Bazen pred hišo
Živjo!
Lepo je slišati, da se še kdo odloča za bazen. Sama bi ga takoj imela, pa niti nimam veliko besede Sem pa kar nekaj prebrala okoli tega. Za srednje velik bazen se odšteje nekje 4000 eurov, vzdrževalni stroški pa naj bi bili minimalni (oz. za vodo nisem prepričana, če je res tako minimalna). Veliko podarka dajte na sam sistem (tisto okoli bazena), da bo res dobro narejeno, da se ne bo mašilo,.. Izbirajte med več ponudniki teh storitev, vsak bo povedal seveda prednosti, poslušajte vsakega, naj naredijo predračun. Potem se boste pa že odločili. Srečno in veliko čofotanja
Plastični so super, vendar ga ni takega z globino 1,5 m :)[/quote]
Pri nas imamo plastični bazen. Dela je veliko, ker ga je treba vsako sezono pospravit, umit,…. Vzdževanje je po moje celo dražje kot pri betonskih bazenih! Naj te zato cena ne zavede. Jaz si tudi želim, da bi imela bazen v zemlji, in bom verjetno tudi ga dala naredit. Se strinjam z avtorico, bolje je imet bazen, kot pa kosit travo, če je nimaš kaj rabit.
Mi smo imeli plastični bazen, in tako kot moja predhodnica ugotovili, da se bolj splača narediti konkreten bazen, kjer se kemikalije uravnavajo avtomatsko (vodna flora). To je pomembno sploh v primeru, ko se v bazenu kopa veliko otrok
V plastičnem bazenu je uravnavanje flore težje, saj je črpalka premalo močna in ne filtrira dovolj hitro…
Kar pogumno in seveda, pozanimaj se pri večih ponudnikih
Naš je tak, da ga čez zimo pokriješ z dvignjeno streho in se še vedno lahko kopaš, voda pa je topla ker jo greje vodni grelec (senzorično).
Krasno je no
Sama cena bazena je sprejemljiva , ampak priprava in potem ureditev okolice da ne zgleda krneki pa požene ceno v nebesa , govorim o stalnem fiksnem bazenu in ne o montažnem , ki ga imaš max 2 sezoni. Bazen 970×390 z vso dodatno dodelavo je cena cca 50 000€ , izkop, montaža in obzidava celega bazena , izkop odtokov vode iz bazena , izkop strojarnice za bazen v kateri so filtri, pumpe , originalna obroba bazena , ki je dražja od bazena samega , stopnice v bazen ( ne lestev ) luči pod nivojem vode so tudi drage, protitok ima tudi svojo ceno, ki ni majhna in potem je še okolica , ki pri takem bazenu mora biti urejena , obvezeno solarna prha , da se stuširaš predno greš v bazen , no potem je tukaj še avtomatski čistilec bazena ( robot ) , skratka kvaliteten bazen stane !!!
Za dva uboga meseca lepega vremena v SLO se ne splača imet “pravega” bazena. Predlagam samostoječ bazen ki ima trde stranice (ne z naphljivim robom). Mi ga imamo že 5 let in res uživamo. Pa nobenega posebnega dela. Imamo čistilno pumpo in na 14 dni preverimo in urabvnamo ph. Čez noč ga pokrijemo z opno da se se nabira mrčeš in listje.
http://images.ceneje.si/products/thumbnails/ImageHomePageZoomed/montazni-bazen-dream-pool-2201785_1024x768.jpg
Nekako tako, pa računaj, da vzdrževanje takega normalenga bazena pride 500 evrov od firme ob zagonu + kemikalije, pesek posebej. Mi jih ne uporabljamo, ker imamo elektrolizo, pa super truper folijo (kjer se mikro hudiče ne nabirajo v abnormalnih količinah). Ceno še dvignejo preko mobitela nastavljivi programi v strojnici, pokrivala. Ampak jaz ga ne dam.
ne pretiravaj….res pa vsaka lučka stane 400+ € in protitoka tudi ne rabiš, saj skimer in povratne šobe lepo zadostujejo za kroženje vode….filter sistem kar konkreten te pride 800€, robota ne rabiš, ker lahko kasneje nabaviš, do takrat pač reskiraj nekaj časa na dan za sesanje po tleh…..ni poceni to drži, ampak vredno denarja
no, mi ga imamo že približno 12 let…pa če bi se še enkrat odločala, ga ne bi imeli.Pri nas so bili stroški malo manjši saj ga je zgradil mož sam (gradbenik).Res je, strojnica, vzdrževanje, ponjava za pokrivanje bazena (ko ni kopalne sezone) filtri itd…..nanese nekaj denarja.Meni je najhujše čiščenje le tega, ter strah da se komu kaj ne zgodi…otroci pripeljejo svoje prijatelje….
