BEKO bela tehnika, kako ste kaj zadovoljni??
živjo, mi smo do zdaj doma imeli vedno gorenje hladilnike ali pralne stroje, zdaj nam je pa oboje šlo in razmišljamo, da bi kupili beko znamko. Ne poznamo jo, zato me zanimajo njihovi plusi in minusi, recimo za cene vem, design je tudi soliden, kako so pa kaj glasni ti aparati, pa na splošno, v redu delajo ali imate z njimi težave, kaj pa servisi po sloveniji…skratka zanima me, kako ste kaj zadovoljni z njimi, ker cene imajo res ugodne. Hvala za pomoč!
Imam pralni stroj in sem ZELO zadovoljna. Ti res priporočam. Garancija je 5 let. Tri leta že laufa ogromno, pa je kot nov. Stal je 260€. Ima tudi en fajn program – 30 minut na 30°. Pride poleti zelo prav. Tudi pomivalni stroj Beko ima tak program. Tudi sestra ima pralni stroj Beko in je presrečna z njim.
So pa mi v več trgovinah z belo tehniko rekli, da so Beko aparati boljši od Gorenja.
Beko je turska firma in tam se niso pogruntali kar je v zahodnem svetu ze dolgo casa poznano – roba priznanega imena se prodaja po ceni kot suho zlato in narejeno da zdrzi do garancijskega roka potem pa je fuc. In sem spada in gorenje in boch in korting in candy in ostalr stvari ki jih PREPLACUJETE. moj moz je delal v gorenju pa z razlogom nimamo niti enega njihovega gospodinjskega aparata. Pa ne zato ker je tako zelo kvaliteten da ne bo pomote! Vse nasteto je narejeno iz taksnih materialov da zacne crkovati po izteku garancije. Seveda je tudi kaksna izjema ki deluje dlje ampak to je dejansko IZJEMA. Beko pa se vedno dela aparate, kot so vcasih delali avtomobile – trotl ziher in za dlje casa. Imam beko pralni stroj, susilec, hladilnik in skrinjo pa sem 10000{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} zadovoljna. Pa ce mi jutri crkne pralni stroj mi ne bo zal dati se enkrat 300€ za novega bekota, ce bi imela gorenje za 800€ pa bi se tolkla po glavi ali naj dam popravit ali ne. Perem pa nonstop ker imam dva mala otroka in skoraj ni dneva da ne bi prala. Ponavadi dve zehte na dan sigurno. Torej je maximalno izkoriscen pa sr vedno dela kot urica. Pa kot je ena prej napisala – 30min program je zakon!! Aja da ne bodo govorili da delam reklamo – miel aparati so se vseeno najboljsi. Ampak ti so vsi kolikor vem krepko cez 1000€.
[/b]
Dej ga no lomt…Miele nima lastne proizvodnje. Kuhališča, pralce, pomivalce, sušilce dela siemens (tudi bosch višji rajng je v tej grupi, nižji pa ne), hladilno tehniko pa liebherr. vsaj tako se je tle gor govorilo in bo verjento kar držalo. Oni pač skončajo aparat, ga dodelajo po svojih zahtevah, osnova je pa nerjena drugje
Kupili smo zamrzovalno omaro od Bekota zaradi ugodne cene, garancije 5 let in tudi nenazadnje čednega izgleda. Prodajalec nam je zagarantiral da so aparati od Bekota dobri in jih ogromno prodajo. Prej kot v 1 letu nam je omara crknila. Prišel je serviser in popravil omaro. Čez kakšen teden se je ponovno pokvarila in to je trajalo več kot en mesec. Serviser je rekel, da aparatov od Bekota- predvsem omar imajo ogromno na popravilu. Problem je v tem, ker oni kot serviserji nimajo niti navodil kaj je z aparatom narobe in kako ga popravit ter čakajo kose. Malo denarja- malo muzike.
Tako, da resnično ne vem. Poznam kar nekaj ljudi, ki imajo skoraj vso belo tehniko od Bekota in brez problemov.
Za primerjavo- hladilnik imamo od Gorenja pa je tudi kar nekajkrat ga prišel popravit. Po pravici povedano res ne vem ali imamo samo mi tako smolo z aparati ali pa je problem pri samih aparatih.
Glede na besede serviserja imajo ogromno aparatov od Bekota na popravilu.
A mi lahko prosim razložiš kako ti stroj dejansko pere samo 30 minut? Ker (imam Beko pralni stroj) meni namreč ne!!! Vedno pere sigurno 1 h ali še kaj več.
Poleg tega mi ostaja voda v predalčku za mehčalec (PO VSAKEM PRANJU!), velikokrat pa mi stroj sploh ne dokonča programa – ustavi se v fazi črpanja in ožemanja (znak posodica z vodo utripa)… Potem moram ročno zavrtet gumb na znak s posodico, da sploh izčrpa vodo, pobere mehčalec in centrifugira…
Jaz nisem več pametna!
Hvala za pomoč.
Zelo nezadovoljni. Res odsvetujem, sploh če iščete modele v višjem razredu.
