Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek baterija digitalnega fotoaparata

baterija digitalnega fotoaparata

Imamo nov digitalni fotoaparat.
Danes je bil res non stop v rokah, da smo vsi sprobali vse funkcije. Ampak – a je normalno, da se je baterija v enem dnevu spraznila?

Jap, če uporabljate navadne baterije. Če pa imate tiste za polnit, pa ni normalno – pri nas je precej v upoabi, pa baterije za polnjenje trajajo kakšen teden – 14 dni…

imamo baterije za polnit, ampak dejansko je bil danes brez prekinitve v uporabi!

Če ste se ful igral, sprobaval funkcije, zoomiral, slikal noter – kar pomeni, da ste uporabljal bliskavico, je čist normalno, da so se baterije spraznile.
Ko bo fotoaparat v normalni uporabi, bi mogl poslikat okol 200 fotk – približno, spet odvisno kolk se uprablja zoom, a slikaš s flešom al brez.
Po moje ni razloga za paniko.

Pa velik foto užitkov

Hvala pipica.

Naredilo se je kakih 100 fotk, večinoma res s flešom, pa zoomiralo se je tudi stalno, pa sprobavalo vse možne funkcije, ki jih fotoaparat ima, pa prenašalo slike na računalnik…

Upam, da je res samo to krivo za tako hitro praznenje… 🙁

Na navodilih za polnjenje baterij piše, da baterije dobijo celotno zmogljivost šele po nekaj polnjenih. Predvidevam da imate nov fotoaparat in nove baterije.

Lp, Ela S

Ja, nov fotoaparat in nove baterije.

kolikor se spomnim je treba prvič najprej kar konkretno cajta (čez 10 ur) filati baterije, preden jih začneš uporabljati… ste tudi to naredili?
drugače pa nič se bat, tako kot so že ostali povedali – rabijo nekaj polnenj, da dosežejo maksimalno kapaciteto, tako da je to za prvo uporabo čisto normalno

kateri aparat pa je?

* * * Nikoli nad nikomer ne obupaj. Čudeži se dogajajo vsak dan. H. Jackson Brown Jr. http://www.publishwall.si/lelj

Včeraj sem posnel 400 fotk, vse s flashom spraznil 3 baterije, in to je čist normalno za ta tip aparata kot ga imam. (ima baterijo z malce slabšo kapaciteto). Se pa polnejo.
Tako da ti svetujem nakup rezervnih baterij.

katerga pa maš?

jaz sem tud rezervno baterijo za svojga kupil
je pa Panasonic

in kaj si toliko slikal?

* * * Nikoli nad nikomer ne obupaj. Čudeži se dogajajo vsak dan. H. Jackson Brown Jr. http://www.publishwall.si/lelj

Mam par let starega sony V1. Sem žural na enem partyju, pa sm mal poslikal znance in znanke. Imam pa še 2 rezervni bateriji (eno sem že izgubil), kartica pa 1GB.

New Report

Close