Glej, če nimaš pojma, zakaj komentiraš. Dnevno dodajat klor?? Dnevno merit?’ Dnevno se ubadat z algami?? Daj no, enkrat na teden flikneš tisto tableto klora, malo po dnu posesaš, pomeriš, uravnaš pH, in se lepo kopaš. Mi uživamo.[/quote]
Imam večletne izkušnje z delom na bazenu, tako da ne pišem kar nekaj na pamet. Ja, če želiš, da je voda čista in neoporečna, je treba kljub vsem filtrom in merilcem vsak dan tudi na roke pomerit klor. Še celo večkrat na dan. Ne boš verjela, do kakšnih odstopanj lahko pride. In pazi, to se dogaja v profesionalnih bazenih z ogromnimi filtri. Kaj šele v enem domačem made in china bazenu. Ampak ti se kar tolaži, da je 1 tabletka na teden dovolj in se še veselo namakajte v svinjariji.
Če bi pa dala vodo laboratorijsko pregledat, bi te pa najbrž kap.
ne pretiravaj….res pa vsaka lučka stane 400+ € in protitoka tudi ne rabiš, saj skimer in povratne šobe lepo zadostujejo za kroženje vode….filter sistem kar konkreten te pride 800€, robota ne rabiš, ker lahko kasneje nabaviš, do takrat pač reskiraj nekaj časa na dan za sesanje po tleh…..ni poceni to drži, ampak vredno denarja[/quote]
daj se ti drži politike in tvojega ljubljenega vodje v zadeve katere se ne spoznaš se pa ne vtikaj , a je prav ? !
Koliko se spoznaš je videti iz komentarja , skimer šoba je eno , protitok pa nekaj čisto drugega , daj malo pogooglaj , je pa res glede na tvoj komentar , ne rabiš nič, nekaj polivinila in nekaj vreč peska okoli , polivinil daš na dno in preko vreč , natočiš vodo in tvoj bazen je končan , za filter daj na dno gosto mrežo za sejanje peska in jo enkrat dnevno privzdigni, da bo svinjarija šla pod mrežo , o lučkah ne bom pisal saj se ti je verjetno “posvetil” , da pišeš neumnosti .
no ko otroci pripeljejo svoje frende lepo naroči, da morjo prit starši zraven in jih pazit (brez pijačk in pogostitve iz tvoje strani seveda)…pri nas smo kar hitro naredili red glede tega…..
ne pretiravaj….res pa vsaka lučka stane 400+ € in protitoka tudi ne rabiš, saj skimer in povratne šobe lepo zadostujejo za kroženje vode….filter sistem kar konkreten te pride 800€, robota ne rabiš, ker lahko kasneje nabaviš, do takrat pač reskiraj nekaj časa na dan za sesanje po tleh…..ni poceni to drži, ampak vredno denarja[/quote]
daj se ti drži politike in tvojega ljubljenega vodje v zadeve katere se ne spoznaš se pa ne vtikaj , a je prav ? !
