bazeni-čiščenje, kdo vam natoči toliko vode in še in še???
Tudi jaz bi imela tak bazen, ki ga postaviš nekje premera do 3 m in nato jeseni lepo zložiš in pospraviš. Pa me sedaj bega nekaj drugega. Kdo Vam natoči toliko vode? Če jo kar sami, koliko časa se to toči in ali ta voda nato zdrži res ves čas do konca poletja? In kako vzdržujete čistočo vode,kaj morate vlivati notri..koliko, imate črpalke…vzdrževanje samega bazena, kaj vse morate delati in kolikokrat to delate, na dan, teden…prosim lepo vse tiste, ki imate bazene že dalj časa napišite nam malo več, da se bomo lažje odločili. Prosimmmm in hvala!
Govorim o teh bazenih, ki jih vsak dan ponujajo veliki centri, različnih premerov od 3 do 5m…, trde platnice, mehke…saj veste katere mislim ane…
Sem že spodaj napisala, da imamo bazen že nekaj let. Vodo natočimo ob postavitvi bazena, in jo vzdržujemo do konca sezone. Vmes jo samo dotočimo, ker je nekaj izhlapi, nekaj pa je spravimo sami ven … Vodo natočimo sami, iz vodovoda, teče par ur (in račun je tisti mesec višji).
Kupijo se kompleti za vzdrževanje vode, skupaj z navodili. Na teden za vzdrževanje vode porabimo cca 30 minut.
Bazen imamo na betonu, spodaj damo stiropor in imamo eno folijo, s katero pokrivamo bazen – se ohrani topla voda in onemogoča žuželkam in listju, da čez noč padajo v vodo …
Kopamo se pa večji del kopalne sezone sami (en otrok, dva odrasla) in preživimo večji del prostega časa ob bazenu.
lp, Doroty
bazen pride sluzast zarad alg.
Mi smo vodo ponavadi tudi naročili pri gasilcih,zdaj raje iz pipe,je ceneje.
bazeni,tisti,ki se jih kupi ala obi za par sto eu,so bolj za eno ali dve sezoni,vsaj pri naših kolegih je bilko tako.So ga mulci čist razdrapali.
Naš je iz folje,samo je v zemlji,okoli pa obzidan.Tud pr nas pride filc na dnu,ponoči se pokriva ,če je hladno.
Važno je,da se dodaja klor,oz.mi kupimo multitab,to je ena tableta,v katero so že vsa čistila skupaj.
Imeti je treba tud sesalec in bazen sesat.saj ni veliko dela,se da.
Dorothy, hana…
Hvala vsem, vama še posebej, zdaj me zanima še tole, koliko denarja na mesec pa se zapravi za vse to čiščenje, ti hana omenjaš ene tablete,jih kupite pri nas?? kaj vržeš v vodo le to tableto in je voda čista, kaj pa filtri, kako se vzdržuje njih??? Koliko porabijo elektrike,saj ga moraš baje vključiti v elektriko, ali ste brez tega???
hana, če je vaš vgrajen, ste potrebovali lokacijsko dovoljenje??? veš to?? Zdaj ko se gredo popisovanje, bodo vzeli v precep tudi vse take zadeve okoli bajt, utice, bazene…
ja, sem sitna ane, ampak predno grem v nabavo nečesa si želim veliko vedet, prodajalci pa ponavadi vedo manj ko jaz, zato še enkrat hvala za izkušnje, ki jih delite z menoj, napišite čim več, mi res pomagate, hvala!!!
Za strošek točno ne vem, za to info in ostale pošiljam link:
http://www.remax.si. Ne predstavlja pa neke cifre … ponavadi kupimo en komplet na začetku sezone in imamo do konca.
Filtra nimamo vgrajenega v bazen, temveč je ločen, priklop seveda na elektriko, dela cca 30 minut na teden.
Lp,Doroty.
oj,za dovoljenja ne vem točno,je rihtal mož,bi ga morala vprašat.Ma kolkikor mi je tako na hitro znano,je odvisno od kubikaže in velikosti bazena.
Torej naš bazen ima posebej strojnico,to je prostor,1m za cc 1m v tleh,obzidan.Noter stoji pumpa in klorinator.Klorinator dovaja klor bazenu.Na klorinatorju se nastavi količino klora,ki naj ga ob zagonu pumpe dovaja v bazen.V klorinator damo cc na 10 dni 2 tableti in on pol to sam dovaja.
Multitab so tablete,ki zraven klora vsebujejo še sredstvo proti algam.
Če se v bazen ne daje čistil,se voda hitro pokvari,postane najprej sluzasta ,pol še zelena.
Vodo se nalije enkrat,na začetku sezone,potem se jo vzdržuje.
Mi porabimo cc ene od 50 do 100 eu za celo sezono.
Pumpa deluje na elektriko,samo ker ima samo 8konjskih moči ,ne porabi praktično nič.Mi pumpo prižigamo vsak dan,cc odvisno od vročine ,ene par ur.
Pumpo se prižge tudi po kopanju,da se voda lepo očisti.Bazen se sesa,čist simpl.Obsatja sesalec,ki ga priključiš na pumpo in pol sesaš,kot doma stanovanje.Elektrika pa se nam ni povišala.mi imamo bazen že 6leto in smo zelo zadovoljni.
Kopalna sezona je,če je vreme ok,cc 3mesece,nam je super.Če te kaj zanima ,me kar vprašaj,lahk ti pošljem kakšno slikico ,če želiš.pozdrav