stylus Color 440.Sem zelo zadovoljen, ker printa tudi barvno, kvaliteta pa je zelo dobra(skoraj takšna kot pri laserskih tiskalnikih).Cena pa je bila, se mi zdi cca. 40-45 000 SIT se ne spomnim več, ker ga že imam tam okoli 3-4 let.
Sam imam EPSON Stylus 460 color, jah no sa je katr dober. Samo za printanjhe slik ni….. . Pa to me moti, ker spušča take zvoke med printanjem in pa predvsem pred, kot kakšen šrotar za žito. Cena mislim da je malo manj kot 20ksit.
Za HP-jeve so res kartuše dražje,so pa zato tudi večje in je možno z njimi natisniti več.
Odpade tudi čiščenje glave,ker s kartušo menjaš tudi glavo.
Meni so HP boljši.
Jaz imam HP 920c, kak mesec ali dva. Dobiš ga pomoje za manj kot 30 ksit. Je blazno tih (ok, navajen sem bil na igličarja prej) in tudi hiter.
Cena kartuš: čb cca 9000 sit
barvna 12000 sit
Cene epsonovih kartuš so nekoliko cenejše, saj tam s kartušo ne dobiš zraven še cele glave, imaš pa lahko zato večje probleme, če se glava zamaši/zasuši. Če redno tiskaš, to ni tak problem, pri obeh pa obstaja tudi funkcija čiščenja glave.
Mislim, da je HP dober nakup, samo če praviš 200 strani na mesec, premisli če ne bi raje poiskala kakega poceni laserskega tiskalnika. Njihova cena se začne nekje od 70 ksit naprej, pa samo čb so, vendar je cena glede na natisnjeno stran dosti nižja. Za veliko količino tiskanja se izplača (200strani/mesec ni malo).
Laserski tiskalnik je dobra rešitev, vendar bi ti spet priporočil kakih 20 tisočakov gor, da bo HP. Morda preveč reklamiramo HP. Ampak tko pač je. HP rulez!
Forum je zaprt za komentiranje.