Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek begonije-zmajeva krila

begonije-zmajeva krila

dober dan

letos imam prvič na balkonu zasajene begonije zmajeva krila.Rastline so lepe,velike,imajo zelene liste(ponekod sem videla da solisti bolj rjavo rdečkasti??)

vendar nevem zakaj ne cvetijo? ko sem jih zasadila je bilo nekaj cvetov,vendar je vse odpadlo,sedaj pa je samo zelenje.Rastline so od zjutraj pa do nekje 17 ure na soncu.

kaj bi bilo narobe da nič ne cvetijo?

hvala

Meni so začele cveteti v začetku junija. Kdaj si jih sadila? Si jih kaj gnojila?

sadila sem jih sredi aprila..so bila čisto mala,imela sem jih zunaj v zavetju ob hiši,na ograjo sem jih dala v začetku maja.

gnojila sem pa jih tako za rast,kot za cvetje

Potem pa čudno. Zalivaš jih dovolj?

Meni tudi dober mesec niso cvetele, zdaj so se pa lepo razcvetele. Imam jih na JV obrnjene, sonce do ene 14h.

2-3x na teden…kot bršljanke.A meniš da bi jih morala večkrat?

hvala za tvoje nasvete….

Ne, tudi jaz jih nekako tako.
Sicer pa vidiš, kdaj jim manjka vode, ker začnejo zvijati liste.

Jaz jih tudi imam ampak mi jih je priporočila v cvetličarni, ker ne smejo biti dosti na soncu.Moje so samo zjutraj, ker so na vzhodni strani.Na eno korito pada le opoldansko sonce in tisto je tudi le zelenje, brez cvetov.Tako da jim mogoče ne odgovarja sonce do 17 ?

Pomoje pa sonce ne more biti krivo, vsaj po mojih izkušnjah ne.
Pri meni nobene, ampak res nobene rože na terasi niso uspevale, saj so bile na udaru sonca od prvih sončnih žarkov zjutraj, pa do poznega večera, se pravi so pokasirale vse. Tudi postavljene imam tako, da jih stolče vsak dež.
Potem pa so mi priporočili zmajeve begonije, od takrat imam res cvetoč balkon- ne moti jih niti sonce niti dež, edino kar res pazim je, da dokler se ne ukoreninijo in razrastejo, jih zalivam samo po potrebi, potem pa so itak v samozalivalnih koritih in imajo vedno dovolj vode.

Odgovora ne vem, ampak sonca res nebi krivila.

New Report

Close