Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek bazen

bazen

Kupili bi bazen, tiste ki ga imete, dajte mi povedat na kaj moram biti pozorna.

Da ga napolniš z vodo preden skočiš.

če bote imel montažn bazen, mal glej kako močne črpake majo bazeni…

montažen- ni nujna močna črpalka,saj imamo mi navadno cev za iztok že tri leta in brez črpalke

NAJMANJ problemov boš imela z dodajanjem tablet multitab
na ta način vzdržujem bazen že tri leta in voda je ves čas čista
pomembno je tuširanje pred kopanjem , čez dan pa obvezno škaf pred bazen za noge

tableto daš v plovec, odvisno od velikosti bazena-glede na tvoje podatke je pol tablete dovolj in ko gre proti koncu, dodaš drugo polovico

če bo voda umazana, stene bazena sluzaste ali celo zelenkast odtenek vode, nikar ne razmišljaj in mirno izprazni bazen- med praznenjem podrgni z metlo stene bazena in do suhega obriši dno
ponovno napolni z vodo in dodaj tableto

mi filtra sploh ne uporabljamo, med rundami kopanja pa ga pokrijemo, ker smo na robu gozda in bi v vodo letelo listje in semena

sredi poletja enkrat zamenjamo vodo ,zaradi dobrega občutka in užitka v sveži vodi
na ta način omogočimo kopanje brez dodatnih kemikalij in stroškov trem otrokom in več odraslim

najbolj pomembno je, da stoji bazen na podlagi,ki je v nulo ravna, drugače stoji ogrodje bazena postrani in je nevarno, da zdrsne z vodil, pri pritisku vode med norenjem otrok v bazenu-saj veš voda sem pa tja, pa delanje valov, pa tunkanje, pa delanje vrtincev

srečno Bodi, kar si, ostalih je tako že preveč!

ah, kura jaz, v mislih sem imela filtre ki čistijo vodo. pač ta sistem. pri montažnih je včasih mal…švoh…vidimo pri sosedih, so ga zdajle pred kratkim nabavli, se pritožujejo…

kake pa so to te tablete? a ph ne rabiš nič merit v tem primeru al kako?

BREZVEZE!! Pojma nimate!!

Samo tableto…..

nič merit?….

vodo pa kar ven,če napadejo alge….manemoj

Kako je s pH-jem?

Ali filterska postaja prečrpa celotno “kubikažo” v 4. urah, ali?

Sesamo po tleh z ročnim sesalcem?

Pranje peska v filtru?

Ja, več je teh dejavnikov, če hočeš imeti res bazen, ga boš kupila v specializirani trgovini za bazene in tam ti bodo dali vsa navodila.

Nič. Grem v bazen.pH imam vredu, vsebnost klora tudi, bazen je posesan, temperatura vode pa 29 st.

se (bodoči) lastniki bazenov ukvarjate tudi s tem, kako dogrevate vodo ?

Kaj uporabljate, kaj se obnese ?
Ima kdo ogrevanje na sončne kolektorje ?

ja jest res ne kompliciram,ker je na multitab tableti doziranje in pol tablete zadostuje za kubitažo bazena

nikoli nimamo alg, usrane vode tudi ne, ker se kopamo v kopalnici in ne v bazenu, pred bazenom pa imamo škaf za tace

če bi bilo tole le en mesec bi bila tiho, tako, pa imamo bazen že tri leta in vsako leto stoji tri mesece in je kopalna gužva ves čas

ne zlivam notri tistih kemikalij za kosmičenje, ker je to dodatna kemija in kosmiči se delajo tudi v pitni vodi, pa še sesanje je potrebno

nikoli ni sluzasta stena in dno
bazen je ponoči pokrit in vanj ne pride deževnica
imamo plahto za bazene z zanko in je varno pred padcem otrok in živali na tisto grozljivo nevarno plahto z bunkicami za ohranjanje tople vode
vanjo se bi otrok kar zarolal pod vodo, ej saj ne smem pomislit

lani je v svakinjin bazen padla mlada psička, ki je več kot uro brcala in se rešila šele ko se je uprla z nogami na ostanke popolnoma strganega polivinila bazena
otrok te sreče verjetno ne bi imel-groza

ja pa pod bazenom imamo stiropor, ki daje mehak občutek in drži toploto
drugače pa je tole ogrevanje en problem
s kolektorji je predrago. pa pretok je premajhen
z doma narejenimi grelnimi alkatenskimi cevmi je drekec pekec

še najboljše bi bilo talno ogrevanje,ki pa mora biti zaščiteno tako kot je naprimer pred vhodi za tajanje snega

sicer pa je tako vroče in se hitro segreje
meni bi odgovarjal kak dober in poceni način, da bi si podaljšala sezono kopanja

srečno Bodi, kar si, ostalih je tako že preveč!

New Report

Close