Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Bela Sparova kuvertura

Bela Sparova kuvertura

Imam jo doma, želim okrasiti piškote, pa na njej ni natisnjenih navodil.
Glede na to, da prvič delam na ta način (prej sem vedno topila čokolado z oljem), me zanima, kako ravnati. Tudi stopim (samo ali dodam kaj?), se dela naprej enako kot z domačim oblivom?

Hvala, dobre duše! 🙂

Ja, samo stopiš v sopari. Naj ti uspe!!!

Bela kuvertura je najbolj zafrknjena. Prijateljica speče vse živo, ampak s to kuverturo ma vedno probleme. Jaz sem delala enkrat z njo in je blo vse ok. Pazi samo, da je ne daš na hitro na prevroče. Jst sem jo topila lepo počasi in vmes mešala. Pa nikakor je ne daj direktno na rink, ampak v vodno kopel. Rada se naredijo grudice.

Kaj pa pečeš, če smem prašat?

Sem jih že spekla. Začinjene piškotke. Kako pa to diši in kako poseben (dober!) okus ima!
http://www.kulinarika.net/recepti/5783/sladice/zacinjeni-piskotki-peparkakkor-/

Sedaj se bom lotila še kuverture. Upam, da uspe! 🙂

Hvala obema.

Ampak teli na tvojem linku so s sladkornim oblivom, to je mogoče lažje? Čeprav je potem (pre)sladko (po moje).

Zdaj, ko vidim slikice, bi šlo morda res lažje s kakšnim sladkornim ledom, ali z limoninim ledom. Pa še nekaj sem se spomnila, dr.Oetker ima krasne vrečke s kuverturo, vem, da ima temno in svetlo čokolado, zdi pa se mi, da sem videla tudi belo, nisem pa sigurna. Vrečko vržeš v vročo vodo, potem odrežeš en konček in lepo doziraš, rišeš, vse živo. Ostanek daš v hladilnik, da se strdi in ob ponovni uporabi ponoviš vajo, le da mora takra prirezan kos gledati ven iz vode, da se ne razlije. Obnese se, da ga zapreš kar s kljukico za perilo.

New Report

Close