Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Bela kuhinja ali vanilija

Bela kuhinja ali vanilija

Kupujem novo kuhinjo, pa se ne morem odločiti glede barve, izbiram pa med belo sijaj in vanilija sijaj (svetla vanilija).
Kuhinja je dolga 4m, pult bo siv.
Za katero bi se odločili vi?

Meni osebno rumena in siva zelo lepo pašeta skupaj. Edino sijaj zna biti težaven, ker se vse gor pozna.
Jaz bi se odločila za mat barvo.

Uživaj v novi kuhinji…

Bela mi je totalno aut. Kuhinja s sijajem tudi. Pa jo imam. Na žalost. Vaniljo bi kombinirala z barvo lesa.

Meni odtenek vanilije ni všeč, ker vleče preveč na rumeno. Mogoče poglej še odtenek magnolija, kuhinje Gorenje Marles ga imajo v svoji ponudbi in zelo lepo izpade v kombinaciji z barvo lesa.

Imam vanilija kuhinjo, zelo zadovoljna, samo mat, ker se na sijaj preveč pozna.

Mi jo dobimo ta ali naslednji teden. Naročila sva barva magnolije s kombinacijo česane češnje. Bolj svetel les, ne preveč rdeč….dala sva narediti tudi ročke po meri vsakega predalnika oz omarice posebej.
Po moje bo prav kulska, napišem, ko dobim.

Če te še kaj zanima kar vprašaj, letošnje poletje sva z možekom naredila celo študijo o talnih oblogah in vseh vrst kuhinj, da o kombinacijah barv sploh ne pišem:))

Lep večer

Jaz imam belo sijaj z sivim pultom in steklom po steni. Meni je super. Samo obrišem i je čisto. Prej sem imela nežno rumeno mat. Meni je sijaj zakon.

Sijaj je res bolj hvaležen z vidika čiščenja, čeprav se “vse vidi”, sijajno površino dosti lažje očistiš kot pa mat, žal sem sama sprobala 🙁

Sterilnost mi gre enostavno na živce… pa še hladna je bela hitro, tako, da kar se mene tiče sploh ni vprašanj.

Imam sijajno belo s črnim pultom… meni je super. Pa nisem neki frik na čiščenje, ampak gre res super očistit…

Živjo
Kot naročeno 🙂
Potrebujem nekaj idej, informacija in nasvetov glede kuhinje. Ogledano imam kuhinjo D..k.. – vanilija, kostanj. Njihova češnja je preveč “intenzivna, močna”. Ali imate kuhinjo po meri ali tipsko?
Kaj imate v kuhinji po tleh? Ploščice, laminat, parket, topli pod? Kakšne barve?
V kateri salon naj grem pogledat, mizar?

Uf, hvala že vnaprej.

lp

Imamo belo sijaj s sivim pultom, za oblogo je pa oranžno steklo.
Po cca, dveh letih brez pripomb, lepo se čisti in (po moje) lepo zgleda….

Živjo
Kot naročeno 🙂
Potrebujem nekaj idej, informacija in nasvetov glede kuhinje. Ogledano imam kuhinjo D..k.. – vanilija, kostanj. Njihova češnja je preveč “intenzivna, močna”. Ali imate kuhinjo po meri ali tipsko?
Kaj imate v kuhinji po tleh? Ploščice, laminat, parket, topli pod? Kakšne barve?
V kateri salon naj grem pogledat, mizar?

Kuhinja je izdelana po meri, do milimetra natančno. Znamka A….imajo zelo lepo barvo njihove češnje (ni rdeča), taka topla v kombinaciji z magnolijo. Visok sijaj. Tudi sedaj sem imela visok sijaj in sem bila s čiščenjem zelo zadovoljna. (1x tedensko spoliram zunanja vratca, parkrat na leto generalna).
Za pod sva vzela linolej. Ker je trpežen in ga dobiv v čisto vseh možnih barvah in vzorcih.
Nama ga je svetoval družinski prijatelj, ki je že leta dober mojster za tla…
Mi2 sva kuhinjo naročila v Lesnini, danes so klicali, da še kak dan ali dva in jo pripeljejo. Čakala sva 6 tednov, kar se mi ne zdi veliko…
Dala sva narediti čim več predalnikov, in omarice, ki se odpirajo navzgor. Nekaj v kombinaciji s steklom, da se razbije monotonost.
Pult in stranice so v barvi češnje..stene imava bele, prej sva imela barve, pa se kar hitro naveličaš..zdaj imam idejo dat eno steno v tapeto sliko bukovega gozda….bomo še videli…ali kakšno res lepo sliko…..
Če te še kaj zanima, kar vprašaj:))

Aja, gospodinjska aparate sva kupila vse od Gor…pozorna bodi pri pečicah imajo zdaj super s pirolizo in ti ni treba nikoli več “drgnit” zažgane umazanije. Res je draga ampak se mi zdi, da odtehta ta denar na dolgi rok…

Lep dan ti želim, dobro izberi, to je kar velik strošek in moraš biti zadovoljen že od začetka:)

Uf, hvala že vnaprej.

lp[/quote]

Glasujem za belo, sijaj (sploh, če bo siv pult). Če je kuhinja kvalitetna, se sijaj prav sijajno puca:). Glede vanilije pa- kakšnih 10, 15 let nazaj je bila ful moderna kombinacija vanilija-češnja, zato ima pol slovenskih gospodinjstev pohištvo v tej kombinaciji. Jaz osebno ga ne morem videti.

New Report

Close