Imamo pečico BIE24301B (po 8 mesecih še vedno smrdi not kot prvi dan po neki gumi), kuhalno ploščo HIAW75225SX na plin (odstopila barva drugi dan in se še lušči, monter tudi zelo skritiziral kr se zanič montira saj nima zatičev na koncih plošče ampak na sredini), njhov vgradni pomivalni stroj PMSI DIN28422, ki pri gumbu za vžig pušča od prvega in nam je razpadla zgornja nova kuhinjska plošča. V glavnem en shit. Dodaj še par evrov in kupi Bosch. Mi smo se zaj… BEKO SERVIS – pa to je šala. Po 6-ih mesecih nič. Poslali na web vso dokumentacijo, so nas klicali, kao naročili dele in od takrat NIČ. Jih ne prikličeš SPLOH. V glavnem BEKO toplo odsvetujem. Podpora strankam je nična.
no, sem čakala na tak komentar, ker to pa je itak mon in drugače ne gre brez takih pritlehnih komentarjev.
v 25 letih mi je ratalo zaprati 1 stroj (roza štumf v belem perilu).
ampak to kar pa beko dela.. da ne spere deodoranta, in da belo perilo pride bolj umazano kot je slo not je pa višek. vse brisače zaprane isto kuhinjske krpe, spodnje majice…barva identična kot jo ima krpica za lovljenje barv pisanega perila
je pač posledica tega da žveči cunje skoraj 4 ure v enem in istem pljunku vode.
poleg tega je opevanih 1400 obratov enakovredno po suhosti perila starim strojem nekje med 800 do max 1000 obratov.
perilo pride iz stroja ne zmečkano, ampak polomljeno
če je v stroju mešano perilo po surovinski sestavi se bombaž spravi v kepe in jih stroj sploh ne scentrifugira…
Pomivalca sem dobil že predhodno montiranega v stanovanju, kjer sem 3 leta. Težav z njim nimam nobenih, dela ko urca, primerjat s kakim drugim pa ne morem. Bekov hladilnik sem kupil nov, bila je daleč najnižja cena po velikosti, se mi pa zdi glasen drugače. Ne vedno, občasno pa se pojavi kaka čudna frekvenca…po zvoku in timingu se mi zdi, da bi znal biti kak ventil ali senzor kompresorja, saj je ponavadi prav zoprn zvok tik preden se izklopi. Drugače pa vse okej, po treh letih bom moral hladinik odklopit, odtajat zmrzovalni del in tega tudi očistit, ker ga še nisem in se je nabralo precej kristalov. Načeloma sem s firmo zaenkrat zadovoljen, špila vse kot urca, v ceni pa je bilo vsaj med hladilniki takrat kar precej razlike in so bili Turki daleč najcenejši.
Imam Beko pralni stroj in ga ne menjam!
Meni je super! 4 leta.
Je bil pa nek njihov srednji rang, ne najcenejsi in ne najdrazji 8kg, perilo opere v manj kot eni uri, porabi dovolj vode in perilo ni nic zmeckano.
Kaj ti delas in kaj imas za en parlni stroj, ne vem, a jaz mojega ne zamenjm!
Pomivalc je tudi Beko, 6 let, prisel s stanovanjem, najcenejsi rang, posoda glanc cist v manj kot eni uri! Uporabljam damo pol tabletke.
Po teh izkusnjah smo kupili tudi hladilnik Beko, 70cm sirine, 2 leti, zelo zadovoljna. Glasen pa je res malo bolj, ampak cez dan ne porajtas, ponoci se pa do spalnic ne slisi.
Ko bo prišlo do kakšnega defekti (in pri Beku so zelo pogosti!), te bodo enostavno ignorirali in si boš lahko z njihovim jamstvom nekaj obrisal.
Pa tudi če bi jim hotel plačati, rezervnega dela v Slovenijo ne dobavijo oz. ga mogoče po treh mesecih ali več.
To je ena banda turška pokvarjena, samo prste vstran!
Ne bo ravno držalo se nam pokvaril hladilnik 1 teden pred iztekom garancije sem javila napako serviser prišel in napako idpravil bilo nekaj z senzorjem vse v roku 5 dni .
Serviser res prijazen in vse zrihtal tudi sestri se pokvaril v garanciji pralni stroj del je dobila v roku 1 tedna . Serviser za beko v pomurju res prijazen in vse zrihta v najkrajšem možnem času ne vem mogoče drugje drugače odvisno od servisera pač.
Pri nas v pomurju pred leti gorenje prava katastrofa ode servisa. Zdaj ne vem mogoče že kaj drugače.
Imamo hladilnik, pečico, pomivalni in pralni stroj. Meni je pomembna dolga garancija, ugodna cena in hitri programi. Vse to Beko ima in sem zadovoljna. Najprej smo imeli samo pečico, potem pa, ker smo bili zadovoljni, vedno več strojev. Zgoraj se ena pritozuje čez pralni stroj. Redno uporabljam dva programa, 40 stopinj 18 min in 60 stopinj 48 minut. Perilo čisto, jaz zadovoljna. Če se po 5ih letih pokvari, mirne duše kupiš drugega, ker so bili vsi manj kot 300€. Več kot 5 let ne pričakujem.
Imam vgradni pomivalni stroj Beko – zaenkrat zadovoljni z njim (dobra 3 leta). V primerjavi s prejšnjim Bosch je perla. Je pa res, da ni bil med najcenejšimi.
Hladilnik (samostoječ, kombiniran, no frost) je star že 10 let in zaenkrat še dela b.p. Ni med najtišjimi, ampak nas to ne moti, ker ni spalnice zraven.
Zamrzovalna omara (7 let) je ok (edino ena vratca zgoraj smo uspeli počiti, ker smo malo pregrobo zaprli).
Sušilni stroj je tudi ok že 4 leta.
V glavnem – plastika in dodelanost ni nekaj oh in sploh, služi pa čisto dobro svojemu namenu. Če gledaš isti rang cen Bosch, Gorenje ipd., potem Beko zmaga.