Bazen pomoc nujno
Kupila sm intex bazen brez crpalke ma nic nima samo bazen pokrivalo podloga
In nisem mela kancka pameti da bi razmislila o vodi in higieni
Zdaj kupovat filtrirne naprave in tablete itd mi ne znese ta mesec
Ali je voda res nevarna za kopanje not ze po enem tednu ce ne delam nic razen da pobiram svinjarijo vn z mrezico?
Potem lahko vsak teden vodo menjam
Upam da lahko zahtevam vracilo denarja nazaj na trr od enaa ker se niso odposlali
poglej malo po bolhi. Kupi rabljeni crpalko. Oz pescen filter. Se jih kar nekaj prodaja.
Jaz se pred krarkim od nasega starega bazena pescen filter prodal sosedu za 40 eur bestwayev( se z vrecko novih tesnil in novim peskom).
Ponavadi je potrebno premenjat tesnila so cca 15 eur kompleti, in pa pesek 25kilska vreca v obiju mislim da 9 eur. Za tretiranje pa za prvo silo kupis multitab . In mali vodni tester na kapljice.. pokaze ti raven klora in ph.
Potem pa “otom- potom…”
Bazen ni tak strosek kakrsno je veselje za mulcke.
Pri nas smo imeli prvega napol vkopanega okroglega 3.5x 1.20 globok leta. Takrat kupljen v Italiji, pri nas jih se ni bilo , oz so bili dragi kot 100 hudicev. Potem smo zamenjali za vecjega 3.5×7 in 1.5 globokega.( priporocam to globino za mulcke tam 10+ ker skacejo v bazen.)
Razen vode ni nek hud strosek. ( se itak zmenis z gasilci)Ce racunas vse vikende vroce za katere bi se moral nekam vozit kopat si bogato v plusu
Sedaj imam pa zidanega. Ta je pa za starejse…od 45 let.
Jaz priporocam bazen vsek ki imajo prostor in voljo. Definitivno ena boljsih stvari pri hisi.
Če se nisi vrzi not overdose klora v prahu in algicid. Zmešaj z mešalnikom za barvo ali bormasina na palico. Počakaj da se voda zbistri in cofat. Mi imamo vodo celo sezono, samo imamo 8×4 zidan bazen in zrihtano kot more bit. V termah tudi sam enkrat letno menjajo vodo. Ker nimaš filtracije pa vodo menjaj obvezno vsaj na 2 tedna.
V termah multinično ni tako kot ti pišeš iz nevednosti, vsak javni bazen dovaja najmanj predpisano količino sveže vode na kopalca, običajno pa krepko več. Za doma je pa res dovolj hipoklorid tablete, ki sploh niso drage. Z algecidom jaz ne bi pretiraval, ob zadostni količini klora, ta niti ni potreben ali pa ga dodaš zelo redko.
Mišljeno je komplet čiščenje bazena. Pred sezono se ga kompletno ocisti, v sezoni pa filtrira in klorira, voda je ista. Poglej si kakšen zunanji kompleks, klor, in črpalka na polno čez noč.
Pred tem zvečer sesalec, slednje je spet če. Ponavadi se samo površinsko pobere svinjarija z mrežo. Čez vikend ponavadi kosmice nje in potem puščanje filtra. Sem delal na kopališču in ne vi meni tata mata.
Ja k ga ogrevate, brez ogrevanja pa 2 meseca, pa nič več.
[/quote]
Za taprvega nismo imeli nic kolektorjev. Takrat so bili se na strehi od bajte
Pa tudi kaksne izolacije ni imel, zgolj z termopokrivalom se ga je pokrivalo cez noc.( navadna folija z mehurcki- katero mi je en majster na navadno platno za cerado fiksiral)
Od konca maja pa do sredine septembra. Ce je le bilo vreme.
Samo dva meseca ti je pa edino tam kaj je ze Loz – slovenska sibirija, ko po brslanke pridejo sele 1 julija
In še enkrat zblojeno, če si delaoo an abzenu preko družbeno koristnih del,anmesto zapora.Na bazenu se redno dovaja sveža voda ob pranju filtrov, ki se izvaja večkrat dnevno, glede na onesnaženost vode in število kopalcev. Nekje je to avtomatizrirano, marsikje se počne ročno, v obeh primerih mora bit zagotovljena zakonsko določena količina sveže vode na kopalca na dan.
Zravem kloriranja se uravnava tudi kislost vode, saj klor sicer ne deluje. Sredstva za kosmičenje so le redko potrebna, ob pravilnem vzdrževanj vode,praktično nikoli. S čim se uravnava ph, ne bom napisal, ker boste znorelo monkljovje.
Doma recimo za tist mali bazen in za domače kopalce ni tako strogo.Tudi vrednost klora je lahko bistveno višja kot v javnem bazenu, kjer mora bit prosti klor v vrednosti 0.3, do 0,6 mg/l, imamo namreč najstrožje omejitve v Evropi. Zato imaš doma klora komot lahko 1mg/l vse do 1,5mg/l. Ob vrednost prostega klora 3 mg/l je lahko resno ogroženo zdravje sicer popolnoma zdravega človeka, če je pa kak alergik ali druge vrste bolnik, pa mnogo prej.