Najdi forum

bela kava??

A mi lahko kdo svetuje kje se da kupiti belo kavo-točno tako kot jo imajo v šolah,vrtcih,bolnicah….Se mi zdi da tista ki jo kupiš v trgovini-proja nima istega okusa ali se motim?hvala,lp!!

Poskusi mešanico Franck in Kneipp (uporabi vsake pol). Meni je boljša kot Proja.

Proja je od vseh kavovin še najslabša. Franck in Kneipp kot v starih časih, dobiš pa že tudi mešanico obeh – Divka in pa instant verzijo Bianka, potem je pa meni od instant verzij dobra še Caro. Seka ima zraven dodano še mleto čičerko in fige, pa ni več tisti pravi okus, vsaj za moje pojme ne. Doma imam Caro in pa seveda Franck in Kneipp, ker pri slednjih je treba čakati, da se zadeva usede.
Sem naredila prave študije, in na koncu seveda končala pri klasiki.

A pa je to tista bela kava ki jo lahko pijejo otroci?

Pri nas uporabljamo Caro. Pijeta jo otroka, kadar bi tudi onadva kavico. Se jima strašno dopade, ko sedimo vsi skupaj za mizo in kot fine dame pijemo iz skodelic s krožnički (sicer uporabljamo tiste četrtlitrske lončke – manj sploh ni kava ;)), zraven grizljamo karamelne piškote in se pomenkujemo.
Hvala bogu za vikende – takrat nas čaka tako razkošje!

Tudi jaz doma uporabljam mešanico Kneip (modra škatla) in cikorije (rdeča škatla). Dve žlici knajpa in ena žilca cikorije je taka mešanica, kot smo jo včasih pili doma in mi je še vedno najboljša. Če se mi ljubi jo skuham na štedilniku, drugače pa kar v kava avtomatu.

Tudi jaz uporabljam mešanico Kneip( ječmen) in Frank ( cikorija), vsake pol , ker je to bolj naravno, kot pa razne že pripravljene mešanice, jaz jo skuham cel lonec, že zmešam z mlekom, potem jo grejemo kolikor je rabimo, da ni treba ravno vsak dan mešat.

Pri nas doma tudi velja razmerje 2:1 (Kneipp: Franck).

Mogoče bi pripomnila še o količini kave. Na približno liter vode, jo zadostuje samo ena zvrhana žlica kave. Če jo je več, je kava premočna. Pa če piješ takoj svežo je bolj blaga, kot če stoji dan, dva. Jaz jo navadno skuham za ene 2 dni, da mi je ni treba vsak dan.

New Report

Close