Koliko se spoznaš je videti iz komentarja , skimer šoba je eno , protitok pa nekaj čisto drugega , daj malo pogooglaj , je pa res glede na tvoj komentar , ne rabiš nič, nekaj polivinila in nekaj vreč peska okoli , polivinil daš na dno in preko vreč , natočiš vodo in tvoj bazen je končan , za filter daj na dno gosto mrežo za sejanje peska in jo enkrat dnevno privzdigni, da bo svinjarija šla pod mrežo , o lučkah ne bom pisal saj se ti je verjetno “posvetil” , da pišeš neumnosti .[/quote]
glede na to, da sem pred kratkim obnavljala betonski bazen 5x9x1,8 m približno vem koliko kaj stane in kaj je kaj……poznam pa tudi tvoj tip potrošnika…jep zate je 50 000 poceni …in če rabiš bazen za šminkiranje in se ti z njim ne da ukvarjati, če za vsako stvar plačaš firmo in sam nič ne narediš je cena 50 000 še nizka….aja pa če more bit okoli bazena položen tikov al kakšen les že, namesto plošč isto, sesalec robot, premična streha, po možnosti še avtomatični dozatorji itd…………..soliden bazen se da narediti za manj denarja in če ne moreš brez politike pejt na PČ pisat
pa še o nepotrebni opremi spodobnega bazena, ki jo lahko imaš, ni pa nujna za spodoben bazen:
1. bazen ne rabi podnujno protitoka
2. bazen ne rabi podnujno sesalnega robota
3. bazen ne rabi podnujno strehe
4. bazen ne rabi podnujno vgrajenih lučk……..pa še bi se našlo, samo samo seštevek tega se giblje nekje v mejah par tisočakov
Koliko se spoznaš je videti iz komentarja , skimer šoba je eno , protitok pa nekaj čisto drugega , daj malo pogooglaj , je pa res glede na tvoj komentar , ne rabiš nič, nekaj polivinila in nekaj vreč peska okoli , polivinil daš na dno in preko vreč , natočiš vodo in tvoj bazen je končan , za filter daj na dno gosto mrežo za sejanje peska in jo enkrat dnevno privzdigni, da bo svinjarija šla pod mrežo , o lučkah ne bom pisal saj se ti je verjetno “posvetil” , da pišeš neumnosti .[/quote]
glede na to, da sem pred kratkim obnavljala betonski bazen 5x9x1,8 m približno vem koliko kaj stane in kaj je kaj……poznam pa tudi tvoj tip potrošnika…jep zate je 50 000 poceni …in če rabiš bazen za šminkiranje in se ti z njim ne da ukvarjati, če za vsako stvar plačaš firmo in sam nič ne narediš je cena 50 000 še nizka….aja pa če more bit okoli bazena položen tikov al kakšen les že, namesto plošč isto, sesalec robot, premična streha, po možnosti še avtomatični dozatorji itd…………..soliden bazen se da narediti za manj denarja in če ne moreš brez politike pejt na PČ pisat
pa še o nepotrebni opremi spodobnega bazena, ki jo lahko imaš, ni pa nujna za spodoben bazen:
1. bazen ne rabi podnujno protitoka
2. bazen ne rabi podnujno sesalnega robota
3. bazen ne rabi podnujno strehe
4. bazen ne rabi podnujno vgrajenih lučk……..pa še bi se našlo, samo samo seštevek tega se giblje nekje v mejah par tisočakov[/quote]
pa še tole za tiste, ki jih dejansko zanimajo bazeni, mi imamo sicer v celoti betoniran bazen, ampak za koga bi bila tudi tole ugodna rešitev, edino na izkop in ceno betona ne sme pozabiti:
http://www.bazeni24.si/si/trgovina/bazeni_3/montazni-bazeni/montazni-bazeni-iz-stiroporja
če smem vprašat – a imate to kje na primorskem ali v notranjosti slovenije ? Malo razmišljam o bazenu, pa se mi zdi, da je tu v okolici Lj premalo dni, ko bi ga dejansko koristili ? Koliko si z grelcem podaljšate sezono kopanja ? Hvala za odgovore !![/quote]
To je okolica Ljubljane – proti gorenjski. Grelec avtomatsko ogreje vodo na željeno temperaturo (nastaviš pa seveda sam). Seveda pozimi paše malo toplejša voda
[b]Sonček[/b] je čez poletje vedno prija a se cene vstopnic v javna kopališča višajo kot da gremo na kakšno All inclusive potovanje, tako da tudi mi premišljujemo o nakupu bazena. Ne vemo ali ga vkopati in narediti malo bolj konkretnega, ali se odločiti za cenejšo varianto samostoječega. Sploh pa ne vem kolikšna je življenska doba teh reči?
Ta je dobra
Katere imate raje? VELIKE ali MALE?
[img]http://www.vse-za-bazen.com/image/data/Blog/Velike-Male.jpg[